Ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ που προκάλεσε τον πόλεμο στη Συρία μεταφέρει το μέτωπο στα Βαλκάνια μετά την ήττα του από την Ρωσία

2
1421
Ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ που προκάλεσε τον πόλεμο στη Συρία μεταφέρει το μέτωπο στα Βαλκάνια μετά την ήττα του από την Ρωσία.
Γερμανία-Κατάρ και Τουρκία από το 2009 είχαν αποφασίσει τον πόλεμο στη Συρία Ο λόγος ήταν η άρνηση του πρ.Ασαντ να συμπράξει στον αγωγό που θα διέσχιζε Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία.
Ο άξονας Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας ζήτησε και πήρε και την βοήθεια των ΗΠΑ οι οποίες συνέδραμαν με το Know How που απέκτησαν  όλα τα χρόνια μετά τον Β ΠΠ.
Η Ρωσία ανακατεύτηκε στον πόλεμο για να εμποδίσει τον αγωγό ο οποίος θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη αλλά και για να εμποδίσουν την εξάπλωση των τζιχαντιστών στον Καύκασο.Οι ΗΠΑ  ανακατεύθηκαν στο πόλεμο αυτό για πολλούς λόγους ένας απο τους οποίους ήταν η υλοποίηση του αγωγού που θα ανεξαρτοποιούσε την Ευρώπη από την Ρωσία .
Σήμερα ο πόλεμος στη Συρία έχει χαθεί για τον άξονα Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας λόγω της μεταστροφής των ΗΠΑ σχετικά με το Κουρδικό ζήτημα και λόγω της προσωρινής φαινομενικής συμμαχίας με τη Ρωσία.
Ακόμα και το Κατάρ έχει υποταχθεί στη μοίρα του και συνεργάζεται με την Ρωσία στην εξόρυξη αερίου στην Σιβηρία.
Οι ΗΠΑ του Τραμπ έχουν εκφρασθεί με πολλούς τρόπους εναντίον της Γερμανίας.
Η Γερμανία και ο άξονας της με Κατάρ και Τουρκία όμως δεν έχουν  πει ακόμα την τελευταία λέξη τους.
Τα Βαλκάνια αποτέλεσαν το πεδίο στο οποίο μετά τη Συρία προετοιμάσθηκε το ‘εδαφος για την υλοποίηση του αγωγού Κατάρ-Ευρώπης, αγωγού που τελικά ακυρώθηκε.
Η Γερμανία έθεσε σε οικονομική κατοχή την Ελλάδα με την είσοδο της σε καθεστώς επιτήρησης με πρόσχημα ψευδή στοιχεία για το χρέος της .Τα όσα μέτρα δήθεν διαπραγματεύονται σήμερα είναι όλα ψηφισμένα απο το2010 .Ο μόνος λόγος που άλλαξε η κυβέρνηση το 2015 είναι ότι προσπάθησε να φορολογήσει τους εφοπλιστές , ειδάλλως οι γερμανοί δεν θα είχαν κανένα λόγο να επιβάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Παράλληλα στην Αλβανία συντελέσθηκε μια κοσμογονική αλλαγή με την βοήθεια των Γερμανών και ενός Έλληνα ΥΠΕΞ και από κράτος ανεπιθύμητο και ανέτοιμο για ένταξη στην Ε.Ε. η Αλβανία προκρίθηκε ως υποψήφιο μέλος και μάλιστα έλαβε δάνεια απο το ΔΝΤ με ευνοϊκούς όρους, χωρίς μνημόνια. Η Γερμανία που βρίσκεται πίσω απ όλα αυτά είναι μόνο η το ένα μέρος της βοήθειας που λαμβάνει  η Αλβανία.Το άλλο μέρος είναι η Τουρκία και το Κατάρ που βοηθούν την Αλβανία του Έντι Ράμα με κάθε τρόπο, από χρηματοδότηση μέχρι στρατιωτική βοήθεια και υποτροφίες και από την τεχνογνωσία για την αμφισβήτηση της Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μέχρι την βοήθεια στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης .Το αντάλλαγμα που θα πληρώσει η Αλβανία είναι η μερική ισλαμοποίηση της αλλά η ανταμοιβή της θα είναι η ενοποίηση της σε ένα κράτος με το Κόσοβο , το Πρεσεβο και τα δυτικά Σκόπια.
Η Βουλγαρία απο την άλλη εδώ και καιρό έχει στηθεί ΄΄στα τέσσερα΄΄ τόσο στην Αμερική όσο και στην Γερμανία και η δουλικότητα της αποδίδει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 όταν η κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι τόλμησε να συμπράξει στον ρωσικό αγωγό south stream έπεσε κατόπιν αμέσου επισκέψεως κλιμακίου Αμερικάνων γερουσιαστών ανάμεσα τους και ο Μακ Κέιν , ο ρεπουμπλικάνος παράφρων που ίδρυσε το 2014 το Ισλαμικό Κράτος.
Η Βουλγαρία έχει γίνει το πιστό σκυλί τόσο της Γερμανίας όσο και των ΗΠΑ και παρόλο που οι δύο πάτρωνες της βρίσκονται σε σύγκρουση μετά την εκλογή Τραμπ ειναι τέτοια δουλικότητα της που έχει καταφέρει να συγκινήσει και τις δυο πλευρές σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν να της αρνηθούν τίποτα, όπως πχ η προσάρτηση των ανατολικών επαρχιών των Σκοπίων όταν αυτά διαμελισθούν.
Ο λόγος που τα Βαλκάνια περνάνε απο αυτή την ΄΄επεξεγασία΄΄ είναι ότι αρχικά το σχέδιο του αγωγού Κατάρ-Ευρώπης προέβλεπε ότι όλες οι χώρες που θα διέσχιζε θα ήταν απολύτως ελεγχόμενες απο τον άξονα Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας.’Ενας αγωγός είναι ένα πολύ γρήγορος και πολύ φθηνός τρόπος μεταφοράς αερίου αλλά είναι ένας απροστάτευτος στόχος που εκτείνεται σε χιλιάδες χιλιόμετρα και μόνος τρόπος για να ειναι ασφαλής είναι η απόλυτη υποταγή των κρατών που τον φιλοξενούν .
Σήμερα και παρόλο που ο αγωγός Κατάρ-Ευρώπης έχει ακυρωθεί οι γερμανοί κατασκευάζουν τον αγωγό ΤΑΡ (Αζερμπαιτζάν-Γεωργία-Τουρκίας-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία) ο οποίος αν και μικρότερης δυναμικότητας απο τον πρώτο είναι μια υποφερτή εναλλακτική .Επίσης οι γερμανοί θελουν να σιγουρε’σουν ΄την θαλάσσια οδό μεταφοράς αερίου με τάνκερ που θα ξεκινάνε απο τον Περσικό Κόλπο, θα διασχίζουν την διώρυγα του Σουέζ και αντί να περιπλέουν την Μεσόγειο και τι; δυτικές ευρωπαϊκές ακτές θα αδειάζουν το περιεχόμενο τους στην Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη απ όπου θα συνεχίζουν σιδηροδρομικώς μέχρι την Γερμανία.
Συνεπώς τα Βαλκάνια παραμένουν ένα ς χώρος ο οποίος πρέπει να ελέγχεται απόλυτα απο την Γερμανία.
Τα Σκόπια βρίσκονται θα διαμελισθούν διότι αποτελούν παράγοντα αστάθειας λόγω εθνοτικών διαφορών .Είναι καλύτερα να υπάρχει μια μεγάλη και ευχαριστημένη Μεγάλη Αλβανία και μια μεγάλη Βουλγαρία , δύο χώρες που θα χρωστούν αιώνια χάρη στην Γερμανία για τον διαμελισμό των Σκοίων ή FYROM.
Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν Αμερική και Ρωσία .
Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι το σχέδιο των Ρώσων να υλοποιήσουν τον turk stream ,τον αγωγό που θα ξεκινά απο την νότια Ρωσία, θα διασχίζει την Τουρκία και φιλοδοξεί να ενωθεί με τον γερμανικών συμφερόντων ΤΑΡ.
Οι Ρωσοι με την σειρά τους έχουν καταλάβει ότι τα Σκόπια θα διαμελισθούν και έχουν ήδη ανακοινώσει την αλλαγή στα σχεδια τους τα οποία πλέον προβλέπουν την πλήρη ΄ενωση με τον ΤΑΡ στο ευρωπαϊκό έδαφος εν παλιότερα προέβλεπαν την ένωση με τον ΤΑΡ μόνο στο τμήμα της Μακεδονίας και μετά θα παρέκκλινε προς Σκόπια -Σερβία-Αυστρία.Σήμερα οι Ρώσοι σχεδιάζουν την ένωση με το ΤΑΡ από τα  ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι και την Αλβανία όπου θα συνεχίζει υποθαλάσσια μέχρι την Ιταλία και Αυστρία.
Οι ΗΠΑ ωστόσο δεν είναι σίγουρες εάν τελικά ο ρωσικός αγωγός πρέπει να περάσει ή όχι.Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη χρειάζεται το ρωσικό αέριο κι ότι ο ΤΑΡ αντιπροσωπεύει κοιτάσματα της Κασπίας που παρόλα τις καλές ενδείξεις δεν εχουν πείσει ακόμα για την ικανότητα τους να τροφοδοτήσουν με επάρκεια την Ευρώπη.
Το όλο θέμα περιπλέκεται και απο υποκειμενικούς παράγοντες όπως η αντίσταση της Γερμανίας στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Τραμπ εναντίον της με το μανιπουλάρισμα της Βαλκανικής όπου παραδοσιακά είχε πάντα το πάνω χέρι σε σύγκριση με τους άπειρους Αμερικάνους.
Η μετατροπη της Αλβανίας σε  ισλαμικό χαλιφάτο στα πρότυπα του ισλαμικού κράτους με την ισλαμοποίηση ικανού μέρους του πληθυσμού, την χρηματοδότηση του με το εμπόριο ναρκωτικών και την πολιτική για την υλοποίηση της ΄΄Μεγάλης Αλαβανίας΄΄ θυμίζουν πολύ την Τουρκία η οποία απο το 1922 και μετά ακολούθησε παρόμοιο μοντέλο διακυβέρνησης .Η περίοδος πρωθυπουργίας με λίγο ή πολύ ισλάμ κατά καιροΤανσού Τσιλερ 1993-96 ήταν το επιστέγασμα της νομιμοποίησης κάθε έκνομου μέσου και της διαφθοράς .Εκείνη την εποχή αποκαλύφθηκαν και οι πρακτικές χρηματοδότησης τουρκικού κράτους και των πολιτικών ελίτ με το εμπόριο ναρκωτικών και είχαμε και την κρίση των Ιμίων
 .Ο Ερντογάν ανέβασε τον πήχη με το Ισλαμικό Κράτος, το εμπόριο οργάνων των εκατομμυρίων προσφύγων στο έδαφος της Τουρκίας, την γενοκτονία των Κούρδων, την χρηματοδότηση απο το Κατάρ και όλα αυτά με την πολιτική κάλυψη της Γερμανίας η οποία και ήθελε την Τουρκία μέλος της Ε.Ε. Έτσι έιναι και η Αλβανία σήμερα.
Η Γερμανία ακόμα και χωρίς τους αγωγούς που παίρνανε από τα Βαλκάνια θα προκαλούσε νε΄τασεις και αλλαγές συνόρων απλά και μόνο για να δημιουργήσει προβλήματα στις ΗΠΑ.
Τελευταία βλέπουμε κάποιες αναιμικές προσπάθειες της κυβέρνησης να αναδείξει ένα Πόντιο Έλληνα ρωσικής καταγωγής και εκλεκτό του Πουτιν σε αντικαταστάτη της παλιάς φρουράς των εργολάβων και ανάδειξη του ως υποστηρικτή της κυβέρνησης , κλείνοντας έτσι ΄΄το μάτι΄΄ στον Πούτιν .Η προσπάθεια αυτή διανθίζεται με την αγορά του εν λόγω παράγοντα του λιμένα Θεσσαλονίκης, μια σαφέστατη πράξη αντίστασης στην κινεζική εισβολή του Πειραιά.
Η πρακτική του να ΄΄στηνεσαι στα τέσσερα΄΄σε ένα αφεντικό είναι πολύ επικίνδυνη όταν δεν έχεις αποφασίσει ποιο αφεντικό θα έχεις.Πχ η Βουλγαρία έχει αποφασίσει ότι θα είναι το πιστό σκυλί των ΗΠΑ και Γερμανίας.Ο Πρωθυπουργός Μπορίσοφ φροντίζει γιαυτό.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ είναι ρωσόφιλος αλλά προς το παρόν δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ΄κάνει κάτι γιαυτό.Έτσι η Βουλγαρία έχει πέσει στο κρεβάτι με την Δύση
Η Ελλάδα παριστάνει την πονηρή και ενώ εκτελεί τις διαταγές του ΔΝΤ με ευλάβεια την ίδια στιγμή κλείνει το μάτι στον Πούτιν  .Δεν γίνεται να παντρευτείς δυο υποψήφιους.
Ούτε να διαλέξουμε τον αφέντη μας δεν είμαστε ικανοί.
Για όλα φταίνε οι Γερμανοί, για όλα, ακόμα και το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.Οι Γερμανοί είναι οι εμπνευστές της συνθήκης Σένγκεν η οποία προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων και ατόμων χωρ΄ςτελωνειακούς ελέγχους και αυτό για να διακινούνται τα ναρκωτικά που εξάγει η Τουρκία.
Πισω από κάθε κακό βρίσκεται η Γερμανία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ