Θρίλερ με το πλοίο του εφοπλιστή Κούστα – Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνη

0
1103

Η είδηση πως βρέθηκε κοκαΐνη στο πλοίο ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας κάνει το γύρο του κόσμου. Στο «Dimitris C» έγινε έλεγχος στις 14 Σεπτεμβρίου και βρέθηκαν τρεις σακούλες με 120 «τούβλα» κοκαΐνη.

Όπως αναφέρει το maritimebulletin.net, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ίλο στο Περού όταν έγινε ο έλεγχος. Το «Dimitris C», ανήκει στην Danaos Shipping, του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

Κοκαΐνη και μετρητά

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από την κοκαΐνη, στο πλοίο βρέθηκαν και 16.243 δολάρια. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και τα μέλη του πληρώματος κρατούνται.

Στο «Dimitris C», που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ικίκε στη Χιλή, επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα. 16 Ουκρανοί, τρεις Ρώσοι και τέσσερις Τανζανοί. Επόμενος σταθμός του ήταν το λιμάνι Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση από πλευράς της εταιρίας ούτε και έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Οι ύποπτες λεπτομέρειες

Όπως τονίζεται στο άρθρο του maritimebulletin.net, πολύ συχνά αυτές οι συλλήψεις και οι κατηγορίες μπορεί να είναι παγίδα. Όπως το να εκβιαστούν οι εφοπλιστές.

Χαρακτηριστικά το άρθρο σημειώνεται πως κάποιες λεπτομέρειες της υπόθεσης μοιάζουν τουλάχιστον ύποπτες. Το βάρος των ναρκωτικών, το που βρέθηκαν και το αν τα χρήματα ανήκουν σε ένα ή περισσότερα μέλη του πληρώματος.

«Τι το εγκληματικό για 23 μέλη του πληρώματος να έχουν 16.000 δολάρια στην κατοχή τους;» καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.

Με πληροφορίες από maritimebulletin.net

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

danaos koustas

Πώς έγινε γνωστή η υπόθεση με τα ναρκωτικά

Όπως έγραφε νωρίτερα το Tradewinds οι αρχές του Περού έκαναν έφοδο σε πλοίο της Danaos Shipping που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ilo.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων, οι Περουβιανοί ανακάλυψαν 121 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τρεις τσάντες, καθώς και το ποσό των 16.243 δολαρίων, όταν πραγματοποίησαν έρευνα στο containership «Dimitris C» της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα.

Το πλοίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής, με τελικό προορισμό τον Ισημερινό.

Στο πλοίο επέβαιναν 23 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 16 ήταν Ουκρανοί, οι τρεις Ρώσοι και οι τέσσερις Τανζανοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ 

H υπόθεση πάντως είναι αρκετά θολή και δυστυχώς διασύρει διεθνώς την ελληνική ναυτιλία ενισχύοντας την πεποίθηση που έχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι το εφοπλιστικό λόμπι δεν επιχειρεί με καθαρά χαρτιά…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ