ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ: Έφυγε ο αγαπητός συνάδελφος εργαζόμενος στον ΔΗΡΑΣ, Κώστας Στυλιάτης

10
2807

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου ενός πολύ αξιόλογου και αγαπητού συναδέλφου εργαζόμενου στον ΔΗΡΑΣ (δεν πρόλαβε να συνταξιοδοτηθεί) Κώστα Στυλιάτη σε ηλικία 72 ετών, σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, έπειτα από άνιση μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με ανίατη ασθένεια.

Ο Κώστας Στυλιάτης γεννήθηκε, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε σκηνοθεσία, κινηματογράφο και Ψυχολογία στο Παρίσι. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως σκηνοθέτης στην ΕΡΤ με πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του. Επί σειρά ετών ήταν σκηνοθέτης στην πολύ γνωστή παραγωγή ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ των ΓΙΩΡΓΟΥ και ΗΡΩΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗ (από το 1982)

Πρόκειται για σειρά αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ, με κορυφαίες προσωπικότητες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο της Ελλάδας.

Ο Κώστας Στυλιάτης υπήρξε ανήσυχο πνεύμα της εποχής του, διανοούμενος και καλλιτεχνική φύση (σκιτσογραφία, ζωγραφική, στίχοι). Έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Μ΄ένα καράβι όνειρα» του άλμπουμ «στην Ανατολή», της συνεργασίας των Μίκη Θεοδωράκη – Στέλιου Καζαντζίδη-Χαρούλας Αλεξίου.

Το 1992-93 ερχόμενος στην Κω, παντρεύτηκε την Κατερίνα Τογρού από το Πυλί με την οποία απέκτησε δύο πολύ αξιόλογους γιους τον Αντώνη και τον Σταμάτη.

Προσλήφθηκε στην Δημοτική τηλεόραση όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης, διευθυντής προγράμματος και παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών (χωρίς να προλάβει να συνταξιοδοτηθεί αναμένοντας, μετά τα γνωστά γεγονότα με την επίσχεση εργασίας, από μέρα σε μέρα, μέχρι την τελευταία στιγμή, την απόφαση του δικαστηρίου με τις διεκδικήσεις των 13 εργαζομένων του μέσου).

Ως άνθρωπος ο Κώστας Στυλιάτης υπήρξε απλός, προσηνής, ιδεολόγος, βοηθητικός προς τους νέους συναδέλφους, οξυδερκής με πολύ έξυπνο χιούμορ και πάντα καλόκαρδος και αγαπητός.

Αντίο φίλε Κώστα, θα μείνεις για πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο στον ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Πυλί (όπου διέμενε).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Στυλιάτη.

Ο Κώστας ήταν ανήσυχος και δημιουργικός, συναδελφικός και αγωνιστικός.

Αγαπητός στην δουλειά του και στην τοπική κοινωνία.

Έφυγε χωρίς να προλάβει την δικαίωση των διεκδικήσεων που αξίωσε με τους συναδέλφους του στον ΔΗΡΑΣ όπου επέλεξε να εργαστεί ,έχοντας ήδη μια πλούσια και αξιόλογη σταδιοδρομία στην πρωτεύουσα.

Τα συλλυπητήρια μας στην σύζυγο και στους γιους του,στους συγγενείς και συναδέλφους.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κως όταν ήρθε τον αγκάλιασε και ο…………….. του έδειξε μια πλευρά που δεν είναι η Κως της αγκαλιάς της φιλοξενίας και της εκτίμησης. ΝΤΡΟΠΗ

  2. Για την μνήμη αυτού του ανθρώπου του φίλου, του ικανού, της προσφοράς πρέπει να φτάσουμε μέχρι τέλους. Η καταδίκη τους για δολιότητα πρέπει να γίνει πραγματική φυλακή.

  3. Κώστα μου καλό ταξίδι… έφυγες νωρίς! Για όλους εμάς θα είσαι ο συνάδελφος που πάντα είχε άποψη και λύση για τα πάντα, είχες απίστευτο χιούμορ και πάντα ψύχραιμος. Ο συνάδελφος που αγαπούσε τον ΔΗΡΑΣ και πάλευε για τα δίκαια αιτήματά μας. Εμείς οι 13 σου υποσχόμαστε πως το δίκιο θα αποδοθεί … ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

  4. (και λυπάμαι) για το σχόλιο ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. Άλλος ήρξατο χειρών αδίκων….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ