Εργ. Κέντρο: Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες – Να σταματήσει η λειτουργία και επέκταση των «hotspot»

1
612

 

Το Εργατικό Κέντρο ,όπως έχει ήδη ανακοινώσει , συγκεντρώνει ρουχισμό και παπούτσια για τους πρόσφυγες

Αυτά θα παραδοθούν στις 16 Δεκέμβρη στην ΚΠΥ στο Πυλί

Εκείνη την μέρα ενώνουμε τις φωνές μας με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας που με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής ώστε να προβάλουμε τα κοινά προβλήματα όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει απαιτώντας:

·   Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα

·        Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.

·        Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hotspot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή. Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση

·        Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

·        Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.

·        Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.

·        Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.

Η συλλογή θα γίνεται μέχρι τις 15 Δεκέμβρη στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Παρακαλούμε αυτά που παραδίνονται να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά.

Δεκέμβρη 2016

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ