Παραπέμπονται σε δίκη οι γονείς «τέρατα» της Λέρου – Θύματά τους τα παιδιά τους 8 και 14 ετών

1
1350
Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, δύο Λεριοί γονείς, ηλικίας 52 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για αποπλάνηση παιδιού, που δεν έκλεισε τα 12 και 14 έτη κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, τελεσθείσα με παράλειψη από υπαίτιο που είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κατά μόνας και κατά συναυτουργία, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.
Θύματα των δύο κατηγορούμενων, που κρατούνται προσωρινά, είναι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», τα παιδιά τους, ηλικίας 14 και 8 ετών, που δέχονταν ακραία σεξουαλική κακοποίηση στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 26 Μαΐου 2018.
Η οικογένεια, έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 25 και 17 ετών που, όπως υποθέτει κανείς, έζησαν και αυτά βασανιστικά χρόνια.
Η περαίωση της δικογραφίας καθυστέρησε για να ολοκληρωθούν πραγματογνωμοσύνες από παιδοψυχίατρους στα παιδιά, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι εξαιρετικά δυσμενείς για τους κατηγορούμενους.
Ο 52χρονος πατέρας εργαζόταν στο ψυχιατρείο της Λέρου ως εργάτης γενικών καθηκόντων. Το 13χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί το 2017 στο Νοσοκομείο Παίδων ως αποτέλεσμα μίας ακόμα κακοποίησης.
Οι κατηγορούμενοι μετά την σύλληψή τους ομολόγησαν τις ειδεχθείς τους πράξεις ενώ για την υπεράσπιση του πρώτου διορίστηκε ο δικηγόρος Κω κ. Αντώνης Ζαμάγιας και της δεύτερης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλος. Επελέγη δε ο διορισμός δύο διαφορετικών δικηγόρων διότι από τις προανακριτικές καταθέσεις φέρεται να προέκυψε διάσταση μεταξύ των όσων κατέθεσαν κατά την διάρκεια της προανάκρισης, με την δεύτερη να επιρρίπτει τις ευθύνες στον σύζυγό της.
Τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο πραγματικά σοκάρουν, αφού οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων αποτρόπαιων πράξεων, με πρόθεση από κοινού και με κοινό δόλο να ενήργησαν ασελγείς πράξεις με κατάχρηση της παραφροσύνης ακόμη και του 22χρονου γιου τους, με νοητική υστέρηση.
Η 14χρονη κόρη του ζεύγους και το 8χρονο αδελφάκι τους εξετάστηκαν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κακοποίησης που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 25 χρόνων, έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό το κολαστήριο, μη αντέχοντας άλλο.
Θυμίζουμε ότι η 14χρονη παρουσίασε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η θεία της να καταγγείλει στην Αστυνομία όσα ήξερε. Ψυχολόγοι έσπευσαν στο πλευρό της ανήλικης, η οποία αντιμετωπίζει βαριάς μορφής κατάθλιψη με άρνηση φαγητού. Πάντως, με τη στήριξη των ειδικών κατάφερε να μιλήσει για την κόλαση που βίωνε από τα εννέα χρόνια της.
O πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Παναγιώτης Αβρίθης, ανέλαβε την πολιτική αγωγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ