Τρόμος στην Αθήνα: Σενάριο – ΣΟΚ για την επόμενη κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο

17
2444

Τους φόβους τους για ένα νέο «θερμό» επεισόδιο επιπέδου… Ιμίων, εκφράζουν έμπειροι παρατηρητές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η ιστορία με τους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά και τη συνεχιζόμενη ένταση με την Άγκυρα, θα κρατήσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Ουδείς εκφράζει αισιοδοξία για μια άμεση και καλή έκβαση.

Οι αναλυτές εκτιμούν δε ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι τα περιστατικά του Έβρου και των Ιμίων συνέβησαν επειδή η Τουρκία πιέζεται λόγω των επιχειρήσεων στο Αφρίν κατά των Κούρδων της Συρίας και έχει αποφασίσει να εξάγει τα προβλήματα εις δυσμάς.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα κάποια αχτίδα αλλαγής. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά δεν θα είναι έκπληξη να έχουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων κάθε 15 ημέρες», ανέφερε στην εφημερίδα ανώτερη διπλωματική πηγή.

Με εντολή Ερντογάν η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Έτσι έγινε η σύλληψή τους

Νέες πληροφορίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την σύλληψη των 2 Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο, και τις πρώτες ώρες αγωνίας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κράτησή τους

είναι μια πολιτική επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», στην υπόθεση της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών ενεπλάκη η τουρκική στρατοφυλακή (Jandarma), σώμα που θεωρείται ένα από τα «επίλεκτα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στον Έβρο κλιμάκιο Αμερικανών, ώστε να διαπιστώσουν την ακριβή θέση των Ελλήνων κατά την σύλληψή τους αλλά και τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Την ευρύτερη περιοχή των Καστανιών έχει υπό την ευθύνη της η μονάδα του πυροβολικού και όχι η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Ρίμινι» στην οποία ανήκουν οι δύο συλληφθέντες.

Η Ταξιαρχία αναλαμβάνει συμπληρωματικά μόνο να εκτελεί κάποιες περιπολίες. Αυτό έκαναν και εκείνο το βράδυ το Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης

Τα νερά του παρακείμενου ποταμού Άρδα είχαν αρχίσει να φουσκώνουν, ενώ στην περιοχή υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονόπτωση και ομίχλη. Στοιχεία που, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών, στάθηκαν η αιτία ώστε από λάθος να βρεθούν μέσα στο τουρκικό έδαφος, ακολουθώντας ίχνη μεταναστών.

Επιλογή Ερντογάν η κράτησή τους

Αντίθετα με όσα μπορεί να ειπώθηκαν τις προηγούμενες οι ημέρες, επιβεβαιώνεται πως οι δύο στρατιωτικοί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος.

Όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από τους Τούρκους, οι δύο στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο κοντινό τουρκικό φυλάκιο που είναι απέναντι από το ελληνικό «φυλάκιο 1».

Εκεί φέρεται να δόθηκε αρχικά η δυνατότητα στον ανθυπολοχαγό Αγγ. Μητρετώδη να καλέσει από το κινητό του τον ταξίαρχο της μονάδας του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα διέρρευσαν, ο ταξίαρχος κάλεσε τον ομόβαθμό του Τούρκο διοικητή της μονάδας, ζητώντας του να τους αφήσει ώστε να επιστρέψουν στη μονάδα τους. Ακολουθώντας μια πάγια τακτική, συνήθη όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπήρχαν παρόμοια γεγονότα και από τις δύο πλευρές.

Η εμπλοκή όμως της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma), άντρες της οποίας ήταν παρόντες στη σύλληψη, έδωσε άλλη τροπή. Μέσω της τελευταίας, που διατηρεί ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία-κυβέρνηση και ο χειρισμός του θέματος ξέφυγε από το επίπεδο του Τούρκου διοικητή. Έτσι ο τελευταίος, ύστερα από μια επικοινωνία που κράτησε περί τα 45 λεπτά, ενημέρωσε τον Έλληνα ταξίαρχο τελικά πως το όλο θέμα χειριζόταν πλέον η Jandarma και θα ακολουθούνταν η δικαστική οδός.

Τα στελέχη της στρατοχωροφυλακής Jandarma θεωρούνται ως οι «πραιτωριανοί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ήταν αυτοί που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επίδοξων πραξικοπηματιών το 2016. Η Jandarma εκτός από καθήκοντα αστυνόμευσης στις εκτός πόλεων περιοχές έχει στην εποπτεία της και τα σύνορα.

newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!

    Ο σουλτάνος Ερντογάν δεν αστειεύεται. Έχει επιστρατεύσει τους πολίτες του και ετοιμάζει την μεγάλη επίθεση. Το Καστελόριζο είναι αυτό που κινδυνεύει πρώτο απ’όλα. Τι κάνουν οι ξεφτίλες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Η κυβέρνηση των εθνοπροδοτών, αφού προσέδεσε σφιχτά τον λαό στα μνημόνια και αφού ξεδόντιασε την άμυνα της χώρας μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες και καταργώντας στρατόπεδα, άνοιξε το ελεύθερο στον Ερντογάν να επιτεθεί. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος δίνει σημασία στους συμβολισμούς, δεν αποκλείεται να χτυπήσει…την 25η Μαρτίου, την ημέρα της Παλιγγενεσίας.
    «Ξένα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουνότι υπάρχει ήδη σχέδιο τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδος το οποίο έχει υπογραφεί από τον αρχηγό Στρατού της Τουρκίας και αναμένεται η έγκρισή του και από τον Ερντογάν.Το ερώτημα που θέτουν είναι αν θα γίνει η επίθεση πριν το ορθόδοξο Πάσχα ή μετά. Πάντως θα γίνει μέσα στην άνοιξη του 2018 επισημαίνει ο διεθνής τύπος». http://indobserver.blogspot.gr/2018/03/25.html#more

    • Βρε «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ακούσατε καμιά δήλωση από τον συγΚΑΜΕΝΟ υπουργό ΑΜΥΝΑΣ;; Ο ΜΠΟΥΛΗΣ έβγαλε ΜΟΥΓΚΑ, ΜΟΥΓΚΑ, καμιά δήλωση...

      Έκλασε πατάτες ο συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ των ΑΝΕΛ, θα ξυπνήσουμε με φέσι και φερετζέ στο κεφάλι… Ο ΤΣΙΠρΑΣ, ο συγΚΑΜΕΝΟΣ σύντροφος του, η τοπική ΟΜ=Ομάδα μ@λακίας του ΣφΥΡΙΖΑ και «ο ψηλός» Μαυρογιαλούρος Κάπτεν Ηλίας θα είναι οι άγρυπνοι φρουροί των νησιών και με συντονιστή τον δοσίλογο δεξιό τους συνέταιρο των ΑΝΕΛ ΖΟΥΡΑΡΗ και ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ θα δώσει ΤΖΑΜΠΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ για να γεμίσουν με κατοίκους όλα τα νησάκια…

    • Μην ανησυχείτε, με υπουργό άμυνας τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας ρίχνει στεφάνια με ελικόπτερο τα χαράματα...

      Οι δοσίλογοι είναι ικανοί να βαφτίσουν την Τουρκική εισβολή αύξηση των τουριστών από την Τουρκία ή ψάρεμα τσιπούρας και χάνων… Οι φασιστοαριστεροί είναι ικανοί να μας φορέσουν φέσια και μετά να έρχεται ο ψεκασμένος ΦΑΣΙΣΤΑΣ να μας ρίχνει και στεφάνι… ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ που θα καταστρέψετε την Ελλάδα.

    • Ο ψεκασμένος συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ που έκανε τον στρατό ορντινάτσα των ΛΑΘΡΟ κάνει τον νταή και τον καμπόσο στα Αλβανάκια...

      Ξεχαρβάλωσε τον στρατό ο συγΚΑΜΕΝΟΣ σύντροφος του ΤΣΙΠρΑ, δεν αισθάνεται ασφάλεια κανένας κάτοικος των νησιών της παραμεθορίου με την νησιωτικότητα που μας πλασάρουν.

  2. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!

    Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Έχει δώσει εντολές, όχι απλά για θερμό επεισόδιο, αλλά για πόλεμο. Είναι παράφρων αλλά αποφασισμένος να χτυπήσει και να εισβάλει ακόμη και σε ελληνικό νησί. Είναι βέβαιον ότι θα χτυπήσει, αυτό που τρέμουν οι Τσίπρας-Καμμένος είναι την ώρα που θα γίνει το μπαμ. Και βεβαίως τα δικά μας λαμίογια ούτε γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν. Ο Ερντογάν είναι ως μαινόμενος ταύρος. Ο δε Ετσεβίτ που εισέβαλε στην Κύπρο είναι απλά ένα ανέκδοτο μπροστά του.
    Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. http://indobserver.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

    • Ξυπνήστε βρε ψευτοπατριώτες, πιστεύετε ότι με κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπουργό τον συγΚΑΜΕΝΟ θα έχουμε ασφάλεια και ειρήνη;;;

      Οι περισσότεροι από εσάς ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣφΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτοί οι ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ που μας κυβερνάνε θα ξεπουλούσαν και την μάνα τους φτάνει να κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας… Την στιγμή που η Εθνική Κυριαρχία και η οικονομία μας πεθαίνουν, μας χώνουν φόρους, φόρους, φόρους, ψηφίζουν στα τέσσερα ΦΠΑ 24 % στα νησιά και ότι τους ζητήσει η ΜΕΡΚΕΛ. Ασχολούνται οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ λαϊκίζοντας στα κανάλια, κόβουν συντάξεις μισθούς και με την ανεργία να καλπάζει θα μας στείλουν μετανάστες που να πάνε στον αγύριστο. Και εσείς γραφικοί φασίστες της Χρυσής Πορδής το έχετε ρίξει στα σουβλάκια και στα λουκάνικα κάνοντας αντίσταση….

  3. Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!

    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΤΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!http://indobserver.blogspot.gr/2018/03/blog-post_71.html

  4. Στόχος η κάμψη του φρονήματος του Ελληνικού Λαού.
    Η Μακεδονία είναι το ζητούμενο.
    Όποιος θεωρεί ότι Τσίπρας και Ερντογάν, δεν συνεργάζονται στο θέμα της ΣΤΗΜΕΝΗΣ σύλληψης των στρατιωτικών και στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι βαθιά νυχτωμένος.
    Καλλιόπη Σουφλή .https://attikanea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_143.html

  5. Ερντογάν: «Το ΝΑΤΟ τελείωσε, όταν έρθουν φύλλα πορείας θα πάω μαζί σας πρώτος»

    Πύρηνες πολεμικές ομιλίες βγάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μίλησε για επιστράτευση σχηματίζοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων (Κεντρική φωτογραφία άρθρου). Και δεν νομίζουμε πως αυτό αφορά την Αφρίν την οποία και θα έχει καταλάβει σε λίγο καιρό. Στόχος του σαφέστατα Ελλάδα-Κύπρος.
    Ετοιμοπόλεμος δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε ξανά για πιθανή επιστράτευση.https://www.pentapostagma.gr/2018/03/εκτακτο-για-επιστράτευση-μίλησε-ξανά.html

  6. «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921 και εν συνεχεία στην υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή)», δήλωσε με στόμφο ο «Σουλτάνος».
    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/867778/paralirima-erntogan-kata-paylopoyloy-glitosate-na-ginete-pasta-psaria-kai-pesate-sti-thalassa#ixzz59SkQn0DX

  7. Iστορικά στις Κρίσεις το Κόμμα δρούσε πατριωτικά. Το 1940 έλεγε στους στρατιώτες ότι θα πολεμαν για τους Άγγλους και ο μόνος τρόπος ειρήνης ήταν το ΣοβιετοΝαζιστικό σύμφωνο, στην Αίγυπτο έκανε Στάση στο στρατό, και μετα πήρε τα όπλα με ξένη βοήθεια κατά εκλεγμένης κυβέρνησης.

  8. Λόγω της γεωγραφικής θέσεώς της, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής άμυνας, με πολυάριθμο και εμπειροπόλεμο στρατό, ικανό να αντιμετωπίσει τον ισλαμικό κίνδυνο εξ ανατολών. Αντ’ αυτού, η Ελλάδα είναι σήμερα στα χέρια αριστερών και φιλελεύθερων, μπολιασμένη από το δηλητήριο του πολιτισμικού μαρξισμού και αντί για ασπίδα της Ευρώπης κατέστη η κερκόπορτά της, από την οποία εισβάλλουν τα στίφη εκατομμυρίων αλλοφύλων ισλαμιστών, ετοιμάζοντας τη νέα πολιορκία, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσον, παλαιό και σύγχρονο που τους παρέχεται.

  9. Η Ευρώπη, συνολικά, παρουσιάζεται αδύναμη να αντιμετωπίσει το Ισλάμ. Υποταγμένη καθώς είναι στις «αρχές» της ανοχής, του ανθρωπισμού, της ανεξιθρησκίας, της περιφρόνησης της φυλής που της έχουν επιβάλει μετά τη λήξη του Β’Ππ, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισλάμ γιατί αρνείται να το αναγνωρίσει ως εχθρό. Για να μπορέσει να αναγνωρίσει τον ξένο, τον αλλόφυλο ως εχθρό, πρέπει να ανατρέξει στις ρίζες της. Ο Carl Schmitt προσδιόρισε τον ξένο, τον εχθρό δηλαδή, ως εξής:
    Αυτός που προσπαθεί να επιφέρει μη ανατάξιμη βλάβη στις παραδόσεις μιας φυλής, αυτός που αρνείται τον τρόπο ζωής της, αυτός που θέτει σε κίνδυνο τους δικούς μας ανθρώπους.

    • παραθέτοντας κείμενο του ναζιστη σμιτ, πως να μη σας παρει καποιος στα σοβαρά, αξιαγαπητε, αξιαγαπητε μικρέ ελληνα θεε;

      https://goo.gl/images/dg6au2

  10. Άντε όλα τα χρυσά αυγά πηγαίνετε να διαβάσετε σελίδες τύπου «πενταπόσταγμα» , «μακελειό» κλπ. ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΟΙΒΟΥΝ ΑΔΑΙΡΦΥΑ?ΔΗΑΔΓΟΣΤΑΙ!!1!!11!!ΕΝΑ!!!

  11. Οι νταβατζηδες μας τοκογλυφοι που μας πινουν το αιμα με το καλαμακι σε ποιο λαγουμι σαν τους αρουραιους ειναι κρυμμενοι ?? Που ειναι η περιβοητη ευρωπαικη ενωση να μας προστατευσει ??? Τωρα τα συνορα μας δεν ειναι τα συνορα της Ε.Ε???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ