Τα πάνω κάτω στους δήμους – Οι αλλαγές στις εκλογές (Ακόμη και δημάρχους που θα… μειοψηφούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να δούμε – Αυτά που γράφαμε…)

8
1339

Ακόμη και δημάρχους που θα… μειοψηφούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να δούμε με τις αλλαγές που σχεδιάζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ένα από τα πορίσματα των επιτροπών που συγκροτήθηκαν για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πόρισμά της επαναφέρει την απλή αναλογική και προτείνει αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το πόρισμα προτείνει να ισχύει και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και οι έδρες των δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων θα μοιράζονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής χωρίς να υπάρχει το μπόνους που υπάρχει σήμερα και δίνει στον νικητή τα 3/5 των συμβούλων. Για να εκλεγεί δήμαρχος-περιφερειάρχης θα χρειάζεται και πάλι το 50%+1 των ψήφων και αν δεν το πάρει την πρώτη Κυριακή, θα αναμετρώνται οι δύο επικρατέστεροι σε δεύτερο γύρο.
Παράλληλα προτείνεται η κατάργηση της πενταετούς θητείας, επιστροφή στην τετραετία και οι εκλογές να γίνονται τον Οκτώβριο για να αναλαμβάνει η νέα ηγεσία την 1η/1 του επόμενου έτους.
Μέσα στις προτάσεις περιλαμβάνεται και το δικαίωμα να έχουν δικαίωμα ψήφου και όσοι αλλοδαποί μένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εως τώρα είχαν δικαίωμα «εκλέγειν» οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ενώ προτείνεται να επεκταθεί το δικαίωμα και για τις περιφερειακές εκλογές. Προτείνεται επίσης πρόσφυγες και μετανάστες να συμμετέχουν σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΑΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.

  2. εχει καποιους που την χολη τους θα στην δωσουν για πρωινο,μεσιμεριανο,και βραδινο.Καταλαβαινεις τι εχεις να τραβηξεις,καλοπαιδο.

  3. ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ

  4. προς.Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος.πιστοι στην μερκελ- χιτλερ και στους γερμανοναζι ειναι

    ο τσιπρας,μητσοτακης κλπ το συνταγματικο ληστρικο τοξο που λεηλατει την ελλαδα και τους ελληνες.

  5. Μέσα σε δύο μόλις συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το αναρχικό στέκι «Αντίπνοια». Στις 16 Φεβρουαρίου κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σήμερα εξετάστηκαν οι υπόλοιποι τρεις-από τους τέσσερις συνολικά-μάρτυρες.Ειδικότερα, προσήλθαν οι Γεώργιος Μηλιαράκης, Βασιλική Μάργαρη και Κατερίνα Γερούκη. Οι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και όταν έρχονταν σε δύσκολη θέση δήλωναν «αρνούμαι να απαντήσω» ή «δεν απαντώ σε φασίστες δικηγόρους».Διαρκώς προέβαιναν σε πολιτικά μανιφέστο και ιδεολογικές διακηρύξεις περί αναρχίας, αντί να δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους ετίθεντο.Φυσικά, η έκφραση προσωπικών απόψεων (ιδίως μάλιστα όταν είναι τόσο γραφικές) δεν λαμβάνεται υπόψη από ένα ποινικό δικαστήριο το οποίο αξιολογεί μόνο πραγματικά περιστατικά και αυτά βάσει αποδείξεων.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://diki-xa.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ