Κως: Για απόπειρα βιασμού τουρίστριας κατηγορείται 37χρονος Αλβανός

0
779

Το περιστατικό συνέβη πριν από 13 χρόνια στο νησί της Κω

Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος αλλοδαπής τουρίστριας πριν από 13 χρόνια στην Κω, κατηγορείται 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος θα δικαστεί στις αρχές του  νέου έτους από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου 2019 σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που έχει ασκήσει ο 37χρονος Αλβανός κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία έχει κριθεί ένοχος και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από περίπου ένα χρόνο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο, για τον οποίο όμως μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό σε απόπειρα βιασμού και του επέβαλε την παραπάνω ποινή κάθειρξης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα έγιναν στις 5 τα ξημερώματα στις 17 Ιουλίου 2005 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην Κω. Εκεί στις τουαλέτες του καταστήματος ο 37χρονος Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασε τη Βρετανίδα σε εξώγαμη συνουσία.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου κατέθεσε ο ιδιοκτήτης μπαρ στις τουαλέτες του οποίου το καλοκαίρι του 2005 φέρεται να είχε γίνει το περιστατικό.

Ο μάρτυρας είπε πως κάποια στιγμή που πήγε για να ελέγξει την καθαριότητα του χώρου είδε τον κατηγορούμενο ο οποίος ήταν υπό την επήρεια μέθης να κρατάει το στόμα της αλλοδαπής και να έχουν κατεβασμένα τα ρούχα τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έσπρωξε με δύναμη την πόρτα η οποία έβρισκε στην πλάτη του 37χρονου ώστε να δει αν η κοπέλα ήταν καλά. Διευκρίνισε δε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρξε συνουσία πριν, μετά ή και καθόλου.

Σημειώνεται πως στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε η φερόμενη ως παθούσα, ενώ απολογούμενος ο 37χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε αρχικά πως ούτε που άγγιξε την Αγγλίδα, αν και στη συνέχεια είπε πως τουλάχιστον δεν το θυμάται καθώς είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο 37χρονος τόνισε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε πάει 2-3 φορές και πως ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας έχει κατηγορηθεί για το παραμικρό. Ο ίδιος μίλησε και για την οικογένεια του (γονείς, γυναίκα και παιδιά) οι οποίοι είναι στην Αλβανία και τους βοηθάει εκείνος.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων ότι πράγματι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις κυρίως του μάρτυρα, οι οποίες ωστόσο είναι δικαιολογημένες λόγω παρέλευσης του χρόνου, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη κατάθεση και του μάρτυρα υπήρξε επαφή παρά τη θέληση της Αγγλίδας, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και ζήτησε την ενοχή του όπως κατηγορείται χωρίς ελαφρυντικό.

Παίρνοντας το λόγο η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου κα Μαρία – Ελίζα Θεοδώρου αναφέρθηκε στις διαφορετικές καταθέσεις που έχει δώσει ο πελάτης της, λέγοντας ότι προανακριτικά η κατάθεση λήφθηκε από τους ίδιους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει και χωρίς παρουσία διερμηνέα σε μία χρονική περίοδο όπου ο 37χρονος δεν γνώριζε καλά τη γλώσσα μας, ενώ και ανακριτικά πιθανώς οι συνήγοροι που του είχαν διορίσει να επιχείρησαν να τον υπερασπίσουν αλλάζοντας τα όσα στην αρχική κατάθεση είχαν δηλωθεί.

Η δικηγόρος επεσήμανε επίσης τις πραγματογνωμοσύνες που υπάρχουν στη δικογραφία σύμφωνα με τις οποίες η φερόμενη ως παθούσα δεν είχε μώλωπες, ή άλλα σημάδια αλλά δεν είχε και γεννετικό υλικό.

Μίλησε επίσης για τη  διαφορά του ύψους του 37χρονου με της αλλοδαπής, και άλλες αντιφάσεις όπως το ότι η Αγγλίδα δεν φώναξε και  δεν αντιστάθηκε. Για όλα αυτά είπε η κα Θεοδώρου υπάρχει άκρως δικαιολογημένη αμφιβολία για τον 37χρονο και ζήτησε να κριθεί αθώος.

Τελικά το δικαστήριο με πλειοψηφία 5-2 έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό, ο οποίος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου 2019 σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ