Κυπριακή βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κω! Επιστολή Πρέσβη Κύπρου στον Γ. Χατζημάρκο

15
1209

Πρόθυμη η Κύπρος να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν στο νησί της Κω από τον πρόσφατο σεισμό

Επιστολή συμπαράστασης του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Περιφερειάρχη

Γιώργος Χατζημάρκος: «Σε στιγμές σαν και αυτές αποδεικνύονται οι πραγματικά καλοί φίλοι»

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, απέστειλε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος, εκ μέρους του κυπριακού λαού, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και συμπάθειά του, για τις τραγικές στιγμές που πέρασε, αλλά και για τη δύσκολη περίοδο που βιώνει το νησί της Κω, συνεπεία του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού. Ο Πρέσβης της Κύπρου μεταφέρει στον Περιφερειάρχη την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυπριακής κυβέρνησης, να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με απαντητική επιστολή του προς τον Κύπριο Πρέσβη, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την άμεση, ειλικρινή και συγκινητική αγάπη και συμπαράσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του λαού της Κύπρου και του ιδίου προσωπικά, την δύσκολη δοκιμασία που περνά το νησί. Παράλληλα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κυπριακή κυβέρνηση, για την πρόθεσή τους να συμβάλουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, καλεί τον Κύπριο Πρέσβη να επισκεφτούν από κοινού το νησί της Κω.

Επισυνάπτονται οι δύο επιστολές

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΨΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    • ….. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΠΑΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΑΣΑΤΕ.

  2. ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.

    • Ψαλιδι,λαμπι,ηρακλης,κερμετες,πελεζικι,πηγαινετε να δειτε τα σκουπιδια.

      Βουνα τα σκουπιδια βρωμαει ο τοπος.Ντροπη στους υπευθυνους του δημου.Αφησαν το νησι στο ελεος του.Γιατι ρε ακαματηδες δεν ριχνετε εστω και μια ματια να τα δειτε και με τα στραβα σας την βρωμια.Εχετε φτασει τους κωους στο αμην.Ποτε θα ξεσηκωθουν και θα σας κυνηγισουν.

  3. Μπραβο στους αδερφους κυπριους,στο οτι τα λευτα δεν θα τα δωσουν σαυτην την δημοτικη αρχη.Γιατι την αλη ημερα δεν θα υπηρχαν.Και ο κυριοτερος λογος,ειναι οτι θα σφαζοντουσαν μεταξυ τους ποιος θα επερνε τα περισσοτερα.Γιαυτους τους χαραμοφαηδες μιλαμε.3 χρονια δημοτικη αρχη και δεν εκαναν εντελως τιποτα.Ουτε ενα πετραδακι δεν εβαλαν στο νησι.Το μονο που εκαναν καλα,ειναι να δινουν αδειες στα τραινακια 11 τον αριθμο,και ολοκληρη ροδος εχει ενα και αυτο ανηκει στον δημο,ενω τα τραινακια της κω τα εχουν οι κολητοι τους στην κω.Απο που να αρχισω και που να τελειωσω για τα κακως κειμενα αυτου του δημαρχου και των συμβουλων του.Η μεγαλυτερη καταστροφη του νησιου στα χρονικα ειναι αυτη η δημοτικη αρχη.Και πανω απο ολα ειναι Χ-Ρ-Ο-Υ-Σ-Ο-Υ-Ζ-Η-Δ-Ε-Σ.Σεισμους και καταποντισμους εφεραν στο νησι μας.Και παλι μπραβο στους αδερφους κυπριους που την συνεισφορα τους θα την δωσουν στον περιφερειαρχη και οχι στους τεμπεληδες του δημου.

  4. κυριτσης-κυριτσης-τση-τση χιχιχιχιχιχιχι.μας εχουν καταλαβει ολοι.γιοκ ππαρα απο πουθενα…..

  5. Ο λόγος που απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια είναι ότι αυτός είναι ο επίσημος τρόπος.
    Στο δια ταύτα τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα έρθουν για δωρεάν διακοπές (τους κάλεσε ο Περιφερειάρχης). Οι αδελφοί Κύπριοι είπαν ότι βοηθούν στο μέτρο του εφικτού (??) ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν ότι διαθέτουν 10,000 ή 100,000 ή 10 εκατομμύρια για την αποκατάσταση των ζημιών, έτσι για να ξέρουμε και εμείς πόσο κοστολογείται η αμέριστη συμπαράσταση τους για μας, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει.

  6. Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΙΕΘΕΣΕ 8.600.000 ΕΥΡΩ!!!!!!

    Η μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από τη φωτιά του Αυγούστου του 2007, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία ανέλαβε να ανοικοδομήσει πλήρως το χωριό και να το βγάλει από τις στάχτες του. Με διαδικασία διαγωνισμού το έργο ανατίθεται στην εταιρία J&P Αβαξ. Τον Ιανουάριο του 2008, στήνεται στο χωριό εργοτάξιο. Στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι η επιδιόρθωση και ανακατασκευή 45 κατοικιών, 32 αποθηκών, η κατασκευή ελαιοτριβείου και η ανάπλαση της πλατείας. Οι πολεοδόμοι του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου έκριναν ότι πρέπει να συμπεριληφθούν και τα αντιπλημμυρικά έργα στις υποδομές του χωριού και τα οποία έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 8.600.000 ευρώ. Σε δύο χρόνια είπαν οι Κύπριοι και ήταν συνεπείς στην ολοκλήρωση του έργου. Η Αρτέμιδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της τέλη του 2009.

  7. Αποτέλεσμα συμφωνίας Κύπρου- Ελλάδας ήταν η άρση της γραφειοκρατίας για την Αρτέμιδα επεσήμανε ο εργοταξιάρχης της J&P Αβαξ, Πιέρρος Καλφακάκος. «Υπήρξε συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των αδειών, οι οποίες αφορούσαν την Αρτέμιδα. Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να εκδώσουμε τις άδειες σχετικά γρήγορα με ολιγοήμερες μόνο καθυστερήσεις. Οι πρώτες άδειες εκδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Όσο για τις επόμενες άδειες «υπήρξε ολιγοήμερη καθυστέρηση επειδή συνέπεσε με την περίοδο του σεισμού του Ιουνίου το 2008 και το προσωπικό του ΤΑΠ δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες της έκδοσης αδειών. Στην ουσία σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να είχαμε παραδώσει και νωρίτερα τα σπίτια» υπολόγισε ο εργοταξιάρχης της J&P Αβαξ.

  8. Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (28/11/2007): Αθήνα – Πρόεδρος Παπαδόπουλος – Αρτέμιδα Ζαχάρως – Επίσκεψη – Το δημοτικό διαμέρισμα της Αρτέμιδας του Δήμου Ζαχάρως του Νομού Ηλείας, που επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της απόφασης της κυπριακής Κυβέρνησης να αναλάβει την ανοικοδόμηση-ανασυγκρότηση του χωριού. Η απόφαση είχε ληφθεί μετά από συνεννόηση του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδας Βύρωνα Πολύδωρα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Σοφοκλή Σοφοκλέους.

  9. Για δύο χρόνια ο κ. Καλφακάκος ο εργοταξιάρχης της J&P Αβαξ ζούσε μόνιμα στην Αρτέμιδα και παρακολουθούσε τις εργασίες ανοικοδόμησης. Την ίδια περίοδο εγκαταστάθηκε στο χωριό και εργολάβος απεσταλμένη του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου. Το μάτι της Κυπριακής Κυβέρνησης όπως μας είπε χαρακτηριστικά η αρχιτέκτων πολεοδόμος Αθηνά Αριστοτέλους από το τμήμα Πολεοδομίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου.

  10. ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ,ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣΑ.

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΑΚΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ