Ζωή με το θάνατό του έδωσε ο αδικοχαμένος Ηλίας Λουρίδας

0
877

«Ανάσα» ζωής έδωσαν τα τρία αδέλφια του άτυχου Ηλία Λουρίδα που κατέληξε μετά τον σοβαρό τραυματισμό που προκλήθηκε από τροχαίο, σε δύο συνανθρώπους μας με την απόφαση που πήραν.

Τα τρία αδέλφια του έλαβαν μια γενναία απόφαση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου τους ενημέρωσε ότι ο Ηλίας είναι κλινικά νεκρός και η κατάστασή του μη αναστρέψιμη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε να γίνει δωρεά οργάνων, προκειμένου να σώσουν ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής. Έτσι σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, το βράδυ της Κυραικής έγινε η χειρουργική επέμβαση αφαίρεση των νεφρών από το σώμα του Ηλία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει ήδη οι μεταμοσχεύσεις στους ασθενείς που ήταν σε αναμονή.

Από το περιβάλλον του Ηλία Λουρίδα επισημάνθηκε ότι η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό ότι ο Ηλίας από μικρό παιδί έως και την ημέρα που υπέστη τη μοιραία πτώση με το δίκυκλο, ήθελε να βοηθά και να προσφέρει στους συμπολίτες του, ιδιαίτερα όσους το είχαν ανάγκη.

«Θέλαμε να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε, διότι αυτό θα ήθελε και ο Ηλίας. Αυτό έκανε σε όλη του τη ζωή, βοηθούσε όλο τον κόσμο. Μεγαλώσαμε μαζί και είμαι σίγουρος ότι η απόφαση για τη δωρεά ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτό που θα επιθυμούσε και ο ίδιος να γίνει. Για μένα είναι παράδειγμα ζωής και έχω πει στην οικογένειά μου ότι αν τυχόν μου συμβεί κάτι ανάλογο, θα ήθελα και γω να κάνω το ίδιο», δήλωσε με συγκίνηση ο κ. Παναγιώτης Λουρίδας, ξάδελφος του Ηλία.

Η κηδεία του Ηλία Λουρίδα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πρασίνου, με την παρουσία πλήθους πολιτών από όλη την Ηλεία, οι οποίοι είπαν το τελευταίο αντίο στον πρόωρα χαμένο τους φίλο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: patrisnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ