ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 750 πρόσφυγες σε κοντέινερς και 250-300 σε σκηνές στο ΚΠΥ Κω! Με αυτό τον καιρό…

18
1575
Πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έξω από τις σκηνές τους σπό το HOT SPOT της Μόριας όπου από φωτιά που προκλήθηκε πιθανά από ατύχημα είχαμε δύο νεκρούς και δύο τραυματίες Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη. Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί. Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού και έχει πάρει μεγάλη έκταση –κατά πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη που είχε καταγραφεί- με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να είναι εκτός του κέντρου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

 

Η βαρυχειμωνιά που πλήττει την χώρα μας πέρα από τις δυσκολίες που προσθέτει στην ζωή του λαού μας, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης και των προσφύγων.

Το προεδρείο του Ε.Κ πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στο ΚΠΥ στην Κω,επειδή:

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και στην περιοχή μας ,η ένταση των ανέμων όσο και η έντονη βροχόπτωση οξύνουν τα προβλήματα αυτά στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (hotspot)στην Κω.

Η στέγαση των 750- περίπου -προσφύγων στα containers δεν είναι η ιδανική συνθήκη στέγασης ανθρώπων ,χώρια ότι περιμετρικά του Κέντρου κοντά στους 250-300 ανθρώπους μένουν σε σκηνές (!) αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες.

Αντί λοιπόν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής να υπόσχεται δημιουργία νέων κλειστών κέντρων κράτησης στην προσπάθεια να μας καθησυχάσει,

Αντί η κυβέρνηση να «χαρίζει» διάφορα «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» νησιώτες για να αποδεχτούν την μετατροπή των νησιών σε χώρο εγκλωβισμού των δύσμοιρων προσφύγων , να αναλάβει τις ευθύνες της ως κύρια υπεύθυνη για τις συνθήκες αυτές που διαμορφώνονται με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να διασφαλίσει :

Την στέγαση όλων των προσφύγων σε δομές κατάλληλες για τον χειμώνα με θέρμανση –ηλεκτρισμό- νερό.

Με ευθύνη του κράτους να τους παρέχεται φαγητό ,ρούχα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, μακριά από τις εμπλεκόμενες και «καλοταϊσμένες» ΜΚΟ.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ εξ αρχής συντάχθηκε και απαιτεί την άμεση μετακίνηση και απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και από την χώρα προκειμένου να βρεθούν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στις χώρες προορισμού τους.

Πρόταση που απαντάει στα αιτήματα των ίδιων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων των νησιών που η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια σειρά σοβαρών προβλημάτων.

Επιπλέον απαιτούμε

Καμιά δημιουργία κέντρων κράτησης-φυλακές στα νησιά μας.

Να κλείσουν τώρα τα hot spot και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με ευθύνη του κράτους.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο .

Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και πολέμους.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η προσφυγιά!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απαράδεκτο χαρίζουν την Ελλάδα στους μετανάστες ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!!!

    Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες
    Το εξοργιστικό δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όσοι είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας.Μετά τα λεφτά που μοιράζει ο Μουζάλας σε κάθε μετανάστη τώρα οι κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα κυρίως, σε οικογένειες μεταναστών να αποκτήσουν σπίτια με εγγύηση το κράτος μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ.
    http://scoops.gr/oi-metanastes-den-tha-pleirwnoun-enfia-kai-forous-stin-eforia/#

    • Τι θα παθαίνετε βρε εργατοπατέρες να πάρετε στα σπίτια σας μερικούς άστεγους Έλληνες για καμιά ζεστή σούπα;;;

      Τους πρόσφυγες τους φροντίζει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους δείχνει τι πάει να πει αριστερή αλληλεγγύη, οι άνεργοι και άστεγοι Έλληνες έχουν ανάγκη φροντίδας.

  2. επιδοματα θα σας δωσουμε συνταξεις σπιτια τζαμπα δωρεαν αυτοκινητο ΒΕΝΖΙΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙς ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απαλαγη απο φορους επισης εχει και δωρεαν θερμανση.στην ελλαδα μονο οι μαλακεσ πληρωνουν φορουσ .εχει και τζαμπα φρεντο καπουτσινο.ΤΟ ΒΛΗΜΑ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.ΕΛΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ .3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ.

  3. ΤΡΕΞΤΕ ΔΩΡΕΑΝ!!!1200 ΕΥΡΩ !!!ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ! 400 0 ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 200 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ 500 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ.EΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ!!!ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

  4. κλεισε το χοτ σποτ.δεν τους θελουμε.στειλτους στην γερμανια.εκει θελουν σκλαβους για τα νταχαου ΟΙ ΝΑΖΙ της μερκελ

  5. ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Αγαπητοί μου, δυστυχώς ή ευτυχώς, όλη η συμπόνοια, η αγάπη και ο αλτρουισμός μας αναλώνονται στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων Συμπολιτών μας, ως εκ τούτου δεν διαθέτουμε ίχνος περισσεύματος για τους τριτοκοσμικούς εισβολείς. Διότι πέραν από οποιαδήποτε αιτιολόγηση ιδεολογικής ή θεωρητικής φύσεως για εμάς είναι σαν τα φίδια που ζεσταίνουμε στον κόρφο μας και που όταν θα ανανήψουν το πρώτο που θα κάνουν, είναι να μας δαγκώσουν. Και αυτό δεν αποτελεί ισχυρισμό των «ρατσιστών» και «ναζιστών», όπως μας αποκαλούν οι εθνομηδενιστές και οι δοσίλογοι, αλλά αυταπόδεικτη αλήθεια που επιβεβαιώνουν καθημερινά και παντοιοτρόπως οι λαθρομετανάστες σε όλη την Ευρώπη. Αφού χορτάσουν, αφού ντυθούν και αφού σταθούν στα πόδια τους, το πρώτο που κάνουν είναι να αμφισβητήσουν και να περιφρονήσουν τον Δυτικό Πολιτισμό και να χλευάσουν τις χώρες που τους φιλοξενούν, με θρησκευτικές απειλές, με βιασμούς, με παρενοχλήσεις, με εγκλήματα, με τρομοκρατικές επιθέσεις και με καταστροφές περιουσιών ευρωπαίων πολιτών.

  6. Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!

    το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του… τιμημένου κουκουέ, ασχολήθηκε με τους απανταχού της γης απρόσκλητους, που ξεπαγιάζουν στα hotspots της συμφοράς:
    «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, μέσα σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατό, με την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων».
    Παρατήρηση 1η: οι θησαυροφύλακες του Περισσού απαξιούν να ασχοληθούν με τους Έλληνες αστέγους, που δεν έχουν ούτε σκηνή πάνω απ’ το κεφάλι τους.
    Παρατήρηση 2η: σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα χειμαζόμενα «προσφυγάκια», το… τιμημένο οφείλει να δώσει πρώτο το καλό παράδειγμα και ν’ ανοίξει άμεσα τους «κλειστούς θερμαινόμενους χώρους» που διαθέτει. Ήτοι, το παλάτι του Περισσού και όλα τα κατά τόπους γραφεία του. Αλλιώς, τα συντρόφια κοροϊδεύουν την κοινωνία!

  7. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ… ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ

    Άτυχο στάθηκε ένα… ξαναμμένο (παρά το δριμύ ψύχος που επικρατεί…) «προσφυγάκι», στην πόλη Kleve της Γερμανίας.

    Η ιστορία αρχίζει με την βραδινή έξοδο που πραγματοποίησε μια 23χρονη κοπέλα. Η οποία, δεν βρήκε ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της και αναγκάστηκε να το κόψει με τα πόδια.

    Καθώς περπατούσε μέσα στη νύχτα, αντιλήφθηκε έναν άνδρα να την ακολουθεί. Αμέσως, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της και του είπε τι συμβαίνει και που βρισκόταν. Κι αυτός κατέφτασε απάνω στην ώρα και βρήκε το… ξαναμμένο «προσφυγάκι» να έχει καθηλώσει την κόρη του στην άσφαλτο και να προσπαθεί να της σκίσει τα ρούχα. Τελικά, τον έκανε πιο μαύρο απ’ ότι ήταν και τον παρέδωσε στην αστυνομία, για τα περαιτέρω.

  8. Το 48% των Γερμανίδων άλλαξαν τις συνήθειες τους λόγω φόβου βιασμού από μουσουλμάνους.http://www.pronews.gr/

    Τη ραγδαία άνοδο των Γερμανίδων που φοβούνται τις σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες καταγράφει δημοσκόπηση της Bild .
    Μία στις δύο Γερμανίδες δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφαλής όταν κυκλοφορεί στη γειτονιά της, με πολλές να κουβαλάνε πάνω τους σπρέι πιπεριού μετά τη Δύση του ήλιου.
    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη Bild, το 58% των Γερμανίδων πιστεύουν ότι οι δημόσιοι χώροι έχουν γίνει λιγότερο ασφαλείς τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των μεταναστών και των προσφύγων.
    Το 48% των γυναικών δηλώνει ότι άλλαξαν τις συνήθειές τους και το 16% ότι κουβαλάνε πάνω τους σπρέι πιπεριού όταν πέφτει η νύχτα.

  9. Αυτοι οι ανθρωποι ανηκουν στα μερη τους και οχι στο νησι μας και ναι , ειμαι εθνικιστης γιατι αγαπαω τον τοπο μου, και σε αυτους που θα με αποκαλεσουν ναζι και φασιστα και χρυσαυγιτη, σας εχω χεσμενους, περιμενετε οταν θα παρακαλατε να σωθειτε γιατι ολοι τους πλεον κυκλοφορουν με μαχαιρια, τι νομιζετε οτι ειναι αοπλοι; Ζωα , ε ζωα, δρομο, πισω στο τοπο σας εκει που η ανθρωπινη ζωη για σας δεν εχει αξια. Για μας η συμπονια και η αγαπη για τον συναθρωπο μας ειναι εμφυτη. για σας και την θρησκεια σας υπαρχει μονο το μισος, ουστ λοιπον αν δεν σας αρεσει, πισω στο μερος σας που ειναι και ζεστο, και γιατι σας αποκαλουν μεταναστες; μονο μεταναστες δεν ειστε, λαθραιοι τζιχαντιστες, κτηνη και ληστες, αυτο ειστε και εχετε απλα λουφαξει περιμενοντας την ευκαιρια, μπορει οι συμπολιτες μου να κοιμουνται αλλα εγω δεν θα καθισω με σταυρωμενα χερια, θα σας πληρωσω με χειροτερο νομισμα καθαρματα, αποβρασματα της κοινωνιας σας.

  10. οι φιλεσπλαχνοι της κω που τρεχουν για τους μεταναστες γιατι δεν πανε και στις οικογενειες που δεν εχουν να φανε? τους ελληνες δεν τους βλεπουν? αλλα ξεχασα απο του ελληνες δεν θα παρουν χρημα γιατι δεν εχουν, ενω απο τους μεταναστες βγαζουν χοντρα λεφτα και καλα οτι ειναι μκο. καποια ντοπια λεει οτι πρεπει να τους βοηθησουμε αλλα αυτη πληρωνεται καλα και τρεχει. δεν ειμαι ρατσιστης αλλα ειναι κριμα να υπαρχουν στην κω οικογενειες που πεινανε και βοηθαμε τους λαθρομεταναστες.

  11. Guardian: όλες οι ευθύνες για τους παγωμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα http://www.pronews.gr/

    Αναφορές για πνευμονίες και βαριά συμπτώματα γρίπης – Αναφορά και στον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν πρόσφυγα στο κρύο

    Χιλιάδες πρόσφυγες, αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολικές συνθήκες και παγετό στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, κατακεραυνώνοντας την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, για την ολιγωρία που επέδειξαν, παρ’ ότι γνώριζαν ότι η χώρα θα πληγεί από μεγάλο κύμα κακοκαιρίας.
    Το άρθρο υπογράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα Χελένα Σμιθ, η οποία έκανε ρεπορτάζ και παρουσίασε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει και όχι σύμφωνα με πληροφορίες.
    Το ρεπορτάζ του Guardian αναφέρει πως τα καταλύματα των μεταναστών και ειδικότερα οι πρόχειρες σκηνές στις οποίες ζουν, έχουν καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική για τις μεγάλες ελλείψεις σε θέματα υγιεινής, καθώς ρισκάρονται οι ζωές πολλών ανθρώπων στη μέση του βαρύτατου χειμώνα.

  12. Guardian: όλες οι ευθύνες για τους παγωμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα http://www.pronews.gr/

    Στο άρθρο επισημαίνονται οι -5 βαθμοί Κελσίου που έχει η Λέσβος, αλλά και άλλα μέρη της χώρας, συνθήκες στις οποίες οι πρόσφυγες καλούνται να διαβιώσουν μέσα στις λάσπες, δίχως θέρμανση και δίχως επαρκή ρουχισμό. Μόλις την Τρίτη, ο κ. Μουζάλας επιθεώρησε την κατάσταση στη Λέσβο και έλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ασφαλή καταλύματα, μακριά από την απάνθρωπη κατάσταση την οποία αντιμετώπιζαν. Ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, ο οποίος επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη μεταφοράς όλων των προσφύγων σε ξενοδοχεία, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο κ. Γαληνός δηλώνει στην αγγλική εφημερίδα, ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο χιόνι στη ζωή του και ότι οι εγκαταστάσεις ρεύματος έχουν καταρρεύσει. «Χωριά έχουν αποκλειστεί, χωρίς φως και νερό, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν παγώσει», δηλώνει, σε μία προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση. «Το βάρος πρέπει να διανεμηθεί αλλιώς. Οι πρόσφυγες πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και να απομακρυνθούν από τα νησιά», προσθέτει στις δηλώσεις του.

  13. Ελεος.Εγω απαιτω να μην μιλατε εκ μερους των εργαζομενων.Εσεις ειστε κομματοσκυλα και προβατακια.καθυστερημενα ατομα.Η μονη αξια που εχετε ειναι να σας βαλουν σε μουσειο για ειδος εξαφανισης.

  14. Να πανε σπιτια τους ,γιατι ηρθαν εδω?Το Πακισταν εχει ακομα και ατομικη βομπα και θα τους ταιζουμε εμεις εδω?Εδω κρυωνουμε εμεις που εχουμε χυσει αιμα γιαυτο τον τοπο και δνε ενδιαφερεστε αχρηστοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ