Προκαλούν επικίνδυνα οι Τούρκοι: Προσευχήθηκαν έξω από την Αγία – Σοφιά απαιτώντας να γίνει τζαμί

1
1338

ΑΚΡΑΙΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Αγία Σοφία: Η Άγκυρα εξακολουθεί το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης και των τσαμπουκάδων, βάζοντας αυτή τη φορά στόχο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο (13/05/2017) χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές κατέκλυσαν τον περίβολο της εκκλησίας, τέλεσαν την πρωινή τους προσευχή και απαίτησαν να μετατραπεί ο ιερός αυτός χώρος σε τζαμί.

imamis

Μάλιστα, μέλη της νεολαίας των ακραίων ισλαμιστών (AGD) άρχισαν να φωνάζουν απαράδεκτα συνθήματα: «Σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγια-Σοφιά!».

Όλα αυτά συνέβησαν ελάχιστες ώρες μετά το τετ-α-τετ που είχαν στο Πεκίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του οποίου η ελληνική πλευρά ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Πάντως, η νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που εδώ και αρκετό καιρό έχει προειδοποιήσει, μέσω αλλεπάλληλων και εκτενών ρεπορτάζ, για την κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η Αγια-Σοφιά λειτουργεί ως μουσείο από το 1935. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2016, η Άγκυρα αποφάσισε το διορισμό μόνιμου ιμάμη σε μια θέση, η οποία παρέμενε κενή για συνολικά 81 χρόνια!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων προβλέπει ο νέος μόνιμος ιμάμης να είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας στην εκκλησία.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Και βεβαίως, ποιος μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2016, τούρκοι ιμάμηδες είχαν απαγγείλει το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα στο εσωτερικό του ναού και μάλιστα με τις «ευλογίες» του κ. Ερντογάν;

Σε κάθε περίπτωση, εδώ γίνεται λόγος πλέον για μια απαράδεκτη κατάσταση.

Και το ερώτημα παραμένει: η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει ή θα συνεχίσει να ανέχεται αυτούς τους απαράδεκτους τακτικισμούς από τους εξ Ανατολών γείτονες;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ