Σεισμός 3,5 ρίχτερ 12χλμ ΝΑ της Καρδάμαινας, ταρακούνησε τα χωριά της Κω

15
5728

Σεισμική δόνηση 3,5 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (το Ευρωμεσογειακό την δίνει 3,4) 12χλμ ΝΑ της Καρδάμαινας, ταρακούνησε τα χωριά της Κω στις 21:06 απόψε.

Στην Καρδάμαινα μάλιστα ακούστηκε και έντονο βουητό…

ΣΕΙΣΜΙΚΌ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΜΕ ΈΝΤΟΝΟ ΒΟΥΗΤΌ!

Πριν από λίγο έγινε ένας σεισμός αισθητός τόσο στην Καρδάμαινα, όσο το Πυλί,Τιγκάκι και το Ζηπάρι.Το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το βουητό και από ότι μου είπαν διήρκησε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Είχε μέγεθος Μ3.4, εκδηλώθηκε σήμερα την ώρα 21.06 , στις 9/1/2020 με εστιακό βάθος 5χλμ και επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο Κω-Κνίδου,12 χλμ ΝΑ από την Καρδάμαινα σύμφωνα με τα δεδομένα του EMSC. Εαν δεν αλλάξει κάτι μάλλον είναι ένα ακόμη περιστατικό από μία δευτερεύουσα δομή του Ρήγματος Κω.Στις 8/5/2011 η τοποθεσία έδωσε έναν σεισμό 5.1. Ο σεισμογράφος της Νισύρου πάλι δεν λειτουργεί από 25/12/2019. Είναι πρόωρο να πούμε κάτι περισσότερο για μία πάρα πολύ ενεργή τεκτονικά περιοχή.

Γεωδίφης[ geogeodifhs.blogspot]

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή έχει ησυχία θα κάνει μεγάλο; Άλλο πάλι κ’ αυτό. Μη τρομοκρατείται το κόσμο χωρίς στοιχεία.

  2. Ο σείων την υπ’ ουρανών εκ θεμελίων, οι δε στύλοι αυτής ου σαλεύονται. Ο τα θεμέλια της γης σαλεύων, ήδρασται δε τω Σω νεύματι. Ον πάντα φρίσσει και τρέμει από προσώπου της δυνάμεώς Σου. Ότι ανυπόστατος η οργή της επί ημάς τους αμαρτωλούς απειλής Σου, αμέτρητόν τε και ανεξιχνίαστον το έλεος της επαγγελίας Σου.

    Αυτός μνήσθητι των οικτιρμών Σου, Κύριε, και τα ελέη σου παράσχου ημίν, ότι από του αιώνος εισί. Στήριξον την κτίσιν, στερέωσον την γην, παύσον τον κλόνον αυτής, έδρασον την δονηθείσαν οικουμένην, και μη συναπολέσης ημάς ταις ανομίαις ημών, μηδέ καταδικάσης ημάς ταις αμαρτίαις ημών, εν τοις κατωτάτοις της γης.

    Ότι Συ ει ο Θεός ημών, Θεός του ελεείν και σώζειν, και Συ την δόξαν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    • Θυμιάτησες ? Καρβουνάκια Ιερωσολύμων,μουζουβί απ το Άγιον Όρος

      και λιβάνι Μετεώρων.’Άραγε το να αμαρτάνεις προϋποθέτει συνείδηση?Ή και ασυνείδητα τη φορτώνεσαι και την πληρώνεις μετά?’ απ το τελευταίο βιβλίο της Βαμβουνάκη..Μεγάλο θέμα..ανεξιχνίαστη βέβαια είναι σκέψη σου.

  3. Απλή λογική δέν το καταλαβαίνεις…??
    Πολύ ήσυχα δεν έκτονονετε ή ένεργεια με άποτελεσμα να μαζεύετε τεράστια ένεργεια..δεν τρομοκρατούν κόσμο

  4. Κοίτα εδώ κάτι σεισμολόγοι στα σχόλια που έχουν την πείρα και τις γνώσεις να μιλάνε για εκτόνωση και υσηχια και και και . Ο Έλληνας είναι και σεισμολόγος …. Χαχαχαχα

  5. Πιο καλα φοβισμένος κόσμος. Προετοιμασμένος παρά σκοτωμενος…
    Εαν δεν το ξέρουν μπορεί να σκοτωθούν ..εαν ομως είναι ενημερωμένοι θα λάβουν τα κατάλληλα μετρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ