Αρχική Ειδήσεις Φήμες EKTAKTO: Μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αλβανία – Η Τουρκία θέτει υπό την...

EKTAKTO: Μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αλβανία – Η Τουρκία θέτει υπό την προστασία της τους «Τσάμηδες» και αποκτά… μάτι στο Ιόνιο! – Στρατηγική περικύκλωση! (βίντεο)

1
1773

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στην Αλβανία, Ε.Ράμα και Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για υπενοικίαση αεροπορικών βάσεων και μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις στην Αλβανία! Σκοπός είναι να ελέγξει η Αγκυρα τα Βαλκάνια με το βλέμμα ειδικά στο Κόσοβο και τη Βοσνία την ίδια στιγμή που θέτει υπό την προστασία της τους «τσάμηδες»… Μία τέτοια εξέλιξη έχει πολύ δυσμενή αντίκτυπο στα ελληνικά επιχειρησιακά σχέδια, μιας έχουμε μία στρατηγική περικύκλωση και από δυσμάς από την τουρκική αεροπορία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στην Αλβανία, Έντι Ράμα και Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για την κατασκευή αεροδρομίων στη νότια Αλβανία (βόρεια Ήπειρο) στους Άγιους Σαράντα, στην Αυλώνα, στο Αργυρόκαστρο και στην Κορυτσά και την μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αεροπορική Βάση Gjadër και στο Kucove όποτε αυτό απαιτηθεί.

“Αλλωστε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δείξει τα σχέδια του από νωρίς.

«Το Κόσοβο είναι η δεύτερη πατρίδα μου» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας πριν καιρό σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου.

«Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου, αλλά οι λαοί μας ανήκουν στην ίδια χώρα», είπε ο κ. Ερντογάν.

Ο Έντι Ράμα έγραψε στο Facebook:

«Γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν για το έργο του αεροδρομίου της Αυλώνας, την αλβανική αεροπορική εταιρεία και άλλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα».

Την κίνηση αυτή δεν πρέπει να τη δούμε μεμονωμένα καθώς η στρατηγική περικύκλωση και το άνοιγμα νέου μετώπου ολοκληρώνεται από την κίνηση της Τουρκίας, να πάρει υπό την σκέπη της, την περιοχή της Κονίσπολης, στην οποία ζει μεγάλος αριθμός «Τσάμηδων» αναφέρει δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια, έχοντας και την στήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος έκοψε κι έραψε τα όρια του Δήμου Κονίσπολης, εκεί ακριβώς που βόλευαν τον ίδιο αλλά και τους αδελφικούς του φίλους.

Πριν από μερικούς μήνες ο Δήμος του Αφιον Καραχισάρ της Τουρκίας, ήταν αυτός που ανέλαβε να καλέσει στον δήμαρχο κι αντιπροσωπεία της Κονίσπολης για επίσημη επίσκεψη και για την έναρξη αδελφοποίησης των δύο περιοχών. Και τώρα όλα πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα. Ο Τούρκος δήμαρχος και συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της Άγκυρας στα Τίρανα, επισκέφθηκαν την Κονίσπολη κομίζοντας… ανθρωπιστική βοήθεια όπως τρόφιμα, ιατρικό υλικό αλλά κι ένα ασθενοφόρ.

Στην αποστολή μετείχε ο διευθυντής της ΜΚΟ «Alsar» η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την δημιουργία κέντρων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Αποτελεί ουσιαστικά τον βραχίονα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και επιστρατεύεται συχνά για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του Ερντογάν.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο κέντρο εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία, ενώ ανακοινώθηκε και πρόγραμμα υποτροφιών στα τουρκικά πανεπιστήμια!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης ευχαρίστησε δημόσια τον επικεφαλής του κόμματος των «τσάμηδων» για την προσωπική του συμβολή στην ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας, σχέσεων Αλβανίας και Τουρκίας!

Η Κονίσπολη, ως γεωγραφική ενότητα, κατέχει στρατηγική θέση. Δίπλα στα σύνορα με την Θεσπρωτία και με άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο…

Και φυσικά η Τουρκία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον Ράμα όσο και τους ακραίους κύκλους των «Τσάμηδων» για να δημιουργήσει μία πλήρως ελεγχόμενη ζώνη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Οι κινήσεις είναι μελετημένες και φαίνεται ότι πετυχαίνει πλήρως τον έλεγχο των «Τσάμηδων» της Αλβανίας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Δυστυχώς η Αθήνα κοιμάται. Η Τουρκία ήδη άνοιξε νέο μέτωπο στα «πλευρά» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμυντική συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας προετοιμάζεται εδώ και χρόνια.

Η επιθεώρηση των Αλβανικών βάσεων είχε γίνει εδώ και καιρό με την τότε Αλβανίδα Υπουργό Άμυνας, Mimi Kodheli, να πραγματοποιεί επιθεώρηση στην Αεροπορική Βάση στο Kucove. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης η Kodheli συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγο Girolamo Bazo και τον Διοικητή της αλβανικής Αεροπορίας, Ταξίαρχο Frederick Belton.

Αρχικά, η Αλβανίδα υπουργός έγινε δεκτή από τον διοικητή της αεροπορικής βάσης στο Kucove, αντισμήναρχο Dyrmo Tomor, ο οποίος την ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση αυτής της βάσης, και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή σε αυτή τη στρατιωτική μονάδα.

Η Υπουργός Άμυνας, Kodheli Mimi είχε πραγματοποιήσει επιθεώρηση και στην Αεροπορική Βάση Gjadër.

Κατά την επιθεώρηση της στην βάση στο Lezhë η Kodheli συνοδευόταν από τον Αλβανό ΑΓΕΑ Ταξίαρχο Frederick Belton.

Αρχικά, η υπουργός Άμυνας, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση της στρατιωτικής βάσης στο Gjadër πάνω στα τρέχοντα προβλήματα.

Επιπλέον, η υπουργός Kodheli κατά την επίσκεψη της στην Αεροπορική Βάση στο Gjadër, «έλεγξε την κατάσταση και τις υποδομές των ειδικών σηράγγων, στις οποίες σταθμεύουν 32 παρωχημένα αεροσκάφη Mig -17 που είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια».

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ – ΚΩΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ