Έκτακτο με καιρό 24,25,26,27/10: Απότομη πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες. Ποιες περιοχές στο κόκκινο

2
3012

Πώς θα κυμανθεί ο καιρός στις 24/10, 25/10, 26/10, 27/10;

O χειμώνας θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή του σήμερα. H θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ…

 

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες 24/10, 25/10, 26/10, 27/10:

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα

Καιρός: Ο «Δαίδαλος» σαρώνει την Ελλάδα! Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Καιρός: Ο «Δαίδαλος» σαρώνει την Ελλάδα! Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Το έστρωσε στον Μαραθώνα και τη Φθιώτιδα από την ισχυρή χαλαζόπτωση – Χιονόστρωση στα βουνά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας – Έγινε η νύχτα μέρα από τους κεραυνούς στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Από την προηγούμενη εβδομάδα το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν τη χώρα.

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Δαίδαλος» στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας δίνοντας ισχυρές βροχές, καταιγίδες, σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα ενώ στα ορεινά σημειώνεται και χιονόστρωση.

Από το απόγευμα της Δευτέρας το έστρωσε στα χιονοδρομικά Βιτσίου και Βασιλίτσας, ενώ τις πρώτες νιφάδες είδαν και στην πόλη της Φλώρινας και στο Πισοδέρι. Το τοπίο… μαγευτικό! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το πρωί άρχισε να χιονίζει και στο νομό Τρικάλων. Στην Καλαμπάκα σημειώθηκε χιονόπτωση, με το όρος Τριγγία να ντύνεται στα «λευκά».

Το κρύο πλέον είναι αισθητό σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να καταγράφει κατακόρυφη πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Έντονα φαινόμενα στην Αττική – Το… έστρωσε στον Μαραθώνα

Η κακοκαιρία έχει σκεπάσει και το νομό Αττικής. Από το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός είναι κυριολεκτικά μαύρος ενώ τα αστραπόβροντα έχουν κάνει τη νύχτα μέρα.

Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το meteo.gr και είναι από το Μαρούσι Αττικής. 

12

Και η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Αττική και τα ανατολικά προάστια. 

pr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Στην περιοχή του Μαραθώνα μάλιστα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση, με τους κατοίκους να αντικρίζουν ένα εξαιρετικό σπάνιο θέαμα καθώς, το έστρωσε από το χαλάζι. 

Δείτε τη φωτογραφία από το meteo.gr

marathonas

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. 

Χαλάζι και στην Αθηνών – Λαμίας – Προβλήματα στην κυκλοφορία

Το βράδυ της Τρίτης (24/10/2017) έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, καθώς το «έστρωσε», λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.

Το χαλάζι σάρωσε και την περιοχή της Ηλείας όπου επίσης το έστρωσε ακόμα και δίπλα στη θάλασσα, στο Κατάκολο. 

xalazi

 Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το νησί της Μυτιλήνης, όπου δημιουργήθηκαν υδροσίφουνες. 

mitilini

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων, της Εύβοιας, και της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες κατά τόπους ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Στα ορεινά της κεντρική και βόρειας χώρας με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα, θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ, θα στραφούν έως το βράδυ σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο, οι αρχικά νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ θα στραφούν έως το βράδυ σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.

 

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Στη δυτική Μακεδονία άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία. Πιθανώς το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές το πρωί στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλά η θερμοκρασία σε Δωδεκάνησα, Αττική και Θεσσαλονίκη

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Άρες Μάρες κουκουνάρες από άσχετους και από τα ΜΜΕ που τα πσραφουσκώνουν ..

      Μια βροχή έκανε που ίσα, ίσα καθάρισε τους δρόμους και δροσίστικαν τα χωράφια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ