Εξ’αποστάσεως υποστήριξη του ΚΕΣΥ Κω

0
198

Διανύουμε μια χρονική περίοδο αρκετά δύσκολη και πρωτόγνωρη, στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα καθημερινότητας. Αφενός υπάρχει μια αποδιοργάνωση της ρουτίνας μας, αφετέρου χρειάζεται η παραμονή μας εντός του σπιτιού για προληπτικούς λόγους. Σημαντικοί πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται η προσωπική αίσθηση ασφάλειας υφίστανται σημαντικές αλλαγές, απαιτώντας ευελιξία προσαρμογής και ψυχραιμία, ιδιαίτερα από τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, μέσα στις οποίες συγκαταλέγονται οι οικογένειες που έχουν ως μέλη τους παιδιά.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων και του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών, η μακροχρόνια παραμονή των παιδιών στο σπίτι, η παύση της εργασίας των γονέων, ο περιορισμός της μετακίνησης και εξόδου από το σπίτι, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την πορεία των πραγμάτων, τις οικονομικές ή άλλου τύπου δυσκολίες που απορρέουν αναπόφευκτα, διαμορφώνουν συνθήκες που με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν αρκετά ψυχοπιεστικές για όλους μας.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το ΚΕΣΥ Κω, στο πλαίσιο της άμεσης προσαρμογής λειτουργίας του, λόγω της κατ΄επείγουσας κατάστασης που προέκυψε, ενεργοποιεί τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες του, προκειμένου να υποστηρίξει όσο περισσότερο είναι δυνατό τους μαθητές και γονείς της περιοχής ευθύνης του. Οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου μας, είναι στη διάθεση του συνόλου των μαθητών και των γονέων τους, για οποιαδήποτε προβλήματα και δυσλειτουργίες μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ολικής καραντίνας στην οποία έχουμε τεθεί.

 

Η ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας www.kesyko.com εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα χρήσιμα άρθρα συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και χρήσιμες πληροφορίες για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμβουλευτική ή εκπαιδευτική υποστήριξη.

 

Αν θέλετε να ζητήσετε βοήθεια και συμβουλές από το προσωπικό μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την  φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. θα έρθουμε το συντομότερο δυνατό σε επαφή μαζί σας. Η υποστήριξη μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή και με τη χρήση της  τηλεδιάσκεψης, ανάλογα τις ανάγκες και δυνατότητες. Σας γνωρίζουμε πως, όπως και έως τώρα, οποιαδήποτε πληροφορία μας γνωστοποιήσετε, υπόκειται στο πνεύμα του Νόμου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και είναι αυστηρώς απόρρητη.

 

Ο προιστάμενος του ΚΕΣΥ ΚΩ

 

 

Ζωίδης Βησσαρίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.