ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Η τελευταία μπλόφα» Το παρασκήνιο του 2015, Οι Συγκρούσεις, Το Plan B» καθήλωσε η παρουσίαση απόψε στο Χάνι | Το Μακεδονικό ως «αντάλλαγμα» για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

32
1965

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Καθηλωτική ήταν απόψε η παρουσίαση στην αίθουσα του λαογραφικού μουσείου Κω (Χάνι) του best seller της Ελένης Βαρβιτσιώτη & της Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα» Το παρασκήνιο του 2015, Οι Συγκρούσεις, Το Plan B» με άγνωστο παρασκήνιο αλλά και συγκλονιστικά στοιχεία.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ , το Πολύκεντρο Θαλασσινού και οι Εκδόσεις Παπαδοπούλου , στο πλαίσιο των Χειμερινών Ιπποκρατείων.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο οικονομολόγος Χρήστος Έψιμος , η ιστορικός – δημοσιογράφος Σέβη Βλάχου και η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Βαρβιτσιώτη , δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Σάντυ Λαδικού.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Θεμέλαρος, ο Έπαρχος Κω Γ. Καμπανής, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Γ. Καλλούδης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δ. Τελλή και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη για το πως προέκυψε το Μακεδονικό ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ε. Βαρβιτσιώτη.

Στο βιβλίο τους οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρονται στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και στα όσα υποσχέθηκε τότε για επίλυση του Μακεδονικού ο κ. Τσίπρας. Αλλά και στη συνάντηση που είχε προηγηθεί του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τότε ήταν που ο επικεφαλής της Επιτροπής είχε ζητήσει από τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μόλις αναλάβει πρωθυπουργός, να «κάνει κάτι και εκείνος γι’ αυτούς»… αφού εκείνοι τον βοηθούν τόσο πολύ, έστω κι αν αυτός δεν το συνειδητοποιεί ακόμα. Αναφορά που δίνει την εντύπωση ότι ο Γιούνκερ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να «βάλει πλάτη» στο θέμα των Σκοπίων, έναντι της οικονομικής βοήθειας που του δίνουν οι Ευρωπαίοι. Εξ ου και τα καρφιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ και Γιούνκερ

Γράφουν στο βιβλίο τους η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτωρία Δενδρινού για τα ραντεβού Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:

Οταν τελείωσε η συζήτηση για τα οικονομικά θέματα (σ.σ.: αναφέρεται στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα με τη Μέρκελ στο Βερολίνο) ο Τσίπρας έθεσε ένα ζήτημα που ήταν ιδιαίτερης βαρύτητας για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Από τις 13 Μαρτίου, όταν είχε επισκεφθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, του είχε γίνει ξεκάθαρο μέσω του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ για τους Ευρωπαίους.

Στο τετ α τετ τους στο Berlaymont ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε τονίσει στον Τσίπρα ότι ο ίδιος θα προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα με όποιον τρόπο μπορούσε. Γνωρίζοντας ότι το ΕΣΠΑ είχε παραλύσει, επειδή η χώρα δεν είχε να πληρώσει την απαιτούμενη εθνική συμμετοχή -άλλωστε η Επιτροπή είχε στείλει σχετική προειδοποιητική επιστολή στην Αθήνα από τις 19 Φεβρουαρίου- ο Γιούνκερ υποσχέθηκε ότι θα βοηθούσε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Στη συνέχεια μάλιστα του πρότεινε επιπλέον κι ένα καινούργιο αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ύψους 35 δισ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα, όμως, έπρεπε να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μέσα τις επόμενες ημέρες, του τόνισε, κι έβγαλε από την τσέπη του μια λίστα 15 βασικών μεταρρυθμίσεων, για να εξηγήσει στον Αλέξη Τσίπρα ποιες θεωρούνταν σημαντικότερο να υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Κατόπιν, κοιτάζοντας τη θέα των Βρυξελλών έξω από το γραφείο του, ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έπρεπε να δείξει και αυτή από την πλευρά της αλληλεγγύη με την Ευρώπη. Και ειδικά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς τώρα», είπε, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που γνώριζε το περιεχόμενο της συζήτησης, «αλλά κάνουμε πολλά για σένα. Θέλω να κάνεις κάτι κι εσύ για εμάς. Σε μερικά χρόνια από τώρα θέλω να λύσεις το θέμα της Μακεδονίας. Η Ευρώπη λειτουργεί με συμβιβασμούς και μια λύση στο θέμα της ονομασίας θα ήταν σημαντική για τη σταθερότητα των Βαλκανίων», πρόσθεσε.
«Δεν σε πιστεύω, Αλέξη…»

Εχοντας τα λόγια Γιούνκερ στο μυαλό του, ο Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του Μακεδονικού στη Γερμανίδα καγκελάριο. «Θέλω να λύσω το θέμα ακόμα και με τον Γκρουέφσκι», της είπε σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση, αναφερόμενος στον τότε πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις, όταν η συμφωνία φαινόταν ακόμα ανέφικτη. Κι εκείνη είχε απαντήσει: «Δεν σε πιστεύω, Αλέξη. Κανένας από τους προκατόχους σου δεν θέλησε ποτέ να ανοίξει το θέμα αυτό».

Το ζήτημα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μέρκελ, που το έθετε σε όλους ανεξαιρέτως τους Ελληνες συνομιλητές της. Στον Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένα, το ανέφερε ανελλιπώς σε κάθε τους συνάντηση, τονίζοντας, συνήθως μέσω του συμβούλου της επί των εξωτερικών θεμάτων, πόσο σημαντική για το Βερολίνο ήταν η επίλυση του θέματος. Γνωρίζοντας τη σκληρή θέση του Σαμαρά στο ζήτημα, η Μέρκελ έλεγε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να συζητήσαμε ήδη το θέμα και να άκουσα ήδη την απάντησή σου» και άλλαζαν κατόπιν θέμα στη συζήτηση.

Με τον Τσίπρα όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Είχε επιτέλους κάποιον που θα μπορούσε να αποδειχθεί άνθρωπος-κλειδί για την επίλυση του πολυετούς αγκαθιού στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στο βιβλίο τους.

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη ανέφερε μεταξύ άλλων για το πως προέκυψε η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου:

«Ήταν Παρασκευή βράδυ όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα. Την επόμενη μέρα είχε προγραμματιστεί Eurogroup, το πιο δραματικό που έχω ζήσει όσο καιρό καλύπτω ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες. Τότε ήρθε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και, δεδομένου ότι το πρόγραμμα έληγε σε τρεις μέρες, ζήτησε παράταση ενός μήνα ή κάποιων εβδομάδων. Οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών του διεμήνυσαν ότι δεν επρόκειτο να του δώσουν χρόνο, ειδικά από τη στιγμή που είχε βάλει τους Έλληνες στη διαδικασία να ψηφίσουν «όχι» σε μια πρόταση που δεν ήταν καν στην τελική της μορφή, κυρίως χωρίς να εξηγήσει ποιες θα ήταν οι συνέπειες της επόμενης μέρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θυμάμαι να φεύγει ο Βαρουφάκης και το Eurogroup να συνεχίζεται χωρίς εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς. Εκεί, λοιπόν, συζητήθηκαν οι συνέπειες στην περίπτωση της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δεν θα ξεχάσω τον εκνευρισμό του Ντάισεμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που είχε χάσει τον έλεγχο, λέγοντας: «Ό,τι και αν ψηφίσετε στην Ελλάδα, είστε σε δύσκολη θέση». Έρχονταν συνάδελφοί μου από το εξωτερικό και με παρηγορούσαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους για όσα θα ακολουθούσαν. Αργότερα, βγήκα έξω από το κτίριο για να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον διευθυντή μου Αλέξη Παπαχελά. Τη στιγμή που μου έλεγε να κάνω μια βόλτα για να καθαρίσει το μυαλό μου και να επιστρέψω για να του στείλω το κείμενο, συνάντησα έναν από τους βασικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους. Τον θυμάμαι να κάθεται και να κοιτά το κτίριο της Κομισιόν, η καύτρα από το τσιγάρο που κάπνιζε είχε ακουμπήσει τα δάχτυλά του. Κρατούσε έναν καφέ μισοτελειωμένο, τα μάτια του ήταν κόκκινα, με αγκάλιασε και μου είπε ότι μέσα συζητούσαν πώς θα έσωζαν τις υπόλοιπες χώρες. Με την ανησυχία αποτυπωμένη στο πρόσωπό του τον θυμάμαι να μου λέει ότι δεν μπορούσε να είναι παρών σε αυτήν τη συζήτηση. Έτσι, γύρισα, έγραψα το κείμενο και το έστειλα στην εφημερίδα. Ζήσαμε ώρες αγωνίας, έντασης και προσμονής. Εκείνη τη βραδιά κλείδωσε μέσα μου η απόφαση να γράψουμε ένα βιβλίο για το πώς οδηγηθήκαμε στο χείλος του γκρεμού. Έχοντας, βέβαια, κατά νου να μη βρεθούμε πάλι στην ίδια κατάσταση.»

Πόσο κοντά έφτασε, τελικά, η Ελλάδα στην άτακτη έξοδό της από το ευρώ; Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός, αντι-μνημονιακός πρωθυπουργός γοητεύτηκε από τη «σιδηρά» καγκελάριο της Γερμανίας;
Τι ακριβώς προέβλεπε το περιβόητο Plan B για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Τι πραγματικά ειπώθηκε στις μυστικές συναντήσεις των πιο ισχυρών και τελικά ποιος παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη;
Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών και χαμένων στοιχημάτων.
Η συγκλονιστική αφήγηση θα οδηγήσει τον αναγνώστη πίσω από κλειστές πόρτες σε κυβερνητικά κτίρια και οικίες αξιωματούχων, θα τον βάλει σε δωμάτια όπου πολύωρες διαπραγματεύσεις γεμάτες κρυφές προσφορές, μυστικές υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς κατέληξαν σε δύσκολους συμβιβασμούς.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ εξουσίας, στο οποίο όλοι, Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Σέβη Βλάχου:

 

Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος, η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ανέδειξε διεθνώς την απίστευτη στάση της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον πληθωρισμό – ήταν τόσο αφοπλιστική και επίμονη που ανάγκασε τον υπουργό της Αργεντινής να φύγει από το γύρισμα της εκπομπής Νέοι Φάκελοι. Σήμερα το πρόσωπό της -μαζί με το απόσπασμα αυτό- κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί αναστάτωση στην Αργεντινή.

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, είναι κόρη του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και αδελφή του βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Δημοσιογραφία Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Αρχισε αμέσως να εργάζεται στους Φακέλους από το 2004-2007, οπότε έφυγε πάλι για σπουδές: παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής Ντοκιμαντέρ στο Maine Media Workshops και στη συνέχεια δούλεψε εθελοντικά σε φυλακές ανηλίκων στην πόλη του Κούσκο στο Περού. Μετά το Περού βρέθηκε στο Πεκίνο όπου και εργάστηκε στην παραγωγή του Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Κοσμοπολίτισσα, αεικίνητη, δεν απασχόλησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης ως κόρη και αδελφή επιφανών πολιτικών της χώρας, μέχρι τη Δευτέρα που προβλήθηκε το ρεπορτάζ. Προφανώς έχει και ιδιαίτερο χιούμορ, αφού το χαρακτηριστικό της όνομα στο twitter είναι elbarbie!

 

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. https://www.naftemporiki.gr/story/1527671 Η Αργεντινή έκανε ξανά ανατροπή από τις 10 Δεκεμβρίου 2019 και κατά 77% φέτος θα αθετήσει πληρωμές. Στο μισητό ΔΝΤ ξανατραβάνε τα μαλλιά τους

  2. Δεν έχει γιατρειά αυτή η χώρα , η μόνη χώρα που δεν τιμωρήθηκαν οι ναζί

    Βαρβιτσιωτέικο: Πάλια πολιτική οικογένεια εκ Λακωνίας ορμώμενη. Ο συνονόματος παππούς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπήρξε ο δικηγόρος των δωσίλογων και συγκεκριμένα του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη, μετά την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ναζιστικό ζυγό. Η υπεράσπιση και ο ζήλος του γενάρχη Βαρβιτσιώτη συν την αλλαγή των συσχετισμών στις συμμαχίες των Άγγλων με τους πρώην συνεργάτες των Ναζί, ώστε από κοινού να εξοντώσουν τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, πέτυχαν την αθώωση του 90% των κατηγορουμένων για δωσιλογισμό. Μετά την απελευθέρωση, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του όντας βουλευτής (1946-1950) του Λαϊκού Κόμματος του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, το οποίο συγχωνεύτηκε το 1958 με την Ε.Ρ.Ε. (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση) του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απεβίωσε το 1960.

  3. η κα Βαρβιτσιώτη αλλά και όλοι οι άλλοι αυτό που πρέπει πρώτα από όλα να πούνε είναι γιατί πτώχευσε η χώρα και έφτασε στο σημείο να μην έχει δεκάρα τσακιστή στο κρατικό ταμείο. Δε μιλάνε γιατί πως να πει η κα Βαρβιτσιώτη, αμερικανοσπουδαγμένη κόρη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, αδερφή του Μιλτιάδη και του Θωμά με τις διαφημιστικές δουλειές ότι η ΝΔ βούλιαξε την Ελλάδα και όλοι αυτοί ήρθαν πάλι για να ξαναφάνε. Πως να το πει και πως να το ομολογήσει. Για αυτό παίζει με δευτερεύοντα θέματα να ρίξει στάχτη στα μάτια

  4. Δεκα ανθρωποι (κυριολεκτΙκα) πηγανε να ακουσουν την κορη του Βαρβιτσιωτη και «δημοσιογραφο» της Καθημερινης (του Αλαφουζου του ΣΚΑΙ) να τους λεει οτι προπαγανδιστικη…μπουρδα παπαγαλιζουν επι 7 χρονια τωρα ΟΛΑ τα ξεφτιλισμενα και πουλημενα σε ναρκοεμπορους και ΑΡΧΙπαταξηδες ΜΜΕ για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ της Ελλαδας !!!!!! ΟΛΑ τα φεικ νιουζ, ολα τα ψεματα, οι μπουρδες, οι προκλησεις , οι «στημενοι» χρυσοπληρωμενοι «δημοσιογραφοι» στην υπηρεσια ενος ιερου κα ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ….ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Κυβερνησης του Συριζα και την επιστροφη των παλιων λαμογιων στην εξουσια……ΤΟ πετυχαν αλλα δεν τους φτανει.!!!ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ακομη τα ιδια αισχη οπως πριν. ΝΤΡΟΠΗ σε ολους !!!!! !

  5. Καλα σας εκανε ο κοσμος και σας εγραψε. Προσπαθειτε με παραμυθια να απαλλαξετε απο τις ευθυνες αυτους που ταφαγαν και χρεοκοπησαν τη χωρα. Αυτοι εχουν ονομα. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Απλα ο βαρουφακης προσπαθησε για καποια πραγματα τα οποια δεν τα αποδεχτηκαν οι δανειστες. Γιατι; Μα γιατι ειχαν αδειασει τα ταμεια οι προηγουμενοι και ταχαν δοσει στους δανειστες η ταχαν φαει. Απλα πραγματα.

  6. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ. …..ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

  7. Αυτο που χαρακτηριζει την κοινωνια μας ειναι η απολιτικοι πολιτες. Οι μη σκεπτομενοι. Οι αδυναμοι να κρινουν . Αποδεκτες της προπαγανδας των ισχυρων και των απατεωνων. Και βεβαια μεσα σαυτους… ειναι αυτοι που βολευονται απο αυτο το συστημα, αυτοι που τρωνε με χρυσα κουταλια. Καποιοι δε ξερουν που βαδιζουν και που πατουν. Ανθρωποι ασχετοι και ανερματιστοι.

    • …..απολίτικοι, βολεμένοι και ανερμάτιστοι, διαπλεκόμενοι και «πρόθυμοι» με το αζημίωτο

  8. ολη η οικογένειά της σιτίζεται από το δημόσιο εδώ και δεκαετίες. Πατέρας 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός, κληρονόμησε τη θέση ο γκάου της οικογένειας ενώ τον έξυπνο τον έκαναν διαφημιστή για να τα παίρνει αλλιώς. Αν είχα κι εγώ τέτοιο πατέρα θα σπούδαζα στο Harvard

  9. Μέτρια εκδήλωση με μονοδιάστατη οπτική ότι πρέπει για το ακροατήριο της στην πλειοψηφία ακροδεξιοί που έψαχναν επιχειρήματα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το σωστό θα ήταν να υπήρχε και η άλλη άποψη και όχι η μονοδιάστατη οπτική της ΝΔ, κ. Βλάχου ξεκινήσατε άσχημα την καριέρα σας στην πολιτική και ιδιαίτερα στον χώρο του πολιτισμού, σαν κήρυκας της ΝΔ, ΠΟΛΛΈς ΦΟΡΈς ΣΚΈΦΤΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ…..

  10. Σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του δήμου τέτοια πολιτική μονομερεια;;; Κάποιοι δε μας τα λένε καλά… Απαράδεκτο!!!!!

  11. ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ. ΕΓΙΝΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΑΠΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΡΘΙΟ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.

    • Ο συριζα μας εβγαλε απο τα μνημονια. Εβαλε σε μια σειρα τη χωρα. Τωρα ηρθανε οι ασχετοι και ταχουν κανει κουλουβαχατα με το μεταναστευτικο. Ηρθε τωρα η κορη του ##βαρβιτσιωτη## απο τη λακωνια της γνωστης οικογενειας να μας κανει μαθηματα οικονομιας και πολιτικης. Το χειροτερο ομως ειναι ποιοι παραβρεθηκαν. Ασχετοι απολιτικοι πρωτοβγαλτοι. Ας κατσουν να διαβασουν να μαθουν τι εστι και τι εκανε ο βαρβιτσιωτης.

  12. ΚΑΜΠΑΝΗ ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

  13. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΟΠΑΒΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ

    • Θα απαντησει αμεσως ο αμειβομενος με 2,5χιλ λασπολογος του Δημου!!-η λασπη ειναι το στοιχειο του!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ