ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του Γ. Καραβίτη με θέμα «Το Σύνταγμα των Δωδεκανησίων εθελοντών το 1940» από την 80 ΑΔΤΕ στο ΔΙΙΚ

1
1060
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσθετες φωτό Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε απόψε από την 80 ΑΔΤΕ στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα κ. Γεώργιο Καραβίτη με θέμα «Το Σύνταγμα των Δωδεκανησίων εθελοντών το 1940» (ο οποίος είναι και ο τίτλος του σχετικού βιβλίου του).

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ Αρ. Παυλίδης, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός και ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, παρόντες ήταν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Δαμάδογλου, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων, Διοικητές και στελέχη της 80 ΑΔΤΕ, των εφέδρων, των παλαιών πολεμιστών & απογόνων και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Σύνοψη του βιβλίου «Το σύνταγμα των Δωδεκανησίων εθελοντών»

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει το γενικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι Δωδεκανήσιοι εθελοντές αποφάσισαν να καταταγούν στον Ελληνικό Στρατό, – τις συνθήκες εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό, με τα οποία κλήθηκε να αγωνισθεί το Σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών, – τις γενικότερες στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας, – την επάνδρωση των βορείων συνόρων της Ελλάδαςκαι ειδικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, – τις κινήσεις των ελληνικών, βρετανικών και γερμανικών δυνάμεων, – τις σκέψεις και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και – να επισημάνει ορισμένες ενδιαφέρουσες αποκλίσεις στις καταγραφές των διαφόρων πηγών. Λεπτομερέστερα εξετάζεται το διάστημα από 10 έως 13 Απριλίου 1941, οπότε το Σύνταγμα Δωδεκανησίων Εθελοντών ήρθε σε επαφή με τον εχθρό και οι Βρετανοί προϊστάμενοί του ολοκλήρωσαν την αλληλουχία των αποσαθρωτικών ενεργειών, που επέφεραν την ολοκληρωτική κατάρρευση του μετώπου και την καταστροφή του Συντάγματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.