Μυτιλήνη: Επεισόδια στο hot spot της Μόριας – Έτρεχαν να σωθούν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου!

7
859

Σε εξέλιξη τα άγρια επεισόδια στο hot spot της Μόριας. Φωτιές και πετροπόλεμος, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται ήδη στο σημείο…

Σε εξέλιξη η εξέγερση στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες. Αυτή τη στιγμή στο hot spot επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία προσπαθεί να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη.

Οι νέες αφίξεις προσφύγων στο Βόρειο Αιγαίο

Στη Χίο, και μετά από δέκα συνεχή 24ωρα μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων, χθες το βράδυ έφτασαν στο νησί 64 άτομα. Στη Σάμο συνεχίζονται οι αυξημένες ροές σε σχέση με όλη την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο. Το τελευταίο 24ωρο αποβιβάσθηκαν 21 άτομα. Τις τελευταίες τρεις μέρες, από το πρωί της Παρασκευής και έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, δεδομένων και των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε όλο το βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο έφτασαν 116 άτομα, στη Χίο 64 και στη Σάμο 156.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.322, στη Χίο 4.214 και στη Σάμο 2.023. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.559. Στο σύνολό τους και στα τρία νησιά διαμένουν σε δομές, όπου η δυνατότητα διαμονής δεν ξεπερνά τα 5.000 άτομα.

ΠΗΓΗnewsit.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΑ HOTSPOTS… ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

    Η φωτιά στα Μόρια της Λέσβου δεν άργησε να μεταφερθεί και στην Σάμο. Έτσι, εχθές αργά το βράδυ «προσφυγάκια» από το Αφγανιστάν ξεκίνησαν επεισόδια στο hot spot Βαθέως Σάμου, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.
    Τελικά, τα ΜΑΤ πρόλαβαν την κατάσταση και συνέλαβαν κάποιους από τους υποκινητές των επεισοδίων. Άραγε, την επόμενη φορά –που μπορεί να μην αργήσει καθόλου- θα προλάβουν;
    Όπως φαίνεται, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους κι ότι κι αν κάνει για να σταματήσει αυτό που έρχεται –μια γενικευμένη εξέγερση των λαθρομεταναστών σ’ ολόκληρη τη χώρα- η συγκυβέρνηση των ξεφτιλισμένων λακέδων του Σόρος, δε θα τα καταφέρει! Και το «προσφυγικό» θα τη θάψει!

  2. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην εγγύς ανατολή διαμορφώνουν μία πολύ έντονη κατάσταση στα λαθρομεταναστευτικά καραβάνια που θα πλήξουν ιδιαίτερα τη Χώρα μας. Αυτό επισημαίνει προχθεσινό δημοσίευμα των, Associated Press – Reuters, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται και το εξής: «Τρείς παράγοντες αναμένεται να διαμορφώσουν τις εξελίξεις στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα στο άμεσο μέλλον. Πρώτον, η πιθανότητα κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας, που θα πλήξει πρωτίστως την Ελλάδα. Δεύτερον, η νέα αύξηση των προσφυγικών ροών από τους εγκλωβισμένους της Μοσούλης οι οποίοι ανέρχονται σε 800.000 ανθρώπους, και τέλος, ο φόβος ότι μέσα σε αυτό το προσφυγικό κύμα θα μπορούσαν να παρεισφρήσουν τζιχαντιστές με συνέπεια να εξαπολύσουν επιθέσεις στη δυτική Ευρώπη».

  3. Ήδη από δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν οι παρελθόντες φόβοι ότι, τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τα γνωστά γεγονότα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην δ. Ευρώπη. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, ότι με τα νέα λαθρομεταναστευτικά ρεύματα υπάρχει περίπτωση εισροής τζιχαντιστών στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα δεν προμηνύονται ευοίωνα για τον τόπο μας. Την πολιτική των κλειστών συνόρων που ακολουθούν οι εταίροι μας, κάτι που εμείς δεν κάνουμε, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ καταπάνω μας. Ήδη έχουν ξεκινήσει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των αλλόφυλλων σε πολλές περιοχές της Πατρίδος μας, σε πολλά δε εξ αυτών σημειώθηκαν και προπηλακισμοί προς τους γηγενής. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, αν οι παρανοϊκοί του ISIS προβούν σε τρομοκρατικά χτυπήματα εντός της Χώρας μας, δηλώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική των κλειστών συνόρων.

  4. Ήδη από δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν οι παρελθόντες φόβοι ότι, τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τα γνωστά γεγονότα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην δ. Ευρώπη. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, ότι με τα νέα λαθρομεταναστευτικά ρεύματα υπάρχει περίπτωση εισροής τζιχαντιστών στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα δεν προμηνύονται ευοίωνα για τον τόπο μας. Την πολιτική των κλειστών συνόρων που ακολουθούν οι εταίροι μας, κάτι που εμείς δεν κάνουμε, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ καταπάνω μας. Ήδη έχουν ξεκινήσει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των αλλόφυλλων σε πολλές περιοχές της Πατρίδος μας, σε πολλά δε εξ αυτών σημειώθηκαν και προπηλακισμοί προς τους γηγενής. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, αν οι παρανοϊκοί του ISIS προβούν σε τρομοκρατικά χτυπήματα εντός της Χώρας μας, δηλώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική των κλειστών συνόρων.

  5. Πρόσφυγες ξυλοκόπησαν Ελληνίδα εργαζόμενη στο κέντρο φιλοξενίας και επιτέθηκαν στους θαμώνες των διπλανών καφετεριών!!!!

  6. ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» Περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο, σύμφωνα με επίκαιρα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα – γεγονός που αφήνει ασυγκίνητους τους συριζοψεκασμένους λακέδες του Σόρος, που εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στα «προσφυγόπουλα», γιατί έτσι τους έχει διατάξει το «Μεγάλο Αφεντικό».
    Ειδικότερα, βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.
    Επιπλέον, σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ