Κηλίδες από αίμα στο σκάνδαλο της Novartis… Ο τραγικός θάνατος Μαυρίκου

1
473
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Κηλίδες από αίμα στο σκάνδαλο της Novartis

 

❱❱ «Σκιές» πάνω από τον Μαυρίκο σύμφωνα με έγγραφα του FBI και καταθέσεις μαρτύρων! Ξέπλενε χρήματα για λογαριασμό πολιτικών;

Η δικογραφία για τη Novartis, που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, επαναφέρει -μέσω του FBI- στο προσκήνιο το όνομα του Παναγιώτη Μαυρίκου, σχεδόν δύο χρόνια μετά τον περίεργο θάνατό του, όταν απανθρακώθηκε μέσα στην Πόρσε του, που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν χθες, βασικοί μάρτυρες αναφέρθηκαν στον ρόλο που φέρεται ότι έπαιξε στην υπόθεση Novartis ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο τραγικός θάνατος του οποίου επήλθε ενώ ήταν έτοιμος να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών, για την οποία είχαν κατηγορηθεί ο ίδιος και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος.

Η χρονική συγκυρία της ανάφλεξης του πολυτελούς αυτοκινήτου που προκάλεσε τον θάνατο του εκδότη είχε προβληματίσει τις Αρχές, οι οποίες είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά το όχημα, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Τα έγγραφα του FBI αναφέρουν για τον Μαυρίκο τα εξής: «Το 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυίρκιο (γνωστός στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυίρκιος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυίρκιος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυίρκιος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας».

Η προμήθεια

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis κατέθεσαν ότι ο Μαυρίκος λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, τόσο από τη φαρμακευτική όσο και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους μάρτυρες, ξέπλενε το χρήμα, που ήθελε να δώσει η Novartis σε πολιτικούς για να προωθήσουν τα συμφέροντά της, μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του και κρατούσε ένα ποσοστό ως προμήθεια.

Μετά τα νέα στοιχεία που καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες οι συνειρμοί για τις περίεργες συνθήκες θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου επανέρχονται στην επικαιρότητα. Ο ίδιος επρόκειτο να εμφανιστεί στον ανακριτή για να καταθέσει για τους εκβιασμούς και είναι άγνωστο τι θα υποστήριζε και εάν θα ενέπλεκε στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα. Ομως αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί βρήκε τον θάνατο στις 9 Ιουνίου 2016, όταν το πολυτελές τζιπ του τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η υπόθεση των εκβιασμών είχε φέρει τότε στο φως τεράστιες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα μέσα που είχε στην ιδιοκτησία του ο Μαυρίκος, όπως η ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις», αλλά που επ’ ουδενί δεν δικαιολογούσαν οι κυκλοφορίες τους. Ηταν επιλογή οι ακριβοπληρωμένες καταχωρίσεις σε έντυπα ασήμαντης κυκλοφορίας ή τα χρήματα έκαναν μια μικρή «στάση» εκεί και συνέχιζαν τη «διαδρομή» τους προς πολιτικές τσέπες;

Ο θάνατός του προκάλεσε τεράστια εντύπωση αλλά και ερωτήματα. Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού κατέγραψε τη μαύρη Πόρσε Καγιέν να κινείται στην αριστερή λωρίδα προς Ελευσίνα και να σταματά χωρίς προφανή λόγο στο ύψος του Mall στο Μαρούσι. Ο οδηγός δεν κάνει κάποια κίνηση και ύστερα από περίπου 30 δευτερόλεπτα ξεσπά πυρκαγιά στο εσωτερικό του οχήματος. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο, γιατί το διαχωριστικό στηθαίο εμπόδιζε την πόρτα του οδηγού να ανοίξει! Περίεργο φάνηκε, επίσης, ότι δεν βγήκε από την πόρτα του συνοδηγού…

Εναν χρόνο αργότερα, με εξώδικό της στην ΕΛ.ΑΣ., η σύζυγος του Μαυρίκου, Ευαγγελία Συρίγου, διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια και έκανε λόγο για περίεργο θάνατο. Τα αίτια αποδόθηκαν σε θραύση του κιβωτίου ταχυτήτων και διαρροή λαδιού, που άρπαξε φωτιά από τους σπινθήρες που προκάλεσε το σύρσιμο στο στηθαίο.

—-

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»

Την ύπαρξη ηχητικών και οπτικών ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis αποκάλυψε ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI, o Παύλος Σαράκης (φωτό), ο οποίος παράλληλα εξέφρασε φόβους ακόμα και για τη ζωή του!

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» δήλωσε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σαράκης, επιβεβαιώνοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα περιλαμβάνονται και στην έρευνα του FBI, και μάλιστα με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ. Oπως πρόσθεσε, οι έρευνες του FBI αφορούν στην περίοδο 2006-2014 και οι τρεις πελάτες του περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας.

«Αυτή η υπόθεση θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα» υποστήριξε και αναφέρθηκε στην εμπλοκή γιατρών. «Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα αντί αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, προς το συμφέρον της Novartis» είπε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση αν η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καλέσει τους τρεις πελάτες του που κατέθεσαν στο FBI, ο κ. Σαράκης απάντησε: «Δεν μπορεί, γιατί δεν τους γνωρίζει. Προστατεύονται από τις αμερικανικές Αρχές, γιατί οι καταθέσεις τους κρίθηκαν αξιόπιστες».

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι αποφάσισε με τους μάρτυρες να πάνε στις ΗΠΑ, γιατί εκεί «χτυπάνε τη διαφθορά και δεν τη συγκαλύπτουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση Siemens έγινε μάθημα για τις αμερικανικές Αρχές κι αυτό τον κάνει αισιόδοξο για την έκβαση της υπόθεσης Novartis. Αν και επισήμανε ότι φοβάται για τη ζωή του, υπογράμμισε: «Αν μας κερδίσει ο φόβος, θα ηττηθούμε για πάντα». Σε άλλη συνέντευξη ο κ. Σαράκης διευκρίνισε ότι οι δύο πρώτοι εκ των μαρτύρων προσέφυγαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2016 και ο τρίτος τον Οκτώβριο του 2017.
«Προσέφυγαν με μηνυτήρια αναφορά, καταθέτοντας συνάμα και πληθώρα στοιχείων που τεκμηρίωναν τους ισχυρισμούς τους περί αθέμιτων πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα» τόνισε.

Στη συνέχεια διέρρευσε στην Ελλάδα ότι στην Αμερική υπάρχει αυτή η υπόθεση και ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ από την ελληνική Εισαγγελία.

 

Πράκτορες και απόπειρα αυτοκτονίας μεγαλοστελέχους

Μια απόπειρα αυτοκτονίας, μια ομάδα πρακτόρων του FBI που έκοβε βόλτες στην Ελβετία και μια περίεργη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών συνθέτουν την πρώτη εικόνα των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της Novartis.

Η πρώτη φορά που έμαθε για τη μυστική έρευνα η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση Novartis το ελληνικό κοινό ήταν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας καλοντυμένος άνδρας 43 χρόνων αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου «Hilton» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί συνάντησή του στο ίδιο ξενοδοχείο με άγνωστο πρόσωπο και στη συνέχεια ο 43χρονος είχε ανέβει μόνος στο μπαρ του 13ου ορόφου, όπου παρήγγειλε μια μπίρα. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος άκουσε εμβρόντητος τον καλοντυμένο άνδρα να του λέει κλαίγοντας με λυγμούς: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή για την εταιρία. Δεν θα πληρώσω εγώ τις αμαρτίες άλλων στη Novartis»! Λέγεται, μάλιστα, ότι εκείνη την εποχή η ελληνική Δικαιοσύνη είχε προσεγγίσει τον παραλίγο αυτόχειρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη φράση του σχετικά με τη Novartis. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, και μάλιστα στην έδρα του ευρωπαϊκού τμήματός της, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ο ταλαντούχος χημικός από τη Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, είχε γρήγορη εξέλιξη στην ηγεσία της Novartis, με αποτέλεσμα τα στελέχη της να αναγνωρίσουν τις ικανότητές του και να του προσφέρουν τη θέση του μάνατζερ στα κεντρικά της Ελβετίας, μια θέση που αποδέχθηκε άμεσα και με χαρά.

Τα Χριστούγεννα του 2017, όμως, ήταν προβληματισμένος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος, καθώς μόλις δύο μήνες πριν είχε έλθει στη ζωή το παιδί του και θα περνούσε τις διακοπές του στην Ελλάδα.

«Μαύρες» δουλειές

Κάποιες πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημες πηγές, κάνουν λόγο για περίεργες συναντήσεις του χημικού με Αμερικανούς στην Ελβετία, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν πράκτορες του FBI που έψαχναν στοιχεία στην Ευρώπη για τις «μαύρες» δουλειές της Novartis. Προφανώς, ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη κατάλαβε ότι οι Αμερικανοί που τον είχαν προσεγγίσει δεν ήταν στελέχη εταιριών και τραπεζών, όπως συστήνονταν, αλλά πράκτορες οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε βάθος την έρευνά τους.

Ισως γι’ αυτό προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ομως, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Τι γνώριζε και θέλησε να πέσει στο κενό από τον 13ο όροφο του «Hilton»; Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά στη Novartis στην Ελβετία και δεν έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Θεοδόσης Π. Πάνου

espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κουκουρουκου μανταλακια και στο τελος φουμαρα.
    βουτυρο στο ψωμι των …τελειωμενων…..που χασανε την γη κατω απο τα ποδια τους απ τα συλλαλητηρια.
    τους χαλασανε τα σχεδια του ξεπουληματος της μακεδονιας.
    τρομοκρατημενοι οδηγουν την ελλαδα σε διχασμο, για να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα των αμερικανογερμανων κολλητων τους πια τωρα [ φιλαρακια χαχαχαχα ].
    ας προσεξουμε γιατι οπως ειπε και ο θεοδωρακης που τους ξερει πολυ καλα, τουτοι εδω οι αριστεροι φασιστες ειναι πολυ επικινδυνοι για την πατριδα….υαινεςςςςςςςςςςςςςςςςςς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ