Ζιαζιάς για τον Διοικητή των Καταδρομέων που πολέμησαν τον Αττίλα: Πρέπει να είναι πρότυπο

3
696

Θλίψη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ για τον Διοικητή των Καταδρομέων που πολέμησαν τον Αττίλα: Πρέπει να είναι πρότυπο

Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς περιγράφει τι συνέβη στις 23 Ιουλίου όταν ο ταξίαρχος Παπαμελετίου δεν επέτρεψε να πέσει στα χέρια των Τούρκων το αεροδρόμιο της Λευκωσίας

Με το δικό του τρόπο αποχαιρέτησε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τον διοικητή των καταδρομέων που πολέμησαν τον Αττίλα το καλοκαίρι του 1974 ταξίαρχο ε.α. Γιώργο Παπαμελετίου.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Ζιαζιάς επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπαμελετίου θα πρέπει να αποτελεί «υπόδειγμα και πρότυπο για την κοινωνία» ενώ τονίζει ότι «μαζί με λίγους ακόμη Έλληνες έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ παραθέτει, επίσης, γεγονότα που συνέβησαν την 23η Ιουλίου όταν χάρη στις αποφάσεις και τη στάση του ταξίαρχου Παπαμελετίου το αεροδρόμιο της Λευκωσίας δεν έπεσε στα χέρια των Τούρκων.
Η ανάρτηση του Κωνσταντίου Ζιαζιά έχει ως εξής:

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

    • Ευτυχώς που υπάρχουν και λίγοι Παπαμελετίου να έχουμε να δείχνουμε κάποιους … Οι πολλοί πέρασαν και δεν ακούμπησαν …

  2. ….Υπήρχε ένας Διοικητής ο Τχης Παπαμελετίου που ήξερε τι ήθελε από την Μονάδα του. Υπήρχε ένας Υδκτής ο αείμνηστος Αβραμίδης που συντόνιζε και ρύθμιζε τα πάντα. Υπήρχε ένας αξιωματικός επιχειρήσεων ο Βασίλης Μανουράς που σχεδίαζε με σύνεση και επαγγελματισμό. Υπήρχαν Αξκοί που πίστευαν στο ρόλο τους. Υπήρχαν καταδρομείς που ήταν ψυχωμένοι πατριώτες. Ήμασταν με απλές κουβέντες μια δεμένη και ψυχομένη οικογένεια. Αγαπούσαμε και σεβόμασταν ο ένας τον άλλο και γι΄ αυτό και σήμερα αν και πέρασαν τόσα χρόνια εξακολουθούμε να είμαστε αγαπημένοι. Εξακολουθούμε να σεβόμαστε και ν΄ αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Έφτασα Αρχηγός του Στρατού και ακόμη και σήμερα εξακολουθώ να προσφωνώ τον τότε Διοικητή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών «Κύριε Διοικητά»……Αρχηγός ΓΕΣ Νικόλαος Ντούβας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ