Τροχαίο Porsche: 3,3 εκατ. ευρώ ζητάει ο Πατμάνογλου- Συζητήθηκε η αγωγή

0
287

 

Το τραγικό τροχαίο που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από ένα χρόνο, «αναβιώνει» στις δικαστικές αίθουσες με την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε ο Υπάτιος Πατμάνογλου εναντίον του ιδιοκτήτη των Jumbo, Απόστολου Βακάκη και ιδιοκτήτη της μοιραίας Porsche, η οποία έκοψε με βίαιο τρόπο τη ζωή των μελών της οικογένειάς του.

Παρουσία του τραγικού πατέρα και συζύγου, Υπάτιου Πατμάνογλου, συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης (20/02), στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αγωγή σε βάρος της οικογένειας Βακάκη και της ασφαλιστικής εταιρείας του αυτοκινήτου, για τον άδικο όσο και τραγικό χαμό της συζύγου και του γιου τους στις 26 Φεβρουαρίου 2017, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν η Porsche του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo «καρφώθηκε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους.

Η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

Η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολογήσε την υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, πρόταση, ωστόσο την οποία η οικογένεια Πατμάνογλου δεν αποδέχτηκε, αξιώνοντας συνολικά 3,3 εκατ. ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου: «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω από τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο, ο γιος του επιχειρηματία, Γιώργος, μαζί με το φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο πήραν την Porsche για να πάνε στην Αράχωβα.

Ο νεαρός είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε στον έλεγχο του αυτοκινήτου και αφού χτύπησε σε κάποιο σημείο του δρόμου μπήκε μέσα στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και «καρφώθηκε» πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche, καθώς επίσης η σύζυγος και ο γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, Παύλος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ