Ραγδαίες εξελίξεις: «Οι γονείς συγκάλυψαν το θάνατο της μικρής Μαντλίν»

0
1898

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό.

Πολλές είναι οι θεωρίες για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, μία από αυτές, θέλει τους γονείς της μικρής μπλεγμένους στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ένας πρώην αστυνομικούς που ερευνούσε την υπόθεση από την πρώτη ημέρα, υποστηρίζει ότι οι γονείς συγκάλυψαν το θάνατο του μικρού κοριτσιού.

Μάλιστα, ετοιμάζεται να εκδώσει και δεύτερο βιβλίο στο οποίο θα περιγράφει όλα όσα είδε κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ο πρώην αστυνομικός γράφει τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου και θέλει να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, όταν και συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

nintchdbpict000298382665

Από τη μεριά τους οι γονείς του κοριτσιού, Κέιτ και Τζέρι, υποστηρίζουν πως ο Goncalo Amaral λέει δηλητηριώδη ψέματα, τονίζοντας πως κανένας εκδότης στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα δημοσιεύσει το βιβλίο του.

«Οι γονείς της Μαντλίν γνωρίζουν πως κανένας εκδότης δεν θα τολμήσει να το αγγίξει σε αυτή τη χώρα λόγω των νόμων της δυσφήμισης και του ότι θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες. Οι εκδότες έχουν νομικές ευθύνες. Ας δούμε τι λέει αυτή τη φορά. Έχει γράψει ένα ακόμα βιβλίο για να συμπέσει με την επέτειο. Αν επαναλάβει κατηγορίες εναντίον της Κέιτ και του Τζέρι θα το κοιτάξουν οι δικηγόροι τους», δήλωσε στη The Sun πηγή κοντά στην οικογένεια.

Ο Goncalo Amaral είχε γράψει το πρώτο του βιβλίο ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν στο τουριστικό θέρετρο Praia da Luz τον Μάιο του 2007 και είχε προκληθεί τεράστια δικαστική διαμάχη για συκοφαντική δυσφήμιση. Είχε εκδοθεί στην Πορτογαλία όπου και απαγορεύτηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης, ενώ είχε συνδυαστεί με προσφορά 350.000 λιρών για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ.

Ο πρώην αστυνομικός ισχυρίζεται πως η 3χρονη μικρή Μαντλίν πέθανε στο διαμέρισμα και οι γονείς της συγκάλυψαν τον θάνατό της και έκρυψαν το πτώμα της. Η Κέιτ και ο Τζέρι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του, επιμένοντας πως απήχθη ενώ ήταν μόνη της με τα μικρότερα δίδυμα αδερφάκια της.

«Το δεύτερο βιβλίο του πρόκειται να εκδοθεί στα τέλη Απριλίου για μέγιστο αντίκτυπο. Νομίζει ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία. Ξέρει ότι ο κόσμος είναι γοητευμένος με την ιστορία της μικρής Μαντλίν και τους γονείς της», τόνισε άνθρωπος κοντά στον Amaral.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ