Σοκ στην Τουρκία: Κατέρρευσε ο Ερντογάν μέσα στο τζαμί – Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

0
1507

Συναγερμός σήμανε σε τζαμί της γειτονικής χώρας όταν κατά τη διάρκεια των πρωινών προσευχών ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέρρευσε στο έδαφος σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ο δημοσιογράφος της Hürriyet, Aziz Özen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε ότι είδε την Τούρκο Πρόεδρο να χάνει τις αισθήσεις του στις 6 π.μ. λίγο πριν την έναρξη των προσευχών.

Αμέσως σωματοφύλακες περικύκλωσαν τον Ερντογάν προσπαθώντας να τον συνεφέρουν ενώ γιατροί έσπευσαν στο σημείο.

«Στη συνέχεια, ο πρόεδρος μεταφέρθηκε με φορείο σε άλλο μέρος του τζαμιού ενώ η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύθηκε», πρόσθεσε ο Özen.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο Ερντογάν δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα στην υγεία του και θα συνέχιζε την ημέρα του όπως είχε προγραμματιστεί.

«Είχα ένα μικρό λιποθυμικό επεισόδιο καθώς έπεσε η πίεση μου λόγω του διαβήτη από τον οποίο πάσχω», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πως το απόγευμα θα παραστεί σε τελετή που οργανώνει το κυβερνών κόμμα του για το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Τουρκία: Πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν – Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Τουρκία: Πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου μετά, μετά τη λιποθυμία του κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, και πως παρουσίασε ένα πρόβλημα αρτηριακής πίεσης.

«Συνήλθα γρήγορα. Τώρα αισθάνομαι καλά και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ωστόσο, η λιποθυμία του Σουλτάνου, ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους Τούρκους καθώς πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, για πρώτη φορά οι συμπολίτες του είδαν την αδύναμη πλευρά του ηγέτη τους.

Η γερμανική Bild επισημαίνει ότι η περίοδος του Ραμαζανιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους διαβητικούς, και τονίζει ότι ο 63χρονος πρόεδρος πάσχει από διαβήτη «και αυτό είναι μια πραγματικότητα».

Όμως, πριν από τέσσερα χρόνια υπήρξαν πληροφορίες ότι είχε υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις, τον Νοέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012. Επίσημα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν πολύποδες, πηγές όμως από την ιατρική ομάδα που τον χειρούργησε είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για κακοήθεις όγκους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ