Μέγα σκάνδαλο με Παττακό: Έπαιρνε σύνταξη στρατηγού, ποιοι κρύβονται μετά την αποκάλυψη

0
671

Κρήτη: Η κηδεία του Παττακού – Οι παρουσίες που συζητήθηκαν και η σκηνή που προκάλεσε αίσθηση [pics]

Κρήτη: Η κηδεία του Παττακού - Οι παρουσίες που συζητήθηκαν και η σκηνή που προκάλεσε αίσθηση [pics]

Ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι φωτογραφίες πριν και μετά την κηδεία προκαλούν πολλές συζητήσεις…Με το πλοίο της γραμμής έφτασε στη Σούδα η σορός του αρχιπραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού, που πέθανε το περασμένο Σάββατο 8 Οκτωβρίου σε ηλικία 104 ετών για να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Ρέθυμνο. Η σoρός του μεταφέρθηκε στις 11:00 το πρωί Τρίτης στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου και η κηδεία του έγινε το μεσημέρι. Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν ήταν και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής, μαζί με φίλους και συνεργάτες του, που κέντρισαν τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων…

ΦΩΤΟ από neakriti.gr
ΦΩΤΟ από neakriti.gr
ΦΩΤΟ από neakriti.gr

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εντός της εκκλησίας όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος. Παρά την επιθυμία της οικογένειάς του να πραγματοποιηθεί η κηδεία σε στενό κύκλο, η διαρροή της είδησης του θανάτου του άλλαξε τα δεδομένα. Ο πραξικοπηματίας είχε εκφράσει την επιθυμία στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ιδίως στις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και την ταφή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Μέγα σκάνδαλο με Παττακό: Έπαιρνε σύνταξη στρατηγού, ποιοι κρύβονται μετά την αποκάλυψη

Γιατί ο Στυλιανός Παττακός έπαιρνε σύνταξη στρατηγού και ποιοι ευθύνονται;

Μια αποκάλυψη με την μορφή κουίζ κάνει η εφημερίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της ο αρχιπραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, αν και είχε αποταχθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό του στρατιώτη, λόγω της συμμετοχής του στη χούντα, έπαιρνε σύνταξη στρατηγού.

Ο Στυλιανός Παττακός υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές και σκληρότερους εκπροσώπους της Χούντας των Συνταγματαρχών. Μετά την καταδίκη του για εσχάτη προδοσία, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του απλού στρατιώτη.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα, όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθούσε να λαμβάνει παχυλή σύνταξη από το ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπονοώντας προφανώς αυτούς που του τη χορήγησαν.

Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο σχετικό κουίζ: «Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με την αποκάλυψη ότι ο πραξικοπηματίας Παττακός, αν και είχε αποταχθεί από τον Στρατό με το βαθμό του στρατιώτη, έπαιρνε σύνταξη στρατηγού;»

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Σούδας, με πλοίο της γραμμής, φτάνει σήμερα η σορός του πραξικοπηματία Στέλιου Παττακού, που πέθανε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου σε ηλικία 104 ετών.

Η σορός του θα μεταφερθεί στις 11:00 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου και στις 12:00 θα γίνει η ταφή. Παρά την επιθυμία της οικογένειάς του να πραγματοποιηθεί η κηδεία σε στενό κύκλο, η διαρροή της είδησης του θανάτου του ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ