ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Νοσοκομείο Κω: «Εκστρατεία για την Υγεία των Μαθητών στα Σχολεία»

5
1311

Θέμα: «Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος «Εκστρατεία για την Υγεία των Μαθητών στα Σχολεία»»

Το Επιστημονικό Προσωπικό και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα με δράσεις πρόληψης στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλου του νησιού υπό τον γενικό τίτλο «Εκστρατεία για την Υγεία των Μαθητών στα Σχολεία».

Στα πλαίσια του προγράμματος εξετάζονται από κλιμάκιο ιατρών του Νοσοκομείου μας μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω όπου πραγματοποιήθηκε και επιστημονική παρουσίαση για την παχυσαρκία από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κω κα. Μαρία Φρατζάκη και την Ιατρό Υπαίθρου κα Καλλιόπη Διακάκη και έπονται επισκέψεις και στα υπόλοιπα σχολεία. Παράλληλα με τους Ιατρούς τις σχολικές μονάδες προκειμένου να συζητήσουν με τους μαθητές και την σχολική κοινότητα και να εντοπιστούν έγκαιρα μαθητές που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη επισκέπτονται η Ψυχολόγος κα Ελένη Μπεθάνη και η Λογοπεδικός κα Κατερίνα Ρήνη οι οποίες υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επισκέψεις και υπάρχει συνεργασία για την αντιμετώπιση όσων περιστατικών αξιολογούνται ότι χρήζουν υποστήριξης με το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πυλίου, το Δημοτικό σχολείο Καρδάμαινας, το 6ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω και το 6ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Κω.

Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος «Εκστρατεία για την υγεία των μαθητών» σχεδιάστηκε ειδικό εκπαιδευτικό έντυπο με τον «Δεκάλογο του Σωστού Οδηγού». Σκοπός της δράσης είναι μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό και την ενημέρωση από αντιπροσωπεία του Νοσοκομείου μας να εκπαιδευτούν τα παιδιά στους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας από μόνα τους περιγράφουν την τεράστια διάσταση του προβλήματος σε οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί έντυπα, έχει γίνει παρουσίαση και ομιλία των βασικών κανόνων οδικής ασφάλειας από τον Κοινωνικό Λειτουργό του νοσοκομείου μας κ. Άγγελο Αποστολόπουλο και το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής κ. Βαγγέλη Τζόγια στα εξής σχολεία του νησιού μας : Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας, Δημοτικό Σχολείο Πυλίου, 6ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω και Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου μετά από εισήγηση της συμβουλευτικής επιτροπής που λειτουργεί υποστηρικτικά δίπλα στην διοίκηση του νοσοκομείου μας. Την επιστημονική ευθύνη της εκστρατείας έχει η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιατρός κυρία Μαρία Φρατζάκη σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο. Τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ στο τηλ. 2242360222 και στο email: grammateia@koshospital.gr – Υπεύθυνη Γραμματείας κα. Διονυσία Πουλιού προκειμένου να προγραμματίζεται η υλοποίηση των διάφορων δράσεων.

Γραφείο Τύπου ΓΝ-ΚΥ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΩ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΥΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΤΑΡΙΑ ΜΑΣ

  2. Μας πετάνε φόλες για να τραβήξουν την προσοχή από την ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα (σήμερα ανακοινώθηκε νέα μείωση σε παρακρατήσεις βουλευτών -60 από αυτούς δεν πληρώνουν τα άτοκα δάνεια που πήραν απο τη βουλή, νέο μειωμένο αφορολόγητο για εμάς τους απλούς αρα θα πληρώσουμε παραπάνω φόρους ,έλεγχος σε τιμές τροφίμων και καύσιμα ούτε ένας τα τελευταία 2 χρόνια κλπ κλπ) πάντως αφήνουν φόλες, για να βγάλει το κόμπλεξ κατωτερότητας και ζήλιας το καθένας μας. Κάτι είναι και αυτό

  3. ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
    ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕς ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ .ΨΑΞΤΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΛΑΚΕΣ!!!!!

  4. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΣ .ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ