Οικογένεια Μπεν: Αμοιβή 10.000 λιρών στους πληροφοριοδότες για να βρουν που είναι θαμμένος

2
2349
Μικρός Μπεν Νίνταμ: Σε εξέλιξη το θρίλερ – Δεν κλείνει ο φάκελος της εξαφάνισης!

 

Στην Κω φαίνεται τελικά ότι ήταν κρυμμένο από την πρώτη στιγμή το μυστικό της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ. Τουλάχιστον…

αυτό πιστεύει η οικογένειά του, που εμφανίζεται πεπεισμένη από τα ευρήματα τα οποία έφεραν στο φως οι Άγγλοι αξιωματικοί τον περασμένο Οκτώβριο και απευθύνει νέα έκκληση σε όποιον ξέρει που είναι θαμμένο το παιδί να μιλήσει, έστω και ύστερα από 25 χρόνια.Ο επιθεωρητής Τζον Κάζενς που ήταν επικεφαλής των ερευνών στην Κω, τόνισε ότι κάθε νέα πληροφορία θα εξεταστεί προσεκτικά. Μάλιστα, όπως αναφέρει η »Espresso», τρεις γυναίκες της οικογένειας του εξαφανισμένου παιδιού υπόσχονται στους πληροφοριοδότες την αμοιβή των 10.000 λιρών, την οποία προσφέρει βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση και μάλιστα δεν αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί.

Το τελευταίο ξέσπασμα της μητέρας του

“Ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι στην Κω που γνωρίζουν τι συνέβη στον Μπεν εκείνη την ημέρα” είπε την περασμένη εβδομάδα συντετριμμένη η μητέρα του μικρού αγοριού, μιλώντας στην εκπομπή “Good Morning Britain”. Η Κέρι Νίνταμ έκανε έκκληση στην ελληνική αστυνομία και τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσουν πιέσεις στους ντόπιους για να αποκαλύψουν την αλήθεια. Η ίδια πρόσθεσε ότι η αστυνομία του Yorkshire έχει μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τα όσα πιστεύει! “Μας βεβαίωσε η αστυνομία του Yorkshire ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν. Και ξέρουν. Αλλά είπαν ψέματα. Υπάρχουν άνθρωποι στην Κω που ξέρουν τι έγινε και πιθανότατα ξέρουν που είναι θαμμένος ο Μπεν” τόνισε.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι ΝίνταμΗ μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ

Τόσο η μητέρα, όσο η γιαγιά του Κριστίν αλλά και η αδελφή του Λιάνα κάλεσαν τις ελληνικές Αρχέ να βοηθήσουν στις έρευνες. Η οικογένεια του υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί ότι ο μικρός Μπεν είναι νεκρός, παρά το γεγονός ότι οι έρευνες παραμένουν ανοιχτές. Μάλιστα, η γιαγιά του είπε ότι είναι καιρός να φέρουν στο σπίτι του το άψυχο κορμί του Μπεν. “Του αξίζει αυτό. Δεν ζητάμε πολλά. Είναι πια καιρός να μας δώσει κάποιος λίγο σεβασμό” είπε.

Το περασμένο καλοκαίρι οι νέες έρευνες που έγιναν στην Κω κατέληξαν χωρίς αποτέλεσμα. Η βρετανική αστυνομία είναι βέβαιη ότι ο Μπεν σκοτώθηκε κατά λάθος κοντά στο σπίτι όπου έκανε διακοπές η οικογένειά του, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών από εκσκαφέα. Γι’ αυτό και στις έρευνες εκείνο που αναζητούσαν ήταν επί της ουσίας τα οστά του παιδιού. Πέρα από 93 αντικείμενα «ενδιαφέροντος» όμως δεν βρήκαν καμία απόδειξη πως ο Μπεν είχε θαφτεί στην περιοχή.

Με πληροφορίες από itv.com και Mirror

Οικογένεια Μπεν: Να μας πουν που είναι θαμμένος για να τον φέρουμε στην Αγγλία

Χρειάστηκαν 25 χρόνια ερευνών, για να εδραιωθεί η άποψη της Αγγελικής Νικολούλη πως το μυστικό της εξαφάνισης του μικρού Μπεν βρισκόταν θαμμένο από την πρώτη στιγμή στην Κω.

Η οικογένεια του Μπεν πείστηκε πλέον από τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι Άγγλοι αξιωματικοί τον περασμένο Οκτώβριο, πως είναι θαμμένος κάπου στο νησί. Απηύθυνε νέα έκκληση σε όποιον ξέρει που είναι θαμμένο το παιδί, να μιλήσει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις γυναίκες της οικογένειας του στο ITV News και πρόβαλε αποκλειστικά  το «Τούνελ» την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, δήλωσαν  πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να βρεθούν τα οστά του  και να τα φέρουν για ταφή στην Αγγλία.

Προτείνουν σαν κίνητρο την αμοιβή των 10 χιλιάδων  λιρών που προσφέρει βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί.
Από την πλευρά του ο επιθεωρητής Τζον Κάζενς που ήταν επικεφαλής των ερευνών στην Κω, τόνισε πως κάθε νέα πληροφορία , θα εξεταστεί προσεκτικά

Οι έρευνες στην Κω
Οι Βρετανοί αξιωματικοί της «Επιχείρησης Μπεν»  χρηματοδοτήθηκαν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες για να ερευνήσουν παλιά και νέα στοιχεία της εξαφάνισης που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στον Βρετανικό Τύπο.
Εξέτασαν 3.000 μαρτυρίες, απέκλεισαν 60 άτομα που υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να ήταν ο Μπεν Νίνταμ και ταξίδεψαν μέχρι την

Αυστραλία για να δώσουν απάντηση στο μυστήριο. Τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψαν στην Κω  μετά από μαρτυρία που ήθελε το μικρό αγόρι να έχει πέσει θύμα δυστυχήματος. Η ομάδα αποτελείτο από δεκαεννέα άτομα, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τζον Κάζενς που είχε τη συνδρομή ενός ανθρωπολόγου και δύο αρχαιολόγων.
Σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές οριοθέτησαν τα  σημεία των ερευνών στην περιοχή Ηρακλής, όπου το μικρό αγόρι θεάθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.

Οι έρευνες  οδηγήθηκαν και σε  δεύτερη περιοχή  σκεπασμένη από μπάζα,  όπου  βρέθηκε  ένα παιδικό αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μπεν.
Ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα κονσερβοκούτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες χρονολογείται από το 1991.

Το χρονικό της εξαφάνισης του μικρού Μπεν
Το 1991 η οικογένεια του μικρού Μπεν βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και έμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής στην Κω.

Την ημέρα της εξαφάνισης, το αγοράκι έπαιζε με τα αυτοκινητάκια του μπροστά από την αγροικία. Μαζί του βρισκόταν ο θείος του Στέφεν, που τότε ήταν 17 χρόνων.
Ο θείος αποφάσισε να πάει να βάλει βενζίνη στο μηχανάκι του και είπε στον μόλις 21 μηνών Μπεν να πάει στην πίσω μεριά να βρει τον παππού του. Μετά από λίγο, όταν τον αναζήτησε η γιαγιά του Κριστίν, ήταν άφαντος. Αν και η κινητοποίηση ήταν μεγάλη το παιδί δεν εντοπίστηκε.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΜΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ