Αυτόνομο & όχι ανεξάρτητο το Λύκειο Ζηπαρίου – Ο λόγος που η πλειοψηφία των μαθητών δεν παρήλασε

44
5094

Για άλλη μια χρονιά το λύκειο «Ζηπαρίου» δεν συμμετείχε, ως ανεξάρτητο σχολείο αλλά ως αυτόνομο υπό τη διεύθυνση του γυμνασίου στην παρέλαση. Αυτός ήταν, βέβαια, και ο λόγος που η πλειοψηφία των μαθητών του λυκείου αρνήθηκε να παρελάσει αγνοώντας τη σημασία της γιορτής.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή σημαία για το λύκειο καθιστά το σχολείο ανίκανο να προσφέρει στους μαθητές την αίσθηση ότι φοιτούν σε λύκειο και όχι σε γυμνάσιο. Αυτό έχει ως απότοκο την αδιαφορία των παιδιών σχετικά με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου, Οπως και σε κάθε εθνική μας εορτή.

Επιπλέον, με την μη ύπαρξη σημαίας για το λύκειο το κράτος και όλοι οι αρμόδιοι αμελούν για την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών οι οποίοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για την κοινωνία μας.

Εγώ προσωπικά υποστηρίζω αυτήν την άποψη όχι για να ωφελήσω εμμέσως τα παιδιά μου αλλά για να ευαισθητοποιήσω τους αρμόδιους και τους γονείς ώστε να προβούμε όλοι μαζί στην ουσιαστική αντιμετώπιση τους προβλήματος αυτού.

Ομολογώ πως για να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ανεξάρτητου λυκείου χρειάζεται πολλή προσπάθεια καθώς χωρίς κόπο τίποτα δεν επιτυγχάνεται. Ωστόσο,θα ήταν μια καλή αρχή να προχωρήσουμε στην δημιουργία ξεχωριστής σημαίας για το λύκειο άμεσα.

Με εκτίμηση, Νίκος Ήλιος
Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκειακές τάξεις Ζηπαρίου
και Πρόεδρος ενεργών πολιτών Κω

44 ΣΧΟΛΙΑ

      • Και αντιπρόεδρος σκοπευτικου συλλόγου Άρτεμις Κω.
        Το θέμα δεν είναι ο Νίκος είναι απλά μια πικρή αλήθεια

  1. Το πρόβλημα σας είναι ποιος είναι πρόεδρος; Για μια φορά ασχοληθείτε με το πρόβλημα όχι με αυτόν που το αναφέρει!!!
    Μπράβο Νικο

  2. Νίκο μου εθιξες ένα θέμα πολύ σημαντικό που δίχνει την απαξίωση της εκπαίδευσης μας και την υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους μαθητές! Η σημαία είναι σύμβολο και μάλιστα ιδανικό για τους μαθητές. Σε μια χώρα που γκρεμιζει σχολεία και ανοίγει φυλακές και κέντρα κράτησης εμείς δυστυχώς ψάχνουμε να βρούμε ποιος γράφει ένα αρθρο-διαμαρτυρια και τι αντιπροσωπευει ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αυτά είναι τα χάλια μας! Άψογη η τοποθέτηση σου και καλά έκανες και το εθεσες! Προχώρησε το όσο πάει!!!!!

  3. Το σχολείο είναι ένα. Το λες και συ: Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις.
    Γι αυτό και έχει ένα Διευθυντή και μια σημαία.
    Όταν λειτουργήσει το Λύκειο (που ήδη έχει ψηφιστεί) θα είναι σχολείο ανεξάρτητο.
    Ίσα για να δημιουργηθεί θέμα…

  4. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ «ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ»!

    Νομοθετεί για πολλοστή φορά «εις υγείαν των κορόιδων», δηλαδή του ελληνικού λαού, η μνημονιακή συμμορία Τσίπρα-Καμμένου. Τελευταίο τους κατόρθωμα η μείωση κατά 2 χιλιάδες ευρώ στην εισφορά αλληλεγγύης των βουλευτών.
    Η Χρυσή Αυγή – το μοναδικό κόμμα που δεν λαμβάνει ούτε μισό ευρώ από τα κρατικά ταμεία – ξεσκεπάζει τους αριστερούς κλέφτες και φέρνει άμεσα το σκάνδαλο στη βουλή.
    Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής μας Ηλίας Κασιδιάρης, καλούνται αυτή την Παρασκευή να απαντήσουν οι υπουργοί Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για την νέα σκανδαλώδη διάταξη, αλλά και για όλα τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι «εθνοπατέρες». Θα εμφανιστούν άραγε οι συριζαίοι υπουργοί ή θα κρυφτούν για μία ακόμη φορά πίσω από τον νόμο Βενιζέλου, που καλύπτει κάθε παρανομία κυβερνητικών παραγόντων;

      • Σε περιποιήθηκε το τέρας μου ή να το μαλώσω;
        Μη μου παραπονιέσαι και το ρίχνεις μετά στο πατριωτικό.
        Στην άλλη παρέλαση θα σου πάρω πολλά σημαιάκια να παίζεις και να μην κλαις άδικα.

        • Αννετα.Σωστη αντε γιατι μας τα εχουν κανει τουμπανο με τις παπαριες τους καθε μερα βαρεθηκα……

  5. Το ζήτημα δεν είναι η σημαία ( σημαιοφόρος και παραστάτες).
    Το ζήτημα είναι να τρέξουμε και να πιέσουμε όλοι απο το Σεπτέμβρη να έχουμε ένα ανέξαρτητο Λύκειο

  6. Κύριε Ήλιε,
    Αναρωτιέμαι με ποια από τις δύο ιδιότητες δημοσιεύσατε το άρθρο αυτό…
    Γιατί ως πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων θα έπρεπε να ξέρετε ότι η ίδρυση του Λυκείου Ζηπαρίου ψηφίστηκε μεν, αλλά το Λύκειο θα λειτουργήσει ως ανεξάρητη σχολική μονάδα με καινούρια διεύθυνση και δικό της κτίριο από την επόμενη σχολική χρονιά.
    Θα έπρεπε επίσης να ξέρετε ότι
    1) διοικητικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς, Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις θεωρούνται ως μία ενιαία σχολική μονάδα και επομένως ΕΝΑ σχολείο δεν μπορεί να παρελάσει με ΔΥΟ Σημαίες!!!
    2) το σχολείο έχει ήδη βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές του Λυκείου δίνοντάς τους Αριστεία και Βραβεία, αλλά και αναθέτοντάς τους με τη σειρά την κατάθεση στεφάνου στις 3 παρελάσεις
    3) το κύριο μέλημά σας ως γονέας είναι η άμεση κοινητοποίησή σας όχι για τη δημιουργία ξεχωριστής σημαίας για το λύκειο, αλλά για εξεύρεση λύσης (προσωρινής ή μακροπρόθεσμης) στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λύκειο και που θα ενταθεί τον επόμενο Σεπτέμβρη!

  7. Κύριε Ήλιε,
    Αναρωτιέμαι με ποια από τις δύο ιδιότητες δημοσιεύσατε το άρθρο αυτό…
    Γιατί ως πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων θα έπρεπε να ξέρετε ότι
    1) η ίδρυση του Λυκείου Ζηπαρίου ψηφίστηκε μεν, αλλά το Λύκειο θα λειτουργήσει ως ανεξάρητη σχολική μονάδα με καινούρια διεύθυνση και δικό της κτίριο από την επόμενη σχολική χρονιά.
    2) διοικητικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς, Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις θεωρούνται ως μία ενιαία σχολική μονάδα και επομένως ΕΝΑ σχολείο δεν μπορεί να παρελάσει με ΔΥΟ Σημαίες!!!
    3) το σχολείο έχει ήδη βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές του Λυκείου δίνοντάς τους Αριστεία και Βραβεία, αλλά και αναθέτοντάς τους με τη σειρά την κατάθεση στεφάνου στις 3 παρελάσεις
    4) το κύριο μέλημά σας ως γονέας είναι η άμεση κοινητοποίησή σας όχι για τη δημιουργία ξεχωριστής σημαίας για το λύκειο, αλλά για εξεύρεση λύσης (προσωρινής ή μακροπρόθεσμης) στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λύκειο και που θα ενταθεί τον επόμενο Σεπτέμβρη!

    • Μάλλον εσείς θα επρεπε να ξερετε οτι έχουμε κάνει συνάντηση με τον Δήμαρχο και με διάφορους άλλους αρμόδιους για το θέμα.
      Θα έπρεπε να μου γράψετε το όνομα σας ώστε να βρεθούμε από κοντά να σας ενημερώσω για όσα μάλλον δεν γνωρίζετε .
      Είμαι στην διάθεση σας

    • Δεν θα μας πείτε εσείς πόσες σημαίες θα έχει το σχολείο μας. Ούτε οι νόμοι.
      Εμείς θα αποφασίσουμε. Όσες θέλουμε θα έχουμε.
      Την επόμενη φορά θα ζητήσουμε να έχει το κάθε παιδί τη δική του σημαία.
      Να πουλήσουν και τίποτα τα μαγαζιά με τις σημαίες!
      Έχετε αντίρρηση;

  8. Έχουν επηρεαστεί κ ακολουθούν το παράδειγμα τις καταστροφικης κυβέρνησης που πάντα σε οποιοδήποτε πρόβλημα κ αν αναφερθεί κάποιος οι απαντήσεις είναι εκτός θέματος κ πάντα υπάρχει επίθεση στο άτομο που τόλμησε να μιλήσει!!!!

  9. ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΝΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ…..ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ…..

  10. Κάτι δεν πάει καλά εκεί στο Ζηπάρι.
    Κάτι πρέπει ν’ αλλάξετε.
    Αλλιώς θα σας φάει η μαρμάγκα και σας και τα παιδιά σας.
    Δεν έκαναν λέει παρέλαση γιατί είχαν μόνο μια σημαία!!!
    Τίνος ήταν η φαεινή ιδέα;

  11. ποιοσ ειναι ο προεδροσ του συλλογου; αυτοσ που ψηφισατε....................

    τι δεν καταλαβατε………………..

  12. αυτό το επίπεδο όλων όσων ανωνύμως γράφεται εδώ με ξεπερνάει! Αντί να σκύψετε στο πρόβλημα ,κατηγορείται όποιον πει δημόσια και επώνυμα τη γνώμη του. Μπράβο , για άλλη μια φορά κατηγορείται όσους προσπαθούν, ενώ εσείς κάθεστε αραχτοί στον υπολογιστή σας και βρίζεται άνανδρα!

  13. προσωπική μου γνώμη είναι το ότι πρέπει να χωριστεί το γυμνάσιο με τις Λυκειακές τάξεις στο ζηπάρι!διαφορετικά προβλήματα έχει το γυμνάσιου και διαφορετικά το λύκειο! το Λύκειο χρειάζεται ξεχωριστό χώρο και ξεχωριστό κτήριο! σκεφτείτε απλά τα παιδιά! οι καθηγητές δεν μπορούν να πηγαίνουν μια στο γυμνάσιο και μία στο λύκειο! και στις εκδηλώσεις γίνεται ένας χαμός! όσοι είναι στον σύλλογο θα συμφωνούν!

  14. κύριε Ήλιε όπως εσείς έτσι κι όλοι μας ξέρουμε ότι το λύκειο ζηπαρίου πρέπει να γίνει ξεχωριστό απο το γυμνάσιο και να έχει δικό του κτήριο!!

  15. ΥΨΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ.ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ?ΤΕΜΠΕΛ…..

  16. Θέλετε να λέγεστε και ευρωπαίοι..Παρελάσεις κάνουν σε κάτι ξεχασμένα κομμουνιστικά καθεστώτα και σε δικτατοκρατούμενες χώρες…Μιλάτε για πατρίδες και ιδεώδη και έχετε ξεχάσει την λέξη «εφορία» και «υποχρεώσεις»…Είστε για κλάματα απλά.ΥΓ η σημαία ούτε για χαρτί υγίειας δεν κάνει πλέον…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ