Γιάννης Βάσσος: ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ‘Η ΧΑΦΙΕΣ (για να μην ψάχνει το φάκελό μου…)

16
750
Γιάννης Βάσσος Εργατικό Κέντρο Άρτας

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Ή ΧΑΦΙΕΣ;

Ευθύνη έχω γι αυτά που γράφω , και γι αυτά που λέω. Όχι γι αυτά που εσείς καταλαβαίνετε . Εκεί την ευθύνη την έχει άλλος.

 

Κάναμε την τρόικα θεσμούς, και τα μνημόνια συμφωνία. Γιατί να μην κάνουμε και τον χαφιέ ερευνητή ; Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

-Εγώ είμαι απ την γενιά που μας έσπαγε στο ξύλο ο χωροφύλακας και έλεγε;

Είσαι αριστερός; Του έλεγα όχι. Ξανά ξύλο. Είσαι αριστερός μου έλεγε; Εγώ ξανά όχι, και αυτός ξανά ξύλο.

Λέγε μου έλεγε. Είσαι αριστερός; Εγώ, για να σταματήσει το ξύλο που είχαν μαυρίσει τα πλευρά μου, είπα ναι, είμαι αριστερός.

Αυτός βροντοφώναξε χαρούμενος. Πάρτε τον ομολόγησε, και κλείστε τον στο μπουντρούμι. Είναι αριστερός.

Ο χωροφύλακας έγινε ο φύλαξ άγγελός μου, και το κρατητήριο το δεύτερο σπίτι μου.

Μετά από χρόνια, πήγα φαντάρος σε μονάδα πολιτικών ανεπιθύμητων. Είχα δηλώσει βέβαια στον χωροφύλακα αριστερός.

Και να βοηθήσω τον «ερευνητή» που του αναθέσανε <δεν ξέρω αν είναι συριζαίος> να ερευνήσει την πολιτική διαδρομή μου, πιο πολύ για το επάγγελμα του..

-Από την δεκαετία του 70 έως αρχές δεκαετίας του 80 πρόεδρος οικοδομικού σωματείου στην Άρτα, και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των οικοδομικών σωματείων, στην Άρτα, και πρωτεργάτης για το πενθήμερο των οικοδόμων.

136 φορές κατηγορούμενος για μοίρασμα ανακοινώσεων και αφισοκόλλησης εργατικών και αριστερών κειμένων.

Δεύτερος γιός πενταμελούς οικογένειας , ορφανός από μικρή ηλικία, εργατικός, αλλά με αριστερά και αναρχοκουμουνιστικά κατάλοιπα.

Είναι από αριστερή γειτονιά, και είχε αριστερά αφεντικά .

Έχουν ασχοληθεί και οι αθηναϊκές εφημερίδες, και συγκεκριμένα η απογευματινή, για τραμπουκική συμπεριφορά Μάιο του 1981, και είπε στο δικαστήριο σε ερώτηση ,-αποκαλώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εν δυνάμει πρωθυπουργό-.

Εγώ αυτά είχα να πω, αν εσείς δεν καταλάβατε δεν είναι ευθύνη δικιά μου .

Ήταν πρωτεργάτης < σύμφωνα με το φάκελο > στο στήσιμο μαρμάρινου αγάλματος του Βελουχιώτη στην Μεσούντα, μαζί με αναρχικούς και με εξόριστους κουμουνιστές.

Αυτά είναι μερικά από τον καταργηθέντα φάκελό μου, που τον φτιάχνανε της εποχής εκείνης οι ερευνητές.-

Ήμουν εκλεγμένος το 1986 στον σύλλογο της Αγροτικής, και από το 1989 ήμουν στη διοίκηση της ΟΤΟΕ μέχρι το 2006 που διαφώνησα και έφυγα. Ήμουν στην διοίκηση του εργατικού κέντρου Αθήνας, και το 2002 Γεν.Γραμ. Β.Συγ. Δωδεκανήσου , μέχρι το 2012. Από το 2007 ήμουν Διευθυντής της ΑΤΕ Λέρου μέχρι τον Απρίλιο του 2012.- Για την ιστορία η τράπεζα χαρίστηκε την 29-7-12 όταν ήμουνα συνταξιούχος, και έξη χρόνια μακριά της ΟΤΟΕ..

Ήμουν πάντα στον δρόμο γιατί ήμουν δηλωμένος και με την βούλα αριστερός, και γιατί είχα μάθει ότι η αριστερά έχει αγώνες, με τους αγώνες σφυρηλατείτε η συντροφικότητα. Με τους σημερινούς αριστερούς δεν βρεθήκαμε ποτέ, γιατί αυτοί ήταν τότε στα γραφεία, και στους καναπέδες .Δεν βρεθήκαμε γιατί δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν, παρά μόνο όταν θα είχαν προσωπικά συμφέροντα .Δεν βρεθήκαμε γιατί το βώόμικο 89 πήγανε με τον Μητσοτάκη, και το 2015 με τον Καμένο. Δεν βρεθήκαμε γιατί εμείς είχαμε άλλο τρόπο σκέψεις, και άλλο τρόπο ζωής.

Αν η αριστερά είναι στην κοινωνία και όχι στα γραφεία, είμαι αριστερός.

Δεν είναι τυχαίο που τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη είναι σήμερα αυτοί που καθορίζουν την πολιτική , και ιδεολογική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ανέκδοτη ιστορία.

Όταν πήγα στην Ρουμανία με πλησίασε ένας Έλληνας που είχε μείνει από το 48 και μου είπε. Θα μου δώσεις 50 δολάρια και εγώ θα μεσολαβήσω να μην σε παρακολουθεί κανείς για όσο καιρό θα μείνεις; Τι να κάνω. Δεν ήθελα να με παρακολουθούν. Το είπα αυτό μετά από έξη μήνες, όταν βρήκα τον πατριώτη μου Γιάννη Μπανιά στο φεστιβάλ του Ρήγα.

Τι να κάνουμε εμείς από δω για το τι συμβαίνει στην Ρουμανία, μου είπε. Αυτά τα φαινόμενα τα γεννά το σύστημα. Και συμφωνώ απόλυτα.

Και όπως είπε ο φίλος μου Δημήτρης Βοναπάρτης , είμαστε επαναστάτες αφού είδαμε την Ρουμανία και μείναμε αριστεροί. Και συ τον ρόλο -ερευνητής- αυτό το σύστημα που υπηρετείς το καθιέρωσε.

Γι αυτό εγώ ήμουν και είμαι κατά αυτού του Ρωμαϊκού συστήματος που στηρίζετε στον χαφιεδισμό.

Να θυμάστε. Η μήτρα όταν στερεύει και δεν βγάζει επαναστάτες, βγάζει χαφιέδες και πουλακί δες .

Και για να ξέρεις εγώ δεν μεγάλωσα με γάλα και μέλι, αλλά με κουρκούτι αλάδωτη μεγάλωσα, και δεν φοβήθηκα χαφιέδες , ούτε τον χωροφύλακα όταν με χτυπούσε, ούτε όταν μου χτυπούσε την πόρτα.

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΦΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

    • Απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν πήγες ΡΩΣΙΑ και έμεινες εδώ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕ με τον ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ του διευθυντή ΕΤΕ. Πάντως το άτομο σου αξίζει περαιτέρω ιατρικής έρευνας…

  2. Κύριε Βάσσο με συγκίνησες με το βιογραφικό σου και φυσικά με το κείμενο σου επιβεβαιώνεις την έρευνα μου για την θητεία σου στην ΟΤΟΕ και στην Αγροτική Τράπεζα. Φυσικά και δεν είναι του γνωστικού μου πεδίου το ιστορικό σου αλλά άλλης επιστήμης γι’ αυτό και αδυνατώ να το κρίνω. Άλλωστε οι ταμπέλλες που ο καθένας αναρτά στο κεφάλι του ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Ξέρεις εσύ ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Όμως τώρα που γνωριστήκαμε θα σου έλεγα φιλικά αυτό που έλεγαν οι παππούδες μας. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Γι’ αυτό πρόσεχε τα στερνά σου.

    • Έχει δίκιο ο ερευνητής. Ένας αριστερός όπως λες πως είσαι κ.Βασσο δεν πάει προεκλογικά στον δεξιό Καματερό που πούλησε την Ελλάδα για την παρτη του. Κατάργησε τα πρόστιμα γιατί είχε και ο ίδιος και φίλοι του ξενοδόχοι, θα οικοδομισουν στα ρεματα που έχει το οικόπεδο… Αλήθεια με την ανταλλαγή με τον Δήμο το 98 τι έδωσε αυτός και πήρε δημοτική παραλία και έφτιαξε το καράβι. Έδωσε βάλτο; Όσο για τις μεζονέτες τθα μπει κάποτε έλεγχος. Αυτούς στήριξε ο αριστερός Βασσος. Έχει δίκιο ο ερευνητής.

  3. μπραβο ΓΙΑΝΝΗ αν δεν το ξερεις το συστημα τωρα κυνηγαει την χρυση αυγη.

    ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

  4. αγαπητέ Γιάννη, όλα σου καλώς καμωμένα, αλλά εσύ και το Πούλιτζερ του Κούμπουρνου δεν είσαστε διαμορφωτές γνώμης (και να προσέχεις τους φίλους σου)

  5. Τα στελέχη λοιπόν των κομμουνιστικών κομμάτων, που ζουν πλούσια εξαιτίας των «αγώνων» τους, είναι εκ των δεδομένων λούμπεν. Είναι το «κατακάθι» της εργατικής τάξης …Ο «πάτος» του Προλεταριάτου. Αν οι εργάτες είναι ένας όμορφος, εργατικός και νόμιμος κόσμος, οι κομμουνιστές είναι ο υπόκοσμος αυτού του κόσμου …Είναι οι λούμπεν προλετάριοι, που στελεχώνουν τα κομμουνιστικά κόμματα …Οι έξυπνοι «εργατοπατέρες», που συνήθως ξεκινάνε τη σταδιοδρομία τους με καδρόνια, λοστούς και πέτρες, για να φτάσουν στο τέλος να κυκλοφορούν με Lexus και σωματοφύλακες …Οι τεμπέληδες, που γνωρίζουν τα πάντα για ένα εργοστάσιο, αλλά μία βίδα δεν έχουν βιδώσει ποτέ στη ζωή τους … ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ.https://www.facebook.com/PanagiotisTraianou/posts/442590249890365?__xts__%5B0%5D=68.ARDVmfyl91GZZUy22Coppl2jnUG2Yi5a_u7cBVGjMP_rocxxbVe-i-46cKkEMlakBGf_o4o4hwHf4JCRSXb6wK8PI_aHwzOAGb_o-IgavYxo0f8yXzBXMQ0gsBcLITQW6CX1F_uVVONBjMtaeqmYS1Hof8yqZ2J4dHkiIHhVys4lat7bnV0SBLMPgSbN0T7qJWoPHzMowSw85pD7w58J1ZqKtGN5d69KJS5_uJVW-Ct5o6cXs70mRFtu2_iVI3m2_83SIsGTgB-0hVoyjeGdhmf36fLI5yNVRde0Wz64v0xBT7ejSO9H8k7N0momUecylv1uUQje-wle5bPqw8RqBdxi6jf7xZFXJ2gMfyvydxLJQ5WCB0KIgJrJQmgojKvdT8a-UqSot1q9gh9U76qDEYhe6q-g0u4y0YRCYPM95_D0hyEXHUCTqDLVH9TSW28djDIKivmSotg1y4vnx9IOFojzFOrvCmVC_Vf9I0TJevfZsDo7ndE7PCzA9MBxSwUKsiHYspiPxp-sgHioGms&__tn__=-R

  6. ο βαστάζος του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ μας πουλάει και αριστεροφροσύνη τώρα

  7. Ρε παιδιά αυτός ο κύριος είναι αριστερός. Δηλαδή Κομουνιστής. Πάει ξεφτίσανε οι κομουνιστές.

  8. Κύριε ερευνητή ψάξε σε παρακαλώ να βρεις τον φάκελο του κυρίου. Άμα βρεις τέτοιο φάκελο να με φτύσεις στην πλατεία

  9. Ρε φίλε , κατασυγκινήθηκα μ αυτά που γραφεις , θα βαλω τα κλαμματα , μα αληθεια τα πιστευεις αυτά που λες ; επειδη δηλ. μεγαλωσες σε δυσκολα πετρινα χρόνια όπως και χιλιάδες από εμάς επειδη ησουν ,όπως λες αριστερος , όπως και χιλιάδες από εμάς δικαιολογησαι να εισαι …τουμπας , βολτογυρας και οφα ; εχεις περασει τα τελευταια χρονια από ολους τους πολιτικους χωρους και θελεις να σε παιρνουνε στα σοβαρα ; Δεν καταλαβαινεις ότι αυτοπροσδιοριζεσαι σαν πολιτικος αρριβιστας , η επειδη πιτσιρικας ετρωγες ψωμι μ αλατι , αυτοθεραπευεις τον πολιτικο συμφεροντολογισμο σου ……τουλαχιοστον παραδεξου αυτό που καταντησες .

  10. Ενδιαφέρον Βιογραφικό,επέλεξα άλλα 4 που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση....

    απ αυτά τα 5 Βιογραφικά θα επιλεγεί ο ‘νικητής’.

  11. ΤΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΥΡΊΣΚΕΤΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ …… ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ