ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με συγκίνηση, αγάπη & σεβασμό η εκδήλωση της βασιλόπιτας στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κω

4
2252

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε ευχάριστη – εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε η καθιερωμένη εκδήλωση της βασιλόπιτας στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κω, στο Πυλί.

Την βασιλόπιτα (βασιλοπιτάκια κατά το έθιμο) ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μ. Ζερβού, της επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα η οποία συνοδευόταν από την τοπική σύμβουλο Πυλίου Π. Κάννη και το στέλεχος της παράταξης Α. Κυριάκου και του τοπικού συμβούλου Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη «για να συνεχίσει το σχολείο να έχει τη δυναμική που έχει», τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται το σχολείο αισθάνεται «μια μεγάλη συγκίνηση γιατί είναι το σχολείο της προσωπικής επιλογής, της επιθυμίας για τη μόρφωση, για τη γνώση, για τη ζωή. Να αισθάνεστε υπερήφανοι κι εσείς που διδάσκετε και εσείς που είσαστε στα θρανία και μαθαίνετε γιατί αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας σε όλη μας τη ζωή».

Η Διεθύντρια του σχολείου Τέτη Χατζηνικολάου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία, όχι μόνο σε όσους θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και στον καθένα  προσωπικά στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Μανώλης Ζερβός ευχήθηκε επίσης καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία στους ίδιους και τις οικογένειές τους και καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων. Τόνισε δε ότι η παρουσία του Σεβασμιωτάτου σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου δείχνει την ιδιαίτερη αγάπη του γι’ αυτό το σχολείο.

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα μαζί με τις ευχές της τόνισε ότι «δεν είναι απλά το σχολείο μιας δεύτερης ευκαιρίας αλλά της ευκαιρίας που εσείς δημιουργήσατε και θέλει πραγματικά μεγάλη δύναμη ψυχής και θάρρος να δημιουργήσεις μια δεύτερη ευκαιρία, όταν χαθεί η πρώτη για άλλες δυστυχώς αιτίες που ίσως κι εσείς οι ίδιοι να μην μπορούσατε να τις ελέγξετε. Αυτό το σχολείο για μας είναι μάθημα. Κι εγώ αισθάνομαι ποικίλα συναισθήματα όταν είμαι εδώ γιατί απέναντι μου βλέπω δύο γονείς πολύτεκνους που ξέρω τι μάχη δίνουν για να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους και που σήμερα είναι ανάμεσά σας. Έχουν παιδιά φοιτητές και φοιτήτριες και νοιώθω υπερήφανοι που είμαι φίλη τους και δίνουν αυτή τη μάχη που είναι ένα δίδαγμα για όλους εμάς. Πέρα από την αγάπη μου θέλω να εκφράσω και τον σεβασμό μου σε αυτή την προσπάθεια. Να συνεχίσετε και καλή επιτυχία.»

Τυχερή της βραδιάς η οποία βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα βιβλίο το οποίο επέλεξε η Διευθύντρια κ. Χατζηνικολάου (ένα ιστορικό μυθιστόρημα της νεότερης Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821) ήταν η μαθήτρια Βάσω Αντωνίου.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΤΑΝΤΙΑ. της εκκλησια μας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://attikanea.blogspot.de/2017/01/blog-post_597.html

    Εδώ και καιρό αηδιασμένοι παρακολουθούμε τις εκατοντάδες φωτογραφίες (=»φωτογραφίσεις») των δεσποτάδων, σε κάθε εσπερινό, λειτουργία, ονομαστήρια δεσποτάδων και δεσποτικά συλλείτουργα. Πόζες από κάθε οπτική γωνία που θα ζήλευαν ακόμη και μοντέλα..
    Η θεσμική εκκλησία διαθέτει άφθονα μαύρα χρήματα και τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, μάλλον το γνωρίζουν.
    Αυτή, δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού, αλλά η εκκλησία του διαβόλου…
    Ο Χριστός, διδαξε απλότητα…
    Ο Χριστός, δίδαξε αγνότητα…
    ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ!
    ΑΠΕΧΩ!
    Ο Χριστός, βρίσκεται σε κάποια ξωκκλήσια, σε κάποιους λίγους ιερείς, σε κάποιους λίγους μοναχούς…
    Δεν φταίει ο Χριστιανισμός… φταίει ο Ιουδαϊσμός που τον λεηλατησε, από τα πρώτα χρόνια μετά του αναστάντος Χριστού.
    Καλλιόπη Σουφλή

  2. Α ρε Νυχτερινο!!!!!Φοβερό σχολείο,αξεχαστα χρόνια,περασαμε 6 υπεροχα χρόνια,2 στο γυμνάσιο και 4 στο Λύκειο.Αισθανομαι μεγάλη τιμη που φοιτησα σ’ αυτό το σχολείο.Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά του Νυχτερινου μας και πολλές επιτυχίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ