Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία (Αλλάζει το παιχνίδι με τα νέα «STEALTH» μαχητικά φωτό)

31
4172

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝOΣ ΧΩΡΑΣ

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και η Κύπρος. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς. 

Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.

Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.

manolas copy
Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη συμμαχιών με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ «STEALTH» ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Τουρκικά F-35: Η «αστραπή» που απειλεί να κόψει στη μέση το Αιγαίο
Μεθοδικά και αθόρυβα η Τουρκία υπερεξοπλίζεται – Το μαχητικό αεροσκάφος που αλλάζει τα δεδομένα στο «ακήρυκτο» πόλεμο πάνω από το Αρχιπέλαγος – Στόχος η «de facto» ανατροπή κάθε ισορροπίας δυνάμεων σε όλο το ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Η είδηση ότι η Τουρκία προμηθεύεται επιπλέον 24 μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II από τις ΗΠΑ σήκωσε πολύ «σκόνη» την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Δεν θα έπρεπε, όμως, αφού η επένδυση που έχει κάνει η «σύμμαχος» χώρα στο συγκεκριμένο μαχητικό είναι πολυδάπανη, γνωστή από καιρό και κυρίως συνεπής. 

Ήταν Ιούλιος του 2002 όταν η Τουρκία υπέγραφε το δικό της Μνημόνιο, όχι όμως με το ΔΝΤ αλλά με την Lockheed Martin, την κατασκευάστρια εταιρεία του F-35. Ήταν ένα «Μνημόνιο Κατανόησης» που καθιστούσε την Τουρκία τον έβδομο μόλις επίσημο συνεργάτη της  Lockheed Martin (μαζί με τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τη Δανία) στη διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής του F–35.

Ήδη από τότε κάποιοι στην Ελλάδα προειδοποιούσαν ότι το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό, αλλά ένας game changer όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες, δηλαδή ένας «παίκτης» που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως τους γνωρίζουμε. Φυσικά δεν εισακούστηκαν.

Ήταν η εποχή που στη χώρα μας επικρατούσε ένα εξοπλιστικό ντελίριο χωρίς σχεδιασμό, το οποίο δεν δημιουργούσε παρακαταθήκες για το μέλλον και φυσικά δεν λάμβανε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα γνωρίζουμε με ακρίβεια τι έγινε με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1998 – 2003. Τότε, όμως, την εποχή της αστακομακαρονάδας, τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν η «αγελάδα» που πολλοί ήθελαν να αρμέξουν.

Μόνο που τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα χρεοκόπησε και βρίσκεται πρακτικά σε κατάσταση εθελούσιου αφοπλισμού από το 2008 ενώ το F-35 έχει ήδη αρχίσει να παραδίδεται στους πελάτες του. Έτσι, από το 2018 η Τουρκία θα αρχίζει να υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό που κατήρτισε το 2002, σύμφωνα με τον οποίο έως το 2023 θα έχει στο στόλο της 100 F-35, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής στις εγκαταστάσεις τής TAI (Turkish Aerospace Indusrties), της τουρκικής ΕΑΒ, για να το θέσουμε πιο απλά.

Το διακύβευμα για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Πολεμική Αεροπορία είναι τεράστιο: Η Π.Α. θα πρέπει να επινοήσει με ίδια μέσα το συνολικό πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης απειλής, αφού μέχρι σήμερα καμία χώρα – πέραν των ΗΠΑ – δεν διαθέτει ούτε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ούτε τις κατάλληλες τεχνικές που θα λύσουν τον γρίφο που ακούει στο όνομα «stealth» αεροσκάφος.

Ο παράγοντας stealth

Το F–35 σχεδιάστηκε εξαρχής για να φέρει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: χαμηλή ιχνηλασιμότητα από τα ραντάρ του αντιπάλου, αυτό που στη… νεοελληνική έχει επικρατήσει ως stealth. Ουσιαστικά ένα αεροσκάφος stealth παραμένει «αόρατο» για τον αντίπαλο είτε ολοκληρωτικά, είτε έως τη στιγμή που είναι πολύ αργά για να αντιδράσει. Το F–35 ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αφού σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές φαίνεται στα ραντάρ σαν μια μπάλα του γκολφ. Και τα σημερινά ραντάρ μπορούν να «δουν» μια μπάλα του γκολφ σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πηγή εκπομπής τους. 
 
Με άλλα λόγια το ραντάρ της Πάρνηθας θα μπορέσει να δει ένα F–35 όταν αυτό θα φτάνει στο ακρωτήριο του Καφηρέα, λίγο πριν την Κάρυστο δηλαδή! Too little, too late!

Να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, ότι τα παραπάνω προκύπτουν με βάση τα στοιχεία ιχνηλασιμότητας του F–35 που έχει δώσει η Αμερικανική Αεροπορία στη δημοσιότητα, καθώς οι μετρήσεις που έχουν γίνει σε διάφορες δοκιμές παραμένουν άκρως απόρρητες.

f 35 3

Ένα αεροσκάφος αισθητήρας
Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του F–35 είναι η τεχνολογία που ενσωματώνει. Ειδικοί στα αεροπορικά συστήματα το χαρακτηρίζουν ως «αεροσκάφος αισθητήρα» καθώς ο συνδυασμός του ραντάρ, των ηλεκτροπτικών και παθητικών βοηθημάτων που διαθέτει, εξασφαλίζουν στον χειριστή του F–35 πρωτόγνωρη επίγνωση του πεδίου μάχης.

Ο πιλότος του F–35 θα μπορεί να «τυφλώσει» τα συστήματα του αντιπάλου του, να τον εντοπίσει, να τον «κλειδώσει» και τελικά να τον καταρρίψει χωρίς να χρειαστεί καν να μπει σε διαδικασία αερομαχίας.  Άλλωστε αυτή ήταν από την αρχή η πρόβλεψη του κατασκευαστή: το F-35 δεν είναι τόσο ευέλικτο, αλλά θα επικρατεί στη μάχη χάρη στα stealth χαρακτηριστικά και στην ανώτερη επίγνωση του πεδίου της μάχης.

F 35 Helmet

H ελληνική απάντηση

 

Οι Έλληνες επιτελείς αναζητούν εδώ και καιρό τη λύση στην πρόκληση που θέτει το F-35. H προφανής απάντηση θα ήταν η απόκτηση ενός αεροσκάφους με τις ίδιες ή και ανώτερες επιδόσεις από το αμερικανικό μαχητικό. Μόνο που αυτό το αεροσκάφος πολύ απλά… δεν υπάρχει. 

Συγκεκριμένα, το μόνο αεροσκάφος παραγωγής που μπορεί να κατανικήσει το F–35 είναι το F–22. Πρόκειται, όμως, για μαχητικό που οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεσμεύσει για κανέναν πελάτη και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Επιπλέον το κόστος αγοράς του είναι εξωπραγματικό: ένα F–22 κοστίζει 150 εκατ. δολάρια, δηλαδή όσο 4 F–16, περίπου. Από την άλλη, το ρωσικό Τ–50 PAK FA παραμένει ακόμα σε διαδικασία εξέλιξης, ενώ γεωπολιτικοί λόγοι καθιστούν εξαιρετικά απίθανη ακόμα και τη σκέψη για απόκτησή του στο μέλλον.

Σε πρώτη φάση, το σενάριο που εξετάζεται με προσοχή είναι η αναβάθμιση όλων των F–16 της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα προηγμένα ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα. Οι προσθήκες αυτές θα επιτρέψουν στα ελληνικά F–16 να αυξήσουν κατακόρυφα τη μαχητική τους αξία. Αν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αποφασιστεί και προχωρήσει, τα ελληνικά F–16 θα μετατραπούν σε μαχητικά 4ης γενιάς, από 3ης που είναι σήμερα.

Είναι, όμως, αυτό αρκετό; Όχι, είναι η απάντηση. Το F–35 είναι ένα καθαρόαιμο μαχητικό 5ης γενιάς και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για αυτό. Οι τεχνολογίες που ενσωματώνει δεν μπορούν να αντιγραφούν από μαχητικά αεροσκάφη προηγούμενων γενεών. Το F-35 δεν είναι απλή «γραμμική» εξέλιξη σημερινών μοντέλων αλλά φέρνει ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό δόγμα στο αεροπορικό όπλο. Με την ίδια λογική που τα αεριωθούμενα αεροσκάφη άλλαξαν τον εναέριο πόλεμο σε σύγκριση με τα ελικοφόρα, έτσι και τα stealth αεροσκάφη είναι το επόμενο βήμα.

Το F-35 σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αμερικανικής αεροπορίας, ενώ προβλέπεται να μείνει σε υπηρεσία έως το 2070. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει την απόκτηση σχεδόν 2.500 F-35, τα οποία θα αντικαταστήσουν σταδιακά όλους τους υπάρχοντες τύπους όπως τα F-16, F-18.

Μπροστά στην ωμή αλήθεια, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν, πλέον, την αγορά 20 F–35 από την Ελλάδα, έτσι ώστε να διαθέτουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον μία μοίρα stealth αεροσκαφών. Το πρόβλημα είναι ότι με κόστος 100 εκατ. δολάρια ανά μονάδα, το F–35 αποκλείεται να «φορέσει» τα ελληνικά χρώματα υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία.

f 16

Σε κάθε περίπτωση, όποια λύση και αν επιλεγεί, η Ελλάδα έχει περίπου πέντε χρόνια στη διάθεσή της προκειμένου να εφεύρει – κυριολεκτικά – τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τα F–35, ώστε να μην μετατραπεί το Αιγαίο de facto σε τουρκική λίμνη. Και αναφέρουμε πέντε χρόνια, γιατί ακόμα και αν το πρώτο F–35 παραδοθεί στην τουρκική αεροπορία το 2018, η πρώτη μοίρα δεν θα κηρυχθεί επιχειρησιακή πριν το 2021.

Αν, πάλι, για κάποιους το 2021 φαντάζει μακρινό ας αναλογιστούν πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός από το 2002 μέχρι σήμερα. Άλλες αναβολές στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χωρούν. Εκτός αν έχουμε αποφασίσει συλλογικά να το κλείσουμε το «μαγαζί» Ελλάς. 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλος ένας καραβανάς που παπαρολογεί, εάν όμως γίνει το μπαμ θα την κοπανήσει στα σίγουρα...

    Όταν θα έρθει η ώρα εμείς θα είμαστε στα νησιά, στα φυλάκια και τις παραλίες με τον βαριά όπως το 1974 την στιγμή που κάποιοι γαλονάδες πούλαγαν τον αγώνα και την Κύπρο…

    • Όπως και το 1974, οι ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ θα είναι οι πρώτοι που θα διώξουν τις οικογένειες τους και θα την κοπανήσουν από τα νησιά...

      Στις παραλίες και τα φυλάκια οι Κώοι της επιστράτευσης και οι γαλονάδες πίσω στα σίγουρα να πουλάνε πατριωτισμό.

    • Πόσοι είναι πραγματικά αυτοί που τίμησαν την πατρίδα και την σημαία; Μόνο πατριδοκαπηλία και γαλόνια μας μοστράρουν .

      Οι περισσότεροι από αυτούς συνταξιούχοι του ένα δύο κάτω, που δεν κατάφεραν να χωθούν στους Χουντικούς δοσίλογους και με είκοσι εικοσιπέντε χρόνια παίρνουν σύνταξη που τους την πληρώνουμε εμείς οι πραγματικοί εργαζόμενοι…

    • Τελικά πόσα αερόπλανα χρειαζόμαστε και πόσα θα από τα παραδάκια θα τα μοιραστούν ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ των επιτροπών «αξιολόγησης;;;;»

  2. ΠΡΟΣ:Άλλος ένας καραβανάς που παπαρολογεί.ΜΗΠΩΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙΣ ΕΣΥ:ΟΝΤΑΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΑΔΕΙΟΣ.

    ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ,ΛΕΒΕΝΤΙΑ ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΩ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ.ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ 1985 ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ,ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ.ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΖΕΙΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

  3. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!

    Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!! ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!

  4. Ημερομηνία γέννησης: 19 Φεβρουαρίου 1959 – Αθήνα
    Ο αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980. Επιλέχθηκε από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.
    Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995).
    Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη η οποία και αναπτύχθηκε στην Βοσνία Εργεγοβίνη και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του BELUGA γκρουπ στην πόλη του Βίσοκο για 2 1/2 χρόνια στις αποστολές IFOR και την SFOR. Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφοιτεί από τη Σχολή Πολέμου και διοικεί το 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών το 1999

    • Πως τα κατάφερε αυτός ο λαλίστατος ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ που γουστάρει ΠΟΛΕΜΟ να παίρνει σύνταξη από τα 55 του....

      Όλοι οι πραγματικά εργαζόμενοι βγαίνουν στην σύνταξη στα 67 με 38 χρόνια πραγματική εργασία … ΓΙΑΤΙ..

      • γιατι αγραμματε 18 χρονων και 38 χρονια πραγματικης υπηρεσιας συνολο 56 ,ποσα να δουλεψει; εσυ δουλευεις μεχρι τα 67 γιατι τον παιζεις και 7-8 χρονια σαν φοιτητης ,αντε βλαχο απερισκεπτε

  5. Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Εν τω μεταξύ αναλαμβάνει τη διοίκηση του ελληνικού τάγματος στην ISAF για έξι μήνες (Δεκ. 2001-τέλη Μαΐου του 2002).
    Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοιτά από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας
    Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών. Από το 2005-2008 υπηρετεί στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια). Το 2009 τοποθετείται διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και ακολούθως αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την περίοδο 2010-2011.

  6. Το Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, στη νήσο Ρόδο.
    Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο και τοποθετείται στην 1η Στρατιά!
    Μετά απο την επιτυχημένη αποστολή στην 1η Στρατιά τοποθετείται ως Α/ΓΕΣ απο όπου και αποστρατεύεται …Για άγνωστους λόγους

  7. Ξένες Γλώσσες
    Αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά.

  8. «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά». Μετά την ταπείνωση του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδος, ήρθε η ώρα του εξευτελισμού του αμετροεπούς κ. Τσίπρα και της κυβερνήσεώς του. Είναι το άκρον άωτον του εξευτελισμού της Ελλάδος ο Πρωθυπουργός της να κυκλοφορεί στις αυλές της Δύσεως ως «επαίτης», θυμίζοντας τους Έλληνες Αυτοκράτορες προ της επικειμένης Αλώσεως. Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδος Bild με τίτλο «Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα» και θέμα το «κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του» εκφράζει την πλήρη απαξίωση των Ελλήνων πολιτικών από τους συμμάχους και εταίρους της χώρας. Το αίσχος της αμετροέπειας των «πολιτισμένων» ευρωπαίων «Συμμάχων», είναι και αίσχος των αμερικανοθρεμένων πολιτικάντηδων του σακιδίου και του νταηλικιού.
    Είναι εξευτελισμός της Πατρίδος, σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο να εκχωρεί την εθνική περιουσία για έναν αιώνα στους δανειστές των χρεοκοπημένων κομμάτων τους.

  9. Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ !

    ΠΡΟΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΡΑΚΗΣ, ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ “ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ” !

  10. συριζαιοι και νεοδημοκρατες οργανωστε τον στρατο οσο ειναι καιρος για καθε

    ενδεχομενο.οι αμερικανοι και γερμανοι ταξανε στον ερτογκαν τα νησια του αιγαιου για να επιτρεψουν οι τουρκοι την ιδρυση του κουρδικου κρατους.ξυπνηστε επιτελους.

  11. Είναι ένα σκληρό στράτευμα (δεν δίσταζαν να θερίζουν αμάχους Τούρκους και να βομβαρδίσουν δικά τους κτίρια με Τούρκους μέσα, όπως έγινε στο πραξικόπημα, φαντασθείτε τι επιφυλάσσουν για τους άλλους…), έστω και αν δεν έχουν την ικανότητα του ελληνικού ένοπλου προσωπικού για επί τόπου επίλυση επιχειρησιακών προβλημάτων και της παραδοσιακής ελληνικής επιχειρησιακής «εφευρετικότητας».
    Εχουν εξαπλάσιο στράτευμα από της Ελλάδας, δεκαπενταπλάσιο προϋπολογισμό για εξοπλισμούς από τον (μόνο «στα χαρτιά») προϋπολογισμό του υπουργείο Εθνικής Αμυνας και μια αμυντική βιομηχανία που αν συνεχίσει έτσι, το 2030 θα έχει φτάσει την γαλλική πολεμική βιομηχανία σε παραγωγικό δυναμικό, θα έχει ξεπεράσει την Γερμανία, αλλά και την Βρετανία!

  12. Συγνώμη αλλά καμία σοβαρότης. Αυτά να τα πείτε με τούς στρατιωτικούς,τούς πολιτικούς,και με αυτούς που διαχειρίζονται την Εθνική άμυνα γενικά. Το να λέτε πράγματα για κομματικούς λόγους και συμφέροντα στο λαό,δεν βοηθά…..Τα σέβη μου….

  13. Οταν λέτε,στρατηγέτη, «ας προετοιμαζόμαστε» τί ακριβώς εννοείτε;
    Ν άνοίξουν άλλες 10 σχολές καράτε;
    Να συνεχίσει η αιώνια διαμάχη με την γείτονα;
    Να φοβηθεί περισσότερο ο επαναπαυμένος Έλλην της επαρχίας «close to the problem»?
    Να μην περικοπεί any more ο επιούσιος των στρατιωτικών, των τόσο και επι τούτου απαραίτητων την σήμερον και who cares about tomorrow?
    Μήν και εννοείτε να ξοδέψουμε κι εμείς όσα και οι αγαπητοί εχθροί μας; (Είμεθα οικονομικά ασθενέστεροι)
    Να ξαναγίνουμε όλοι πάλι φαντάροι ( αφού και πάλι τα κολλητάρια θα την κοπανήσουν με άδεια…)
    Δεν ξέρω αν το μήνυμα ελλήψθη απο κανα Παίσιο να προσευχηθεί για την περίπτωσή μας, γιατί – κι εδω που τα λέμε-ποιός ξέρει, μπορεί και νάχετε και δίκιο…

  14. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ

    ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!

  15. Οι μισοί από τους ηρωικούς μαχητές είχαν αφιχθεί μόλις την προηγούμενη το βράδυ από την Ελλάδα. Αυτοί δε, που είχαν φύγει με το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ για να απολυθούν ξαναγύρισαν εθελοντικά για να πολεμήσουν.Οι Τούρκοι πίστεψαν ότι μετά τον βομβαρδισμό θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Όμως γελάστηκαν, αφού οι ΕΛΔΥΚάριοι όχι μόνο δεν εκάμθησαν από τους βομβαρδισμούς, αλλα κατέλαβαν το στρατόπεδο της ΤΟΥΡΔΥΚ και επιχείρησαν και νυχτερινή επίθεση προς το ΚΙΟΝΕΛΙ, εναντίον των Τουρκικών μονάδων, που είχαν φτάσει στον Τουρκικό θύλακα με ελικόπτερα και αλεξίπτωτα.Μερικοί δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για την οπισθοχώρηση και έμειναν εκεί, πολεμώντας, πέφτοντας νεκροί ή συλλαμβανόμενοι τραυματίες από τους Τούρκους. Μεταξύ αυτών και ο γίγαντας του 4ου Λόχου Ανθ/της Κέντρας Κ. με τη Διμοιρία του.

    Τότε άρχισαν και οι πολύ μεγάλες απώλειες. Όσοι σωθήκαμε μπήκαμε κατά της 18.00 στις γραμμές μας οπότε έγινε και ανακωχή.

  16. ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΡΑΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ !!!ΕΙΔΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΒΛΑ!!!!

  17. ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  18. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΕ 11ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

    Ένα κτήνος από το Μπαγκλαντές 64 χρονών εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή των Πετραλώνων και βίασε ένα 11χρονο κορίτσι από την Αλβανία την ώρα που οι γονείς του κοριτσιού απουσίαζαν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που εξιχνίασαν την υπόθεση είπαν ότι πρόκειται έναν απίστευτης αγριότητας βιασμό.

    Τρεχάτε αλληλέγγυοι να υποστηρίξετε το κτήνος και να μιλήσετε για ανθρώπινα δικαιώματα.

  19. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 12ΧΡΟΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ

    H «διαφορετικότητα» σε δράση! Μικρής ηλικίας μουσουλμάνοι εισβολείς λιθοβόλησαν έναν Χριστιανό Αιθίοπα ιερέα την περασμένη εβδομάδα ενώ πήγαινε στην εκκλησία, έξω από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας, δείχνοντας για μια ακόμη φορά, με τον πλέον σαφή τρόπο, ποια θα είναι Ευρώπη από εδώ και στο εξής, με την συνεχιζόμενη εισβολή τριτοκοσμικών μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Christian Today, ο εφημέριος, ντυμένος με την ιερατική του στολή και με έναν Σταυρό γύρω από το λαιμό του, δέχθηκε επίθεση, ενώ επισκέπτονταν την πόλη του Raunheim στην περιοχή Gross-Gerau στην Έσση, το οποίο αποτελεί μέρος της αστικής περιοχής της Φρανκφούρτης.

  20. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 48 ΥΠΟΥΡΓΟΙ – ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΝ 46 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 13 ΥΠΟΥΡΓΟΙ!

    Η… συνήθης υπόσχεση που δίνουν οι… εν αναμονή πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, είναι ότι η μέλλουσα κυβέρνησή τους θα έχει «ολιγομελές σχήμα». Και πάντα την… ξεχνάνε. Κι αν τύχει καμμιά φορά και τους ρωτήσουν τίποτα δημοσιογράφοι, λένε πως δε γίνεται δουλειά με ολιγομελές σχήμα, γιατί είναι πολλά τα αντικείμενα της εργασίας των υπουργών.
    Έτσι, η νέα κυβέρνηση του mister Tsipra (στην Ελλάδα των Μνημονίων και της οικονομικής κρίσης…) έχει 48 υπουργούς – πέντε περισσότερους από την προηγουμένη, για να βολευτούν επιπλέον συντρόφια και ψεκασμένοι συνοδοιπόροι.
    Κατά σύμπτωση, τις προηγούμενες ημέρες ορκίστηκε κυβέρνηση και στην Ισπανία. Σ’ αυτή, λοιπόν, τη χώρα των 46 εκατομμυρίων κατοίκων, η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 13 συνολικά υπουργούς!

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    • επειδή είσαι άσχετος να ξέρεις ότι η Ισπανία είναι Ομοσπονδιακή Χώρα και έχει τοπικές κυβερνήσεις με σχεδόν όλες τις εξουσίες. Γι αυτό και αντέχει ένα χρόνο χωρίς κεντρική κυβέρνηση. Άρα έχει όχι μόνο 48 υπουργούς αλλά εκατοντάδες στο σύνολο της χώρας. Μη τα βλέπουμε όλα μαύρα στην Ελλάδα και καλά στους άλλους. Κάνουμε κακό στους εαυτούς μας και στη πατρίδα μας. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας

  21. Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν!!

  22. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ..ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ..ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ!! ΚΟΥΒΑ ΚΙ’ΕΤΣΙ..

  23. αυτο το εργο της ΜΙΖΑΣ ειναι καθαρα των πολιτικων και αφορα μονο πολιτικους των κομματων συριζα νδ πασοκ κλπ που μοιραζουν μεταξυ τους τις ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.

  24. ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ 50 ΜΕΧΡΙ 55

    ΕΝΩ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67 ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.

  25. ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    18+40=58.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 58 ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 65 ΜΕ 67.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ