Αποφάσεις Εργατικού Κέντρου για δράσεις & Πρωτομαγιά

0
744

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου πραγματοποιώντας την Ετήσια Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων στις 8 Απρίλη,αξιοποιώντας τις προηγούμενες δράσεις και θέσεις αλλά και τις σημαντικές αποφάσεις της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ (Νοέμβρης 2016) αποφάσισε ομόφωνα μια σειρά από μέτρα για να καλυτερεύσουν την δράση και την λειτουργία τα σωματεία του ,να γραφτούν νέα μέλη ,να παρεμβαίνουν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, να κάνουν πέρα την γάγγραινα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ,να γίνουν το στήριγμα της ΕΤ της περιοχής απαντώντας αποφασιστικά στο ερώτημα τι σωματεία και κίνημα χρειαζόμαστε ,γιατί παλεύουμε, τι μας εμποδίζει να ζήσουμε όπως μας αξίζει ,πως και με ποιους πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκπροσωπήθηκε στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ που εξέτασε τον “σχεδιασμό της δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος μπροστά στην Πρωτομαγιά, την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με ΕΕ-ΔΝΤ.”

Για την Εργατική Τάξη η μέρα της Πρωτομαγιάς έχει ισχυρούς συμβολισμούς και αποτελεί αξεπέραστη παρακαταθήκη στον αγώνα της ενάντια στους εκμεταλλευτές της.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τα καινούργια αντιλαϊκά μέτρα να έχουν αποφασιστεί και την όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή ,η φετινή Πρωτομαγιά οφείλει να είναι διαφορετική από τις άλλες.

Από την μια εκατοντάδες άνθρωποι πεινούν γιατί είναι άνεργοι,χιλιάδες δουλεύουν με ψίχουλα και από την άλλη άμαχοι και παιδιά είναι τα νέα θύματα της ίδιας πολιτικής.

Της πολιτικής που γεννά φτώχεια,πολέμους,προσφυγιά.

Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι

«Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη την Τετάρτη 19 Απρίλη 2017 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων στις 7μ.μ.

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί και προγραμματιστεί

-Η εβδομάδα δράσης 24-30 Απρίλη που θα περιλαμβάνει περιοδείες,εξορμήσεις,πολιτιστικές εκδηλώσεις

-Η προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου,με την στήριξη του ΠΑΜΕ, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με συμμετοχή συνδικαλιστή από την Τουρκία.

-Το περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς.

Δεν αφήνουμε ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες,με κλιμάκωση

πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ