Insurancedaily: Το Νοσοκομείο Κω δεν έχει κεντρική θέρμανση

12
1956
Mom touching forehead of teen patient in hospital. Healthcare Medical Photography by Inti St. Clair, Houston, TX

Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλει μέσα από έρευνα της η ΠΟΕΔΗΝ καθώς σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων σε πολλά νοσοκομεία η θέρμανση είναι από ανεπαρκής μέχρι και ανύπαρκτη.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία η πρώτη έρευνα που έγινε δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη θέρμανση των Υγειονομικών Μονάδων. Προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη κονδυλίων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

“Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν το δίκτυο θέρμανσης και να προμηθευτούν πετρέλαιο. Οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν λόγω οφειλών. Υπάρχουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν δουλεύουν ή δεν έχουν καλοριφέρ. Θερμαίνουν τα κτίρια με κλιματιστικά που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαλασμένα και δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση ή αντικατάσταση”.

Ποια νοσοκομεία εμφανίζουν προβλήματα:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ανεπαρκέστατη θέρμανση. Κρυώνουν πολύ οι γυναίκες και τα βρέφη. Δεν υπάρχουν καλοριφέρ. Η θέρμανση των χώρων του Νοσοκομείου γίνεται από τα γνωστά κατεστραμμένα καλοριφέρ που έχουμε δείξει το καλοκαίρι τα οποία υπολειτουργούν. Τα κτίρια είναι χωρίς καμία συντήρηση. Σπασμένα τζάμια. Στην αίθουσα τοκετού το κρύο είναι πάρα πολύ. Από τα 8 κλιματιστικά στα 8 δωμάτια των επιτόκων γυναικών λειτουργούν τα τρία και μάλιστα τα δύο υπολειτουργούν. Οι διάδρομοι των Νοσοκομείων δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Δύο χρόνια τώρα ίδια χάλια η κατάσταση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Το Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και επισκέπτεται συχνά τα καλοριφέρ λόγω οικονομίας ανοίγουν 10 ώρες το 24ωρο. Επειδή το κτίριο έχει απώλειες οι ασθενείς κρυώνουν πολύ. Ασθενείς και προσωπικό φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους. Μόνο 7 ώρες το 24ωρο έχουν ζεστό νερό. Πώς να κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Μετά τις 10 το βράδυ δεν υπάρχει ζεστό νερό!!!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Λειψό πετρέλαιο. Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 1 ώρα τοπ πρωί, 1 ώρα το απόγευμα και 1 ώρα τη νύκτα. Πολύ κρύο!!!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ: Τουρτουρίζουν από το κρύο. Το νοσοκομείο δεν έχει κεντρική θέρμανση καθ’ ότι το κεντρικό σύστημα θέρμανσης είναι χαλασμένο χρόνια. Οι θάλαμοι θερμαίνονται με air condition, αλλά οι διάδρομοι κλινικών, κοινόχρηστοι χώροι, και κάποια γραφεία κι εργαστήρια είναι παγωμένα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Νοσοκομείο ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει θέρμανση ανά διαστήματα 12 ώρες περίπου το 24ωρο λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Ψ.Ν. Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 3 ώρες το πρωί, 3 ώρες το απόγευμα και 3 ώρες τη νύκτα. Παλαιά κτίρια με απώλειες. Κρυώνουν οι ασθενείς. Με παρέμβαση του προσωπικού από σήμερα θα ανοίξουν προσωρινά περισσότερες ώρες.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μέχρι και τις ημέρες των εορτών δεν είχε το Κ.Υ. θέρμανση. Προμηθεύτηκαν περιορισμένο πετρέλαιο πριν λίγες ημέρες. Ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση όλο το χειμώνα. Δεν βρίσκουν προμηθευτή πετρελαίου γιατί είναι αφερέγγυοι.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ: Πολικές θερμοκρασίες. Τα καλοριφέρ για οικονομία στο πετρέλαιο ανοίγουν 3 ώρες την ημέρα. Από 1 ώρα πρωί, απόγευμα, νύκτα. Που στο Νευροκόπι. Που είναι η πιο κρύα περιοχή της χώρας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ: Επειδή κάνουν το έγκλημα και ανοίγουν τα καλοριφέρ και καταναλώνουν πετρέλαιο ειδοποιήθηκαν από την ΥΠΕ ότι όταν τελειώσει το πετρέλαιο που έχουν δεν θα πάρουν άλλο. Απειλήθηκαν για να κάνουν οικονομία!!!

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ: Στην περιοχή των Καλαβρύτων με πολύ χιόνι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν θέρμανση. Προμηθεύτηκαν 2.000 λίτρα με δανεικά χρήματα που έδωσε γιατρός του Κέντρου Υγείας. Περιμένει από την ΥΠΕ να πάρει τα χρήματά του. Εάν δεν είχε βάλει χρήματα ο γιατρός σήμερα δεν θα είχαν καθόλου θέρμανση. Η έρευνα συνεχίζεται….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αυτός που αντί να εργάζεται κάθε μέρα εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει απεργία μόνος του και όλοι οι γιατροί δουλέυουν. Το νοσοκομείο της Κω στέκει καλά.

  • Αν νομιζεις πως το νοσοκομειο της Κω στεκει καλα……τοτε εσυ δεν πρεπει να στεκεις καλα!!!!
   απλως θα σου πω πως ουτε αξονικο δεν εχει σε λειτουργεια για να τα κονομανε ……….και ισως εκανες και εσυ μια μηπως πηγενες καλητερα

 2. Αφού καταλιστέψατε την χώρα. Αφού γεμίσατε τις τσέπες σας με μίζες. Ξεπουλήσατε το Ερρίκος Ντυνάν και ζημιώστε την χώρα με 80 δις της ΝΟΒΑΡΤΙΣ τώρα έρχεστε και ζητάτε τα ρέστα. Η ΠΟΕΔΗΝ πέντε πασόκοι που κρέμμονται στα μανταλάκια κάθε μέρα για να βρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥς ΜΕΣΑ.

 3. Στο νοσοκομείο της Κολοπετινίτσας τρέχει μιά κατσαρίδα. Στο νοσοκομείο της Κάτω Ραχούλας έχει φωλιά μια αράχνη Και στο κέντρο υγείας του Παραπόταμου βρεθήκανε σε ένα πιάτο φαγητού δύο μύγες. Άνθρωπε μου ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι γελάνε μαζί σου;;

 4. Εδώ δεν βάζει πετρέλαιο θέρμανσης αλλά κατά τα άλλα θα σας φτιάξει διαγωνιστικό κέντρο για τους καρκινοπαθείς, χαχαχαχαχα τη κορόιδα που είσαστε αλλά με τέτοιον δήμαρχο αυτά σας αξίζουν. Και του χρόνου δυνατά και χωρίς ρεύμα.

 5. Ελπίζω να μην εισαι στημένος γιατί διαφορετικά θα πήγαινες στο νοσοκομείο μας πριν βγάλεις αυτή την πληρωμένη ανακοίνωση και θα έβλεπες εαν τουρτουρίζουν οι ασθενεις. Οι ανγνώστες σου δεν τρώνε χόρτα.

 6. απατεώνες ολκής είναι αυτοί που το παιζουν συνδικαλιστές στα νοσοκομεία. Δεν άκουσα μία δήλωση τους γιά όσα έκλεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή για το σκάνδαλο Novartis και επειδή η κυβέρνηση ενισχύει τα νοσοκομεία και ο κόσμος βλέπει τη διαφορα κάθονται και λένε βλακειες για να κανουν αντιπολίτευση

 7. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ . ΤΟΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ? ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΥΝ.

 8. H κατάσταση στο Νοσοκομειο της Κω είναι τραγική και απαράδεκτη. Σε λίγο θα κυκλοφοράμε και θα δουλεύουμε εκεί μέσα με κουβέρτες,κασκόλ,σκουφάκια,γάντια και μπότες χιονού!!Ελεος δηλαδη!!!

 9. Αυτά είναι μόνο? Ας μην ανοίξω το στόμα μου γιατί θα έχουμε πολλά παρατράγουδα. Ο θεός να μας φιλάει όλους και κυρίος τα παιδιά μας.

 10. Η αλήθεια είναι οτι οι γιατροί και νοσηλευτές κάνουν οτι μπορούν με αυτά που διαθέτουν. Το νοσοκομείο έχει άπειρες ελλείψεις και απο γιατρούς και απο υλικό…
  Όσο για την θέρμανση όντως μεγάλο πρόβλημα για όσους ασθενής περιμένουν στους διαδρόμους..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.