«Αθάνατοι» οι γεννημένοι το ’70

0
890

Ειδικός υποστηρίζει ότι ως το 2050 η γενετική μηχανική θα αναστρέφει τη γήρανση, ενώ θα υπάρχουν ανδροειδή για να «μετακομίζει» το πνεύμα

Αν γεννηθήκατε τη δεκαετία του ’70, είστε σε… καλό δρόμο για την αθανασία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ειδικός, που επισημαίνει ότι χάρη στη γενετική μηχανική και την τεχνητή νοημοσύνη ως το 2050 η νίκη επί της γήρανσης και του θανάτου θα είναι εφικτή.

Οπως εξηγεί ο δρ Ιαν Πίρσον, με τη γενετική μηχανική θα μπορεί να επιμηκύνεται το προσδόκιμο ζωής του σώματος φρενάροντας ή αναστρέφοντας τη γήρανση των κυττάρων, ενώ με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγηθούμε σε σώμα με χαρακτηριστικά ανδροειδούς για τους ανθρώπους, ώστε να «μετακομίζουν» σε αυτό όταν το δικό τους σώμα σταματά να λειτουργεί.

«Θέλουν να ζήσουν για πάντα»

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ζήσουν για πάντα» δήλωσε ο μηχανικός και εφευρέτης από το Ιπσουιτς στη βρετανική εφημερίδα «The Sun». «Αυτό υπήρχε πάντα, αλλά η διαφορά τώρα είναι ότι η τεχνολογία βελτιώνεται τόσο γρήγορα, που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν πράγματι να το καταφέρουν».

Ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι αυτό θα είναι πράγματι εφικτό και ρόλο για το ποιος θα… προλάβει το τρένο της αθανασίας θα παίξει η οικονομική επιφάνεια κάθε ανθρώπου.

«Ως το 2050 θα μπορεί να είναι πραγματική μόνο για τους πλούσιους και διάσημους. Οι περισσότεροι άνθρωποι της μεσαίας τάξης θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις διαδικασίες το 2060. […] Οπότε οποιοσδήποτε κάτω των 50 έχει μια καλή πιθανότητα, ενώ όσοι είναι κάτω από τα 40 είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν πρόσβαση στην αθανασία» λέει ο Πίρσον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ