Σεισμοί: 5,2 Ρίχτερ νότια της Καρπάθου |Σεισμός – μαμούθ 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική | 5,5 Ρίχτερ στην Αλβανία

0
386
5,2 Ρίχτερ νότια της Καρπάθου

5,2 Ρίχτερ νότια της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση της τάξης των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Καρπάθου στις 5.38 μ.μ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Αισθητός έγινε κυρίως στη Κάρπαθο, την Κάσο και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 23 χλμ. και το επίκεντρο είναι στη θαλάσσια περιοχή 104 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Σεισμός – μαμούθ 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική

earth-77

Βίντεο από τα Νησιά Κέιμαν που άνοιξαν τρύπες στην επιφάνεια – Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κούβας και Τζαμάικας -Είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων –  Προειδοποίηση για τσουνάμι σε Τζαμάικα, Κούβα και νήσους Κέιμαν εκδόθηκε και στη συνέχεια ήρθη – Ταρακουνήθηκαν κτήρια στο Μαϊάμι – «Ο ισχυρότερος σεισμός που έχω ποτέ νιώσει» είπε κάτοικος της Τζαμάικα

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κούβας και Τζαμάικας.

Συγκεκριμένα, 122 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λουτσία στην Τζαμάικα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.

Μετά την ισχυρή δόνηση, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι για την Τζαμάικα, την Κούβα και τις νήσους Κέιμαν. Στη συνέχεια, ωστόσο, ήρθη.

H αρχική εκτίμηση του USGS ήταν 7,3 βαθμοί.

Η είδηση του σεισμού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα δίκτυα διεθνώς να προβάλλουν την είδηση ως έκτακτη. Την ίδια στιγμή ενισχυμένοι είναι οι φόβοι για πιθανά θύματα.

Μαρτυρία κατοίκου

Από την τρομακτικά ισχυρή δόνηση ταρακουνήθηκαν κτίρια στο Μαϊάμι, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή επιχείρηση εκκένωσης.

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Αλβανία

quake0

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε περί τα 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων – Ακολούθησε σεισμός 4,9 Ρίχτερ – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους – Δείτε το βίντεο

Σεισμός, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, ταρακούνησε τα Τίρανα και το Δυρράχιο της Αλβανίας. Λίγο αργότερα, καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4.9 βαθμών, με εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα, και στη συνέχεια ακολούθησαν 4,1 Ρίχτερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ