Συγκλόνισε ο Μανώλης Γλέζος: Ομιλία με λυγμούς μπροστά στον Τσίπρα (vid) «Αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξή μου…»

22
2090

«Αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξή μου, δεν θα γλιτώσετε από μένα», είπε δείχνοντας τον πρωθυπουργό.

Συγκίνηση επικράτησε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια».

Ο αγωνιστής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς λύγισε μιλώντας για τις τραγικές στιγμές που έζησε αυτός και οι συναγωνιστές του κατά τη διάρκεια της αντίστασης.

Ήταν μία ομιλία – μανιφέστο, η παρουσίαση της σπουδαίας παρακαταθήκης που αφήνει στον ελληνικό λαό. Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρα όσων έδωσαν τη ζωή τους και κάλεσε τους πολιτικούς να μάχονται και εκείνη για τον ίδιο σκοπό.

«Παραμονές των εκτελέσεων ή πριν από τι μεγάλες μάχες μαζευόμασταν όλοι και λέγαμε ο ένας στον άλλο πως αύριο αν δεν ζω μην με ξεχάσεις. Να περπατάς στο δρόμο και να λες καλημέρα και για μένα… Να πίνεις ένα κρασί και για μένα… Να ακούς το θρόισμα των φυλών και για μένα» τόνισε στην συγκλονιστική αφήγησή του, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και εκείνοι δεν ζουν. Μπορώ λοιπόν να ησυχάσω; Γι’ αυτό έχω αυτή την πολυπραγμοσύνη. Εκτελώ τις εντολές τους ή προσπαθώ να τις εκτελώ» τόνισε ο κ. Γλέζος και κοιτώντας τον πρωθυπουργό είπε: «Και αν πεθάνω θα σας κυνηγά η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε. Μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από μένα»!

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική ομιλία του Μανώλη Γλέζου:

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …δεν είμαι Αριστερός, αλλά έχω μεγάλη εκτίμηση στον Μανώλη Γλέζο!!!
    Υ.Γ. …ακόμα θυμάμαι την τηλεφωνική φάρσα (πριν από πολλά χρόνια) που μου έβαλαν να του κάνω!!

    • Κόψε τα Υ. Γ. βρε Γιαννάκη με τα κίτρινα νερακίζια, κατάντησες γραφικός...

      Έγραψε τρις σελίδες αμπελοφιλοσοφίες και με υστερόγραφα συμπληρώνει… Τώρα σε ποιον έχεις εκτίμηση γιατί πρέπει να το ξέρουμε; γ

      • …σε όποιον γουστάρω έχω εκτιμήση…εσένα δεν σε αφορά ρε ‘Τσολιά’, στο κάτω-κάτω σε ρώτησε κανείς;!!

        • ……σε όποιον γουστάρω έχω εκτίμηση (ήθελα να γράψω).

        • Προς το ψώνιο που βγαίνει μαζί με τα φαντάσματα και αύριο πάλι θα απαντήσει ο λολλλός...

          Βρε κλαρινογαμπρέ που βγάζεις την νύχτα σαν τα τσοπανάκια που αρμέγουν τσόντες κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο και τράβα να δεις αν γυρίζουν οι μύλοι… ΨΩΝΙΟ.

        • Τι εκφράσεις είναι αυτές για ένα ευαίσθητο παιδί σαν τον Γιαννάκη με κίτρινα νερακίζια και κρινάκια;

          Σιγά, σιγά θα πεις ότι είναι και ολίγον καρέκλα ξεκαρφαλωμένη που κουνιέται…

      • …μόνος σου τα έγραψες αυτά;…μιλάμε πρέπει να είσαι μεγάλη ιδιοφυΐα!!
        Άκου μωρή Τιτίκα…αυτά που μου γράφεις (εδώ και καιρό) μόνο από το ίντερνετ μπορούσες να το κάνεις, γιατί είναι αυτό που λέμε… είσαι τζάμπα μάγκας!!!
        Αυτό το ‘τουμπεκί ψιλοκομμένο’ (που γράφεις) στην Τρούμπα το έμαθες;
        …άντε τώρα, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία, δειλέ ψευτόμαγκα!!!!!!

    • Ο κλαρινογαμπρός Γιαννάκης με τα κίτρινα νερακίζια, ζήτα ταπεινά !!! Μεγάλο ψώνιο.. ...

      Δουλεύει νύχτα και αραδιάζει όνειρα θερινής νυκτός… Ψώνιο.

        • Ου να μου χαθείς .....με το κίτρινα νερακίζια, τα κρινάκια που σαν νυχτερίδα βγαίνεις χαράματα

          Ψώνιο μου θυμίζεις τους γκάου που κάθε τόσο παράγει αυτό το νησί, λολλλούς με πολλά λου.

  2. …Η γεροντική άνοια και το Αλτσχάιμερ απειλούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
    …Ο ένας μετά τον άλλο οι σταλινικοί χαφιέδες της Ασφάλειας και των Πρεσβειών αποκαλύπτονται.
    Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράψαμε το άρθρο για τον «ειλικρινή» Θεοδωράκη —που μόνος του έβγαλε τα «μάτια» του— και έρχεται τώρα και ο Γλέζος να κάνει το ίδιο σφάλμα …Ένα «σφάλμα», το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε γεροντική «πανδημία» για ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/11/manolis-glezos-kalpikos-iroas.html

  3. Το «μαντρόσκυλο» του ΚΚΕ και της KGB …Ο πράκτορας της KGB, ο οποίος έζησε μια ζωή σαν «ήρωας» και «πατριώτης» Έλληνας …»Ήρωας» και «πατριώτης» κάποιος, που τη δημοκρατία και τον ελληνισμό τα χρησιμοποίησε όπως τον βόλευε. Τη δημοκρατία, ως γνήσιος σταλινικός, την πολέμησε με πάθος και όταν δεν μπόρεσε να την νικήσει, τη χρησιμοποίησε ως ανθέλληνας, για να κατηγορήσει τους μέγιστους των Ελλήνων. Αυτός, ο οποίος «χαιρέτησε» με την υψωμένη γροθιά του τον «δημοκράτη» Χότζα, είναι ο ίδιος που αρνήθηκε να τοποθετηθεί προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πάρο, γιατί αυτός και ο πατέρας του «κατάργησαν» τη Δημοκρατία…»Κατάργησαν» τη Δημοκρατία ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος και την «ανέπτυξε» ο Στάλιν, ο Χότζας και το «βρακί» του Ζαχαριάδη.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/11/manolis-glezos-kalpikos-iroas.html

  4. Είναι ο τελευταίος επιζών επωνυμος που με τον φίλο του που έφυγε πρόσφατα Λάκη Σάντα έγραψαν ιστορία. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω και να συνεργαστω μαζί του αλλά και με τον φίλο του αειμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο την εποχή των καταληψεων με Κοντογιαννοπουλο υπουργο παιδείας. Βοηθουσα ως «μικρός» στην 50η επέτειο της ΕΠΟΝ. Ήταν είναι και θα είναι για εμένα ο μεγάλος μου δάσκαλος. Ντροπή σε όσους τον κάνουν να δακρυζει. Στο πρόσωπο του δακρυζει η Ιστορία!

  5. Τέτοιο «φόβητρο» ήταν και ο Γλέζος …»Κατασκευασμένο» φόβητρο. Χάρη στους Γλέζους κυβερνούσαν οι Παπανδρέου και οι Καραμανλήδες …Οι «ανένδοτοι» και οι «δασολόγοι» της δημοκρατίας. Ο Καραμανλής «κυνηγούσε» τον «κατάσκοπο» Γλέζο, ο οποίος ήταν κολλητός του Θεοδωράκη …Ο ίδιος Καραμανλής, που ο Θεοδωράκης «οραματίστηκε» σαν ηγέτη της Μεταπολίτευσης στα υπόγεια της CIA στην Ουάσιγκτον. Μιλάμε για υπόκοσμο πραγματικό, ο οποίος επί δεκαετίες έβγαινε στους δρόμους και «δούλευε» τον κόσμο για τον «ηρωισμό» του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν χαφιέδες της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/11/manolis-glezos-kalpikos-iroas.html

  6. Από την αρχή δηλαδή γνώριζαν ποιοι θα επιβίωναν στην Ελλάδα και θα διακρίνονταν μετά το αιματοκύλισμα του Εμφυλίου …Θεοδωράκηδες, Φλωράκηδες, Κίρκοι και Γλέζοι από τα ίδια γραφεία έπαιρναν «φύλλα πορείας».Η CIA τον κατασκεύασε, για να δώσει ένα καλό στέλεχος στην KGB, προκειμένου να παίζεται στην Ελλάδα η «παράσταση» του ανταγωνισμού της ψυχροπολεμικής εποχής. Η ίδια η CIA είναι προφανές ότι προστάτευσε τον Γλέζο από κάθε έρευνα του ελληνικού κράτους για την «ηρωική» του πράξη. Γιατί είναι προφανές πως ήταν η CIA; …Γιατί μόνον αυτή μπορούσε να το κάνει …Μόνον οι Αμερικανοί μπορούσαν να προστατεύσουν τους «ήρωες», οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Αυτό έκαναν καθ’ όλη τη μεταπολεμική περίοδο …Προστάτευαν τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα …Τον «ήρωα» Γλέζο, τον «ήρωα» Ανδρέα, αλλά και τη Δαμανάκη αργότερα …και τον Τσίπρα σήμερα.

  7. Γενιά του Πολυτεχνείου... Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών.

    Τίποτε δεν έχουν αφήσει. Ακόμα κι αυτά που θεωρούνται ως αδύνατον να πειραχθούν, τα έχουν πειράξει. Μοιράζουν υπηκοότητες χωρίς κριτήρια και απειλούν με αλλοίωση το ίδιο το ελληνικό έθνος. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους ν’ αλλάξουν την ελληνική γραμματική, για να μην «μπερδεύονται» οι λαθρομετανάστες. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να δώσουν στους Έλληνες και δεύτερη επίσημη γλώσσα. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να «αμβλύνουν» τις «γωνίες» της ελληνικής ιστορίας, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν το κεφάλαιο «Μακεδονία» στους σκοπιανούς χασισέμπορους του Σόρος. Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυθεντικοί Έλληνες στο νότιο άκρο των Βαλκανίων. Θα υπάρχουν κάποιοι περίεργοι φτωχοί «σερβιτόροι» των ισχυρών, οι οποίοι δεν θα μιλάνε κανονικά ελληνικά και θα σκοτώνονται σε συνωστισμούς, όπως κάποιοι πρόγονοί τους. Όταν δεχόμαστε σήμερα οι «Μακεδόνες» να μιλάνε σλαβικά, γιατί να μιλάνε στο μέλλον οι Έλληνες ελληνικά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ