Εξάρχεια: Βρήκαν… «θησαυρό» σημειώσεων στην κατάληψη της Καλλιδρομίου

1
743

Αποτελέσματα φαίνεται πως απέφερε η μεγάλη επιχείρηση που έκανε η αστυνομία το πρωί της Κυριακής (26.11.2017) στα Εξάρχεια. Άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας εκκένωσαν κτίριο υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου.

Από την επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν τέσσερις συλλήψεις (σ.σ. δυο Ελλήνων και δυο Γερμανών), οι αστυνομικοί όχι μόνο εκκένωσαν το κτίριο αλλά βρήκαν και έναν… μικρό «θησαυρό». συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Ο «θησαυρός» των Εξαρχείων

Έναν… μικρό «θησαυρό» σημειώσεων που μπορεί να «ξεκλειδώσει» το σύστημα με τις ομάδες των μπαχαλάκηδων στα Εξάρχεια βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη της Καλλιδρομίου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Πρόκειται για πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι ατζέντες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ιδιόχειρες σημειώσεις που πλέον βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν σχέδια για καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών. συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Τα «κλειδωμένα» λάπτοπ και οι κάρτες των Γερμανών στην Καλλιδρομίου

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ειδικοί προσπαθούν ήδη να «ξεκλειδώσουν» και δυο λάπτοπ που κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση στην Καλλιδρομίου.

Ανάμεσα στ’ άλλα, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τραπεζικές κάρτες που ανήκουν σε δυο Γερμανούς. Πρόκειται για δυο πρόσωπα που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε κονβόι βοήθειας. συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο

Βρέθηκε επίσης ένας φορητός ασύρματος, συντονισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας αλλά και κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, έτοιμες εκρηκτικές μολότοφ, βαριοπούλες και γάντια αμιάντου.

Από την κατάληψη στον… εισαγγελέα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές. Τέσσερις από αυτές, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για δυο Έλληνες και δυο Γερμανούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν τη Δευτέρα (27.11.2017) στον εισαγγελέα.

συλλήψεις Καλλιδρομίου κατάληψη κτίριο Εξάρχεια
Εικόνες από την επιχείρηση στην κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 43χρονος που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο άνδρας αυτός κατηγορείται και για κατοχή εκρηκτικών. Την ώρα της εισβολής στο υπό κατάληψη κτίριο στην Καλλιδρομίου, πρόλαβε και ανέβηκε στην ταράτσα. Από εκεί, πετούσε πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ στην πίσω πλευρά πετούσε έτοιμες εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, προκειμένου να τις ξεφορτωθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πάντα παρακολουθούσαν τους πάντες, όταν δεν τους διέβρωναν ή τους εξαγόραζαν (Ντάνος Κρυστάλλης)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ