ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Σύσκεψη-κάλεσμα στην Απεργία για το Ασφαλιστικό με Θ. Γκώκο, μέλος ΕΕ Π.Α.Μ.Ε

1
606

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με εισηγητή τον Θανάση Γκώκο  Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  Π.Α.Μ.Ε ,μέλος ΔΣ Ο.Ι.Υ.Ε και ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε η αποψινή σύσκεψη-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο αποκαλύπτοντας τα ψεύτικα κυβερνητικά  επιχειρήματα και για την καλύτερη οργάνωση της Απεργίας που έχει προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνεται και ο αποπροσανατολιστική προπαγάνδα της για το περιεχόμενό του.

Κυβερνητικά στελέχη και αστικά Μέσα ενημέρωσης λίγο πολύ θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους (παλιούς και νέους) ,συνταξιούχους τωρινούς ή μελλοντικούς ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στου δρόμους ….ζητωκραυγάζοντας για τις θετικές του ρυθμίσεις!

Όμως έχει καεί η γούνα μας εδώ και χρόνια από τα θετικά που κάθε φορά υπόσχονταν με τα «νέα» Ασφαλιστικά τους νομοσχέδια.

Όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ,να μειώνουν τις συντάξεις και να ξηλώνουν σιγά-σιγά το Κοινωνικό- ασφαλιστικό σύστημα που περιέχει μια σειρά από δικαιούμενες παροχές υγείας-πρόνοιας για τους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους.

Το νέο ασφαλιστικό της ΝΔ θωρακίζει το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , έρχεται να καλύψει όποια νομικά κενά είχε αφήσει προκειμένου να είναι ευκολότερο το γκρέμισμα του Κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στην χώρα μας και η παράδοσή στα μεγάλα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής σε αυτήν την εξέλιξη!

Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες ! Δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ έχει ήδη αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση  του Εργατικού Κέντρου υλοποίησε  την απόφαση της για σύσκεψη για το Ασφαλιστικό και το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ την Τετάρτη 29/01 με  συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, εργαζομένων, επαγγελματιών ,συνταξιούχων και νεολαίας.

Η συζήτηση άνοιξε με το ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, τις  επικίνδυνες εξελίξεις  που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο της ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της, στην περιοχή μας.

Η μετατροπή των νησιών μας σε  σύγχρονα κολαστήρια εγκλωβισμού για τους χιλιάδες ξεριζωμένους, αφού η συμφωνία Ε.Ε – ΤΟΥΡΚΙΑΣ οι συνθήκες Δουβλίνου 1,2 υλοποιούνται κατά γράμμα, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο κι από την προηγουμένη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθημερινό ζήτημα που απασχολεί την Εργατική Τάξη της περιοχής.

Στις παραπάνω εξελίξεις,  έρχεται να προστεθεί και άλλο ένα χτύπημα  στην κοινωνική ασφάλιση. Ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση ως η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος .!

Ο εισηγητής Θανάσης Γκώγκος, τόνισε πως η ασφάλιση ξεκίνησε με αγώνες των εργαζομένων, για να έχουν ένα μίνιμουμ προστασίας της υγείας τους απέναντι στους επαγγελματικούς κινδύνους.

Οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης από νωρίς έχουν μπει  στο στόχαστρο από κυβερνήσεις και εργοδοσία ξηλώνοντας διαχρονικά το δίχτυ  προστασίας  των εργαζομένων. Η ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη , είναι  οι παροχές υγείας, η πρόνοια , το φάρμακο κ.α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πλήρως το νόμο- λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με αύξηση των ορίων ηλικίας και των χρόνων εργασίας  και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.

Γι’ αυτό και η απάντηση πρέπει να δοθεί μαζικά από τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, αφού τα όποια μέτρα θα παρθούν σήμερα , αφορούν το δικό τους αύριο.

Μετά την τοποθέτηση του συναδέλφου αναπτύχθηκε διάλογος και έγιναν ερωτήσεις.

Ανακοινώθηκε επίσης  η απεργιακή απάντηση όταν το νομοσχέδιο έρθει στη βουλή, όπως και ο σχεδιασμός του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης με εξορμήσεις, παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους , περιοδείες κ.α.

30/01/2020

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.