Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος (Βιογραφικό – Βίντεο)

0
682

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Βασίλης Τσάγκλος, ένας από τους πλέον δραστήριους και αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς, με συμμετοχή σε πολλές δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Η Καίτη Φίνου τον αποχαιρέτισε, μέσω Facebook, κι έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του.

Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1989 με την προτροπή και καθοδήγησή του.

Ο Τσάγκλος δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για τη σύσταση του ως νομικό πρόσωπο.

Προς τιμήν του, το θερινό θέατρο του Δημοτικού Θεάτρου φέρει την επωνυμία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ».

Φιλμογραφία:

Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο (1970)

Η Ανταρσία των Δέκα (1970)

Ο Αστραπόγιαννος (1970)

Εσχάτη προδοσία (1971)

Ο Αρχιψεύταρος (1971)

Ο Εχθρός του Λαού (1972)

Οι Απάνθρωποι (1972)

Μέρες του ’36 (1972)

Ο Θίασος (1975)

Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977)

1922 (1978)

Άγγελος (1982)

Άρπα-Colla (1982)

Και ο πρώτος ματάκιας (1982)

Ρεπό (1982)

Η Κάθοδος των Εννέα (1983)

Ο Ανθρωπος που το’παιζε πολύ (1983)

Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)

Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)

Ο Καθρέφτης (1984)

Εν πλω (1985)

Η κάθοδος των εννιά (1985)

Πήρες πτυχίο; (1985)

Ο Αδέξιος Εραστής (1985)

Made in Greece (1988)

Και δειλός και τολμηρός (1989)

Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995)

Το Φτερό της Μύγας (1995)

Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996)

Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)

]Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)

Το Παιχνιδι της Σκιας (2001)

Uranya (2006)

Ο γιος του φύλακα (2006)

Καντίνα (2009)

tsagos2

Τηλεόραση:

Στο παρά πέντε (2005)

7 θανάσιμες πεθερές (2004)

Μυστικά και λάθη (2003)

Το παιχνίδια της σκιάς (2001)

Βεντέτα (1986)

Οι φωτογράφοι (1998)

Παράξενος ταξιδιώτης (1972)

Αν θυμηθείς το όνειρο μου (2003) και πολλές άλλες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ