Μάνος Θεοδωρίδης: Ένα βήμα για όλους (Άρθρο για τα ΜΜΕ της Κω)

5
1176

Άρθρο: Μάνος Θεοδωρίδης

Αν καλά αντιλήφθηκα αυτή η ιστοσελίδα είναι γενικού περιεχομένου, ενημερωτική, πολυπληροφοριακή, πολιτική, γενικής ύλης που ο καθένας να μπορεί  να βρει ότι τον ενδιαφέρει. Μ’ αυτό το κείμενο θέλω να πω πως αποφάσισα να ενισχύσω την προσπάθεια  τοποθετούμενος όταν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος και αξίζει σχολιάζοντας υποκειμενικά προφανώς, επώνυμα και ξεκάθαρα την επικαιρότητα τοπική και γενική.

Θα ξεκαθαρίσω από την αρχή γιατί τώρα και γιατί σ’ αυτό το βήμα. Δεν υποκρύπτει καμιά υστεροβουλία, επαναφορά στο πολιτικό γίγνεσθαι ή απόπειρα πολιτικής νεκρανάστασης όπως θα ειπωθεί. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. Απέχω να δημοσιοποιώ σκέψεις, απόψεις και θέσεις μου εδώ και πολύ καιρό γιατί μη μετέχοντας ενεργά στα κοινά πάσης φύσεως έπαψα να ανέχομαι τον κάθε αλήτη και απατεώνα πολιτικό και όχι μόνο, ΑΝΩΝΥΜΑ με βήμα που «δημοκρατικά» του παρέχεται, αντί να αντικρούει τις θέσεις σου να βρίζει και να λοιδορεί τους πεθαμένους προγόνους σου και τα μη πολιτευόμενα παιδιά σου.

Απέχω γιατί λείπει  πια το «Βήμα της Κω» του συγχωρεμένου του Γιάννη Ιωαννίδη. Λείπει το ερώτημα του, το πλουραλιστικό «Μάνο τι παίζει» και οι πολλές φορές η συναισθηματική του θυμοσοφία. «Μην πιάνουμε προσωπικά, μην θίγουμε οικογενειακά απλώς για να δημιουργήσουμε πολιτικές εντυπώσεις».

Μου λείπει η AEGΕAN που έχει καταντήσει οκτώ στα δέκα κύρια άρθρα της να είναι πανηγύρια, χοροεσπερίδες, γάμους και κηδείες. Και για να βρεις ένα κείμενο κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος περιμένεις ποια παράταξη ή ποιος έχει «έννομο συμφέρον» να γράψει ή να καταγγείλει.  Και μου έμεινε γιατί αυτό μένει να διαβάζω στην  ίδια έκδοση και για άλλους όπως για μένα από επαγγελματίες ανώνυμους σχολιαστές λες και έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου, πως έκλεψα το ψυχιατρείο το 1982 και πως ο συνεταίρος μου και εγώ κλέψαμε το Δικηγορικό Σύλλογο. Και σε όλα αυτά ο πάλαι ποτέ μαχητής της δημοσιογραφίας να μας περιγράφει τη λαϊκή, εξουσιαστική, ιερατική πάνδημη συμμετοχή στο Πανηγύρι του Αγίου Στυλιανού ή του Αγίου Ονούφριου. (Δεν μου φταίνε οι άγιοι προς Θεού, οι θεούσες μου φταίνε).

Μου λείπει ο ΣΤΑΘΜΟΣ. Ψάχνω να βρω την παλιά δυναμική, δημοσιογραφική σφαιρική πένα του, κάπου στα ψιλά των ψιλών στις διακριτικές γάτες και στα ΟΛΟΣΤΡΩΓΓΥΛΑ άρθρα αναλύσεις του Γιάννη Κιάρη που ειλικρινά αγαπώ και εκτιμώ, αλλά θα τον προτιμούσα στις ηρωικές δημοσιογραφικές στιγμές του όταν τάχωνε ή αναδείκνυε την προσωπική και επαγγελματική προσωπικότητα και αξιοπρέπεια στα «ΔΗΡΑΣΙΚΑ»

Λυπάμαι που δεν μπορώ να αναφερθώ στα άλλα μέσα της τοπικής ενημέρωσης.  Απλώς δεν έχω την δυνατότητα να τα παρακολουθώ και αντιλαμβάνομαι ότι αναπαράγουν την ίδια φτωχή εικόνα.

Μ’ αυτά και μ΄αυτά, όσο μου επιτρέπεται, ύστερα από χρόνια, θα βοηθήσω την προσπάθεια και μέσα από αυτήν στο σχολιασμό της επικαιρότητας. Υποκειμενικά προφανώς. Με στόχο όμως ένα νέο τρόπο σε ένα νέο τόπο έκφρασης με αξιοπρέπεια. Χωρίς πάθος και φόβους. Μια αντικειμενική πληροφόρηση ένας υποκειμενικός μεν ανιδιοτελής όμως σχολιασμός.

ΒΗΜΑ για όλους. ΒΗΜΑ σε όλους θαρραλέα και ΕΠΩΝΥΜΑ. Χωρίς αλητείες και γυφτιές».

Άρθρο: Μάνος Θεοδωρίδης

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Βρε καλώς ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ και ξεχνάνε ότι αφού άρμεξαν αξιώματα από το ΠΑΣΟΚ στήριξαν ΣφΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ…

      Σου λείπουν αυτοί που κατηγορείς Μάνο αλλά δεν λείπεις από κανένα…..

    • Βρε καλώς ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ και ξεχνάνε ότι αφού άρμεξαν αξιώματα από το ΠΑΣΟΚ στήριξαν ΣφΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ…

      Τυχαία Κώστας και Μάνος ταυτόχρονα ξερνάνε χολή για τον ΣφΥΡΙΖΑ;;; Έφαγαν φόλα και απαξίωση από την «αχάριστη» γιαλατζί φασιστοαριστερά, ακόμα περιμένουν την αντιπαροχή σε αξιώματα και τώρα μιλούν για κουτόχορτο που ταΐζουν οι σύντροφοι τους, σαν αυτό που για 35 χρόνια τάιζαν τους πολίτες της Κω για να μοιράζουν μεταξύ τους τα αξιώματα… Εσύ Καΐσερλη όπως οι εκάστοτε εξουσιαστές που μας ταΐζουν κουτόχορτο και μας ψεκάζουν διαχρονικά, με ψέματα, λαϊκίζοντας, με ρουσφέτια και βολέματα στον εκλογικό σου στρατό, μας τάιζες κουτόχορτο, μας ψέκαζες δηλητήρια με ψεκαστήρα χεριού για απολαμβάνεις την καρέκλα της εξουσίας και τα τυχερά της και ο άλλος που τα βάζει και όσους κράζουν την διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ που πήρε πάμπολλα αξιώματα και βόλεμα, πίστευε ότι θα εκλεγεί βουλευτής με τα υπόλοιπα της Περιφέρειας και αλλαξοπίστησε… μέχρι που πήρε και αυτός εκκαθάριση από τον «ΨΗΛΟ» Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ… -Αλεξίκακος-

      • Βρε καλώς ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, τα βάζει με Site και τύπο που δεν τον λιβανίζουν πια, αλλά τους ζητά βήμα χωρίς αντίλογο και σχόλια…

        Του λείπουν το «Βήμα της Κω» του συγχωρεμένου του Γιάννη Ιωαννίδη που του απέσπαγε είδηση και έγραφε ότι γούσταρε, του λείπει η AEGΕAN που τώρα έχει παραχωρήσει το δημοκρατικό δικαίωμα στους αδύνατους με σχόλια που ξεσκεπάζουν την εξουσία και θα την ήθελε οικονομικά εξαρτημένη από τους εξουσιαστές, να ασχολείται μόνο με καρεκλοκένταυρους και τα κατορθώματα τους αλλά εμείς προτιμάμε τα πανηγύρια…, του λείπει ο ΣΤΑΘΜΟΣ με την παλιά δυναμική, την δημοσιογραφική σφαιρική πένα του που τώρα όμως έφαγε κατάμουτρα την πρώτη φορά αριστεροδεξιά και έχασε την μιλιά του, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ………………..
        -Αλεξίκακος-

    • Παναγιά μου βοήθα, θα αρχίσει ....... και θα σχολιάζει σαν τον ΔΧ τα τοπικά δρώμενα...

      Ένα μόνο ερώτημα, πόσοι θα αντέξουν τις φαντασίωσεις ενός συνταξιούχου που πολιτικά έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί πια να επηρεάσει καταστάσεις;;; Διευθυντής στο Ψυχιατρείο της Λέρου των χιλιάδων ασθενών, Έπαρχος Κω, Νομάρχης Λέσβου ελέω ΠΑΣΟΚ για να αγκαλιάσει τον Συνασπισμό προσδοκώντας αξίωμα βουλευτή που το έχασε στους υπολογισμούς… Ευτυχώς που ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ δεν τσίμπησε στο φλερτ και τον προμάζεψε ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ μαζί με τον Κωστούκο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ