Σημαντικές συναντήσεις της Προέδρου του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν στην Αθήνα για τα υπό επισκευή Τεμένη

1
1124

Την 05/09/2019 η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ κα. Ελβάν Κoτζαογλάν συνοδευόμενη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είχε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα σχετικά με το μέλλον των ιστορικών μνημείων(τεμένων), που έχουν υποστεί καταστροφές από τον σεισμό της 21/07/2017.

Ειδικότερα, η κα. Κoτζαογλάν είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεώργιο Διδασκάλου για την πρόοδο της μελέτης συντήρησης και επισκευής του τεμένους Γαζί Χασάν Πασά στην πλατεία Πλατάνου και του τεμένους στην Πλατεία Ελευθερίας, με σκοπό την μεθόδευση της πλήρους αποκαταστάσεως τους στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Ο κ. Διδασκάλου διαβεβαίωσε την κα. Πρόεδρο ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να χρηματοδοτηθούν οι εργασίες. Την ίδια μέρα η κα. Πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή ,με τον οποίο συζήτησαν θέματα της λειτουργίας του ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ αλλά και της χρήσεως των τεμένων στο νησί της Κω.

Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και για τις εν εξελίξει εργασίες στα ιερά τεμένη, υποσχόμενος ότι θα δρομολογηθούν άμεσα και τα υπόλοιπα αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του από την κα. Πρόεδρο.

Κως, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πρόεδρο του ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ

ΕΛΒΑΝ ΚΟΤΖΑΟΓΛΑΝ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ