Αστεγος Αυστραλός κοιμόταν κάτω από γέφυρες και κατάφερε στα 21 του να γίνει εκατομμυριούχος

1
2155

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΣΑΝΤΕΡΣ
Αστεγος Αυστραλός κοιμόταν κάτω από γέφυρες και κατάφερε στα 21 του να γίνει εκατομμυριούχος
O Αυστραλός πρώην άστεγος και νυν εκατομμυριούχος, Χάρι Σάντερς

Ο Χάρι Σάντερς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε άστεγος. Δεν το έβαλε, όμως, ποτέ κάτω. Λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε με το πείσμα, την επιμονή και την εργατικότητά του να γίνει εκατομμυριούχος και τώρα στα 21 του αποφάσισε να αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας του.

«Ήταν μια τρομακτική και δύσκολη περίοδος της ζωής μου», λέει ο Σάντερς σε ΜΜΕ της πατρίδας του. «Ήμουν άστεγος για πάνω από έναν χρόνο κι αναγκαζόμουν να ζητώ καταφύγιο σε διάφορους ξενώνες και κέντρα υποδοχής, ενώ πολλά βράδια τα περνούσα σε καναπέδες συγγενικών προσώπων και φίλων. Η πρώτη νύκτα μου στο δρόμο ήταν η πιο δύσκολη. Δεν είχα ιδέα πού μπορούσα να πάω ή τι έπρεπε να κάνω. Δεν τόλμησα να ζητήσω βοήθεια κι έτσι κοιμήθηκα κάτω από μια γέφυρα. Κι αυτό μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο καθώς οι άστεγοι έχουν ο καθένας τους τη δική του περιοχή, πράγμα που μου προξένησε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ευτυχώς έβρισκα πάντα τροφή ρωτώντας εστιατόρια αν τους είχαν απομείνει αποφάγια ή καταφεύγοντας σε κέντρα διανομής συσσιτίων».
Τα πολύτιμα μαθήματα της ζωής του αστέγου

Αλλά το διάστημα που πέρασε ως άστεγος δίνοντας τη μάχη της επιβίωσης, παρά τις πολλές δύσκολες στιγμές, πρόσφερε στο νεαρό Αυστραλό πολύτιμα μαθήματα ζωής. «Αυτή η εμπειρία με ωρίμασε, μ’ έκανε ανθεκτικό», λέει. «Αν δεν είχα ζήσει όσα έζησα δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Η εμπειρία αυτής της εξαθλίωσης μ’ έκανε πολύ πιο ανθεκτικό σε έντονες και δύσκολες καταστάσεις». Η αλήθεια είναι ότι ο 21χρονος εκατομμυριούχος οφείλει, όπως παραδέχεται, την κατοπινή του επιτυχία στην τρομακτική εμπειρία που απέκτησε ζώντας ως άστεγος στους δρόμους. «Σε αντίθετη περίπτωση θα είχα πολύ μικρότερο κίνητρο. Η αποφασιστικότητά σου να ξεφύγεις απ’ αυτή την κατάσταση και να κάνεις κάτι σπουδαίο στη ζωή σου γιγαντώνεται όταν ξέρεις ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Οι συμβουλές επιτυχίας του πρώην άστεγου και νυν εκατομμυριούχου

Τον καιρό που έζησε ως άστεγος ο Χάρι γνώριζε ήδη κάποια πράγματα για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων -το λεγόμενο SEO (search engine optimization)- με σκοπό την κατάταξή τους σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης. Έτσι αποφάσισε να τηλεφωνήσει σε πρώην συναδέλφους και πελάτες από τον τηλεφωνικό θάλαμο ενός ξενώνα αστέγων. Επί μήνες ολόκληρους έβρισκε τις πόρτες κλειστές. Αλλά με την επιμονή του κατάφερε στο τέλος να προσελκύσει κάποιους πελάτες. Με τη σκληρή δουλειά του άρχισε να αυξάνει γρήγορα την πελατεία του και μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός χρόνου να μετακομίσει σε διό του σπίτι του.

Η ζωή του πρώην άστεγου άλλαξε άρδην όταν ξανάνοιξε προ διετίας την εταιρεία του, την Studiohawk, που άνοιξε τα φτερά της σ’ ολόκληρο τον κόσμο, άνοιξε πρόσφατα γραφεία στο Λονδίνο κι αξίζει σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Χάρι ελπίζει να εμπνεύσει με την ιστορία του κι άλλους νεαρούς επιχειρηματίες. Έχει μάλιστα κι ορισμένες συμβουλές επιτυχίας να τους δώσει: «Να ντύνεστε, όπως σας αρέσει», λέει. «Δεν χρειάζεται να φοράτε κοστούμια. Να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες το 24ωρο και να διαβάζετε βιβλία και περιοδικά απ’ όπου μπορεί να αντλήσετε ιδέες. Να επενδύετε στους εαυτούς σας, να κάνετε περικοπές όπου μπορείτε και τα έξτρα χρήματα να τα βάζετε στην επιχείρησή σας. Ο στόχος σας να είναι να πετύχετε, όχι να βγάλετε πολλά λεφτά, ειδάλλως δεν θα τα καταφέρετε ποτέ»…
Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στα 17 του είχε ήδη εταιρεία που προφανώς την έκλεισε και βρέθηκε στους δρόμους. Αυτά τα «λίγα» που ήξερε ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που ξέρουν τα παιδιά των 17 ετών. Πήρε τηλέφωνο πρώην συναδέλφους και πελάτες που τους είχε πριν πτωχεύσει και βέβαια δούλεψε πολύ σκληρά σε μια χώρα που σου δίνει ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ