Δώρα Ζέμπερη: ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο 58χρονος τοξικομανής – Ήθελε να την κλέψει, τη σκότωσε όταν αντιστάθηκε – Σοκάρει η ομολογία του

2
2100

Όπως αναφέρει το in.gr, ένα «έγγραφο-κλειδί» που είχε στείλει από την 1η Νοεμβρίου η Ασφάλεια Αττικής σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας και με την οποία ζητούσε να της παρασχεθούν στοιχεία για ημεδαπούς ανδρες ηλικίας από 47 έως και 72 ετών που προχωρούσαν σε «ληστείες σε υπαίθριους χώρους» (με αναζήτηση περιστατικών από την 1η Ιανουαρίου 2000) αποτέλεσε τη βάση της πιθανής εξιχνίασης της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, πριν από 20 ημέρες, στο Β’ Νεκροταφείο στη Ριζούπολη.

Στο έγγραφο αυτό αποτυπώνεται η πρόοδος που είχε παρατηρηθεί στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ πέρα από τα σενάρια για δράστη συγγενή ή φίλο του θύματος αλλά και ατόμου ασιατικής καταγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

111

Το πρωί της Τρίτης προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής ένα άτομο ηλικίας 58 ετών που εντοπίσθηκε με βάση έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της Ομόνοιας, όπου φέρεται να είχε πουλήσει το κινητό που είχε κλέψει από την άτυχη εφοριακό αφού της είχε καταφέρει 14 μαχαιριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του.

Δώρα Ζέμπερη: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη – Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο 58χρονος δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού. – Ομολόγησε ότι τη δολοφόνησε, λέγοντας ότι επιχείρησε να τη ληστέψει, αλλά εκείνη αντιστάθηκε

Συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (07/11/2017) ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cnn.gr, πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος πούλησε το κινητό τηλέφωνο της άγρια δολοφονημένης κοπέλας στο κέντρο της Αθήνας. 

Σοκάρει η ομολογία του

Ο δράστης έχει ομολογήσει το άγριο έγκλημα, υποστηρίζοντας μάλιστα στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, όταν προσπάθησε να τη ληστέψει κι εκείνη αντιστάθηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος είναι Έλληνας, 58 ετών και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Πώς βρέθηκαν στα ίχνη του δολοφόνου

Ο δολοφόνος, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και το πούλησε σε κλεπταποδόχο.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το Κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν σήμερα. 

Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα γιατί σκότωσε με τόσο μένος την άτυχη εφοριακό.

doraena

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη της δολοφονίας της Δώρας ήταν θέμα ωρών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σήμερα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που έχουν αναλάβει την υπόθεση βρήκαν τα ίχνη του δολοφόνου. Έτσι, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το βασικό ύποπτο. Τον άνθρωπο που φέρεται να σκότωσε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής σε ποια περιοχή της Αθήνας εντοπίστηκε ο δράστης.

Το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου

Ήταν 18 Οκτωβρίου όταν η Δώρα Ζέμπερη δολοφονείται άγρια στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο δράστης της καταφέρει 14 μαχαιριές. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε δίπλα στον τάφο τους φίλου της άτυχης Δώρας, τον οποίο και επισκεπτόταν συχνά η εφοριακός, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατό του. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το Κοιμητήριο περνάει με το ταξί ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Ο ίδιος φαίνετα πως δεν γνωρίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ότι η κόρη του έχει δολοφονηθεί άγρια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Η τραγική είδηση μέσα σε λίγα λεπτά κάνει γίνεται πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το πανελλήνιο με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

doraduo

Αμέσως ξεκινάει ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι άνδρες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος. Οι αξιωματικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση. Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκαν διάσπαρτα σε απόσταση πολλών μέτρων κηλίδες αίματος. Γεγονός που αποδεικνύει πως η άτυχη 32χρονη εφοριακός πάλεψε με το δράστη.

Ο ιερέας του Κοιμητηρίου τη βρήκε λίγο πριν ξεψυχήσει

Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του Β. Νεκροταφείου. Ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μίλησε στους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές της Δώρας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η κοπέλα φαίνεται πως πάλεψε με το δολοφόνο της, καθώς τόσο το μπουφάν της όσα και τα λουλούδια που θα άφηνε στο μνήμα του φίλου της βρέθηκαν πεταμένα αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη. Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω.

«Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω «Θοδώρα τι κάνεις;», ανέσαινε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια», αποκάλυψε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος. Μάλιστα, ανέφερε πως σε μία απόσταση 80 περίπου μέτρων υπήρχαν αίματα κάθε δύο μέτρα.

Ο ιερέας δήλωσε πως γνώριζε την 32χρονη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν.

doratessera

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά. Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

«Μίλησε» το κινητό της Δώρας

Οι άνδρες της Ασφάλειας μιλούσαν για μία περίπλοκη υπόθεση. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία ένα νέο στοιχείο αναμένεται να φέρει πιο κοντά τους αστυνομικούς στα ίχνη του δράστη. Εντοπίζεται στην Ομόνοια το στίγμα του κινητού της άτυχης Δώρας Ζέμπερη που είχε αρπάξει μαζί με την τσάντα της ο δολοφόνος. Συγκεκριμένα, το στίγμα του κινητού εξέπεμψε από την οδό Μενάνδρου. Ο δράστης στη συνέχεια φαίνεται πως απενεργοποιεί το κινητό της. Αυτό φαίνεται πως ήταν και το μεγάλο λάθος του δολοφόνου, καθώς οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους το στίγμα του κινητού της 32χρονης εφοριακού βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά στα ίχνη του. 

Αμέσως, σήμανε συναγερμός με τους Αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες σε καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εκτίμησαν πως ο δολοφόνος λίγο μετά τη δολοφονία πήγε στην Ομόνοια προκειμένου να πουλήσει το κινητό της Δώρας.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη στην κατοχή τους φωτογραφίες υπόπτων από καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του Β’ Νεκροταφείου.
Με μεθοδικές έρευνες, έφτασαν και στον καταστηματάρχη στην οδό Μενάνδρου, στον οποίο είχε προσπαθήσει ο δράστης να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο περίπου μια ώρα μετά τη δολοφονία.

Ο καταστηματάρχης τον αναγνώρισε και πλέον η σύλληψη του δράστη ήταν θέμα χρόνου.

Τρίτη (07/11/2017) πρωί – Σχεδόν ένα μήνα μετά από την άγρια δολοφονία ο δράστης φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Αυτό που μένει είναι να απαντηθεί το ερώτημα γιατί τη δολοφόνησε με τόση μανία τη Δώρα.

Δώρα Ζέμπερη: Στη ΓΑΔΑ ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία

Δώρα Ζέμπερη: Στη ΓΑΔΑ ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία | Newsit.gr

 

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τον βασικό ύποπτο. Τον άνθρωπο που θεωρούν ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη στο Δεύτερο Νεκροταφείο.

Από το πρωί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι αστυνομικοί έκαναν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στον βασικό ύποπτο, τον άνθρωπο που χτύπησε 14 φορές με το μαχαίρι την άτυχη εφοριακό.

«Μίλησε το κινητό»

Οι πληροφορίες του newsit.gr κάνουν λόγο για έναν Έλληνα, τοξικομανή 55 ως 60 ετών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ξέλιξη η ανάκριση, ωστόσο οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι βέβαιοι ότι έχουν στα χέρια τους το δολοφόνο της 32χρονης.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ακολουθώντας το ίχνος του κινητού που φέρεται ότι αφαίρεσε από την άτυχη 32χρονη.

Το κινητό εξέπεμπε σήμα για ώρες μετά την άγρια δολοφονία στο Δεύτερο Νεκροταφείο. Τα ίχνη από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οδήγησαν στην περιοχή της Ομόνοιας. Εκεί εστίασαν τις έρευνες οι αστυνομικοί.

Για ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία. Έκαναν έρευνες σε γνωστά καταστήματα όπου κλέφτες και διαρρήκτες προσπαθούν να “ξεφορτωθούν” τα κλοπιμαία. Εκεί φαίνεται ότι βρήκαν την άκρη του νήματος. Από μαρτυρίες και περιγραφές οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη.

Ο δράστης αρχικά φαίνεται ότι είχε εντοπιστεί σε πλάνα από κάμερες σε περιοχή κοντά στο Δεύτερο Νεκροταφείο. Σε ένα σημείο απ’ όπου φαινόταν να έχει βγει από την πίσω μάνδρα του νεκροταφείου και στη συνέχεια να έχει διασχίσει τις ράγες του τρένου.

Έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν για πρώτη φορά τον ύποπτο. Ωστόσο οι εικόνες δεν ήταν πολύ κατατοπιστικές και οι αστυνομικοί κινήθηκαν με βάση το ίχνος του κινητού στα πέριξ της Ομόνοιας.

Δώρα Ζέμπερη – Ήθελε να την κλέψει, τη σκότωσε όταν αντιστάθηκε

Δώρα Ζέμπερη – Ήθελε να την κλέψει, τη σκότωσε όταν αντιστάθηκε | Newsit.gr

Σκότωσε άγρια χτυπώντας 14 φορές με ένα μαχαίρι τη Δώρα Ζέμπερη και ύστερα για να βγάλει λίγα ευρώ πήγε στην Ομόνοια να πουλήσει το κινητό της.

Οι αστυνομικοί έχουν όλα τα στοιχεία που δένουν τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, 55 ως 58 ετών, παλιό γνώριμο των αστυνομικών από υπόθεση ναρκωτικών και υποθέσεις κλοπων.

Φέρεται να επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη μέσα στο Δεύτερο Νεκροταφείο με στόχο να της αρπάξει την τσάντα και το κινητό της.

Όταν η άτυχη εφοριακός αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια αποφάσισε να την κλείσει το στόμα χτυπώντας τη 14 φορές με το μαχαίρι.

Το μεγάλο λάθος με το κινητό

Έκανε όμως το μεγάλο λάθος. Δεν απενεργοποίησε το κινητό της κοπέλας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον δράστη σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας. Το έχασαν ωστόσο πριν φτάσει στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό.

Έφτασαν όμως στα ίχνη του. Το κινητό της Δώρας Ζέμπερη έδωσε στίγμα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι αστυνομικοί ήταν πλέον βέβαιοι ότι εκεί προσπάθησε να πουλήσει το κινητό και έτσι ξεκίνησαν ευρύτατη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι.

Ερευνώντας οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταστηματάρχη στον οποίο ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό. Αμέσως έγινε διασταύρωση στοιχείων. Καθώς ο δράστης ήταν σεσημασμένος οι αστυνομικοί έφτασαν εύκολα στην ταυτότητά του και έτσι η έρευνα έγινε συγκεκριμένη.

Το πρωί σήμερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κινούνταν και πάλι στα πέριξ της Ομόνοιας.

Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρεζάκιας 58 χρονών μαχαιρώνει 14 φορές κοπέλα 32 χρονών, πηδάει τη μάντρα (αίματα δεν είχε πάνω του; το μαχαίρι τι έγινε;), καβαλάει μηχανάκι και σε 10 λεπτά είναι στην Ομόνοια για να πουλήσει το κινητό.

    • εχεις δικιο συντροφε, μυριζει προβοκατσια και καλυψη ανωτερων κρατικων αξιοματουχων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ