Πατέρας λοχία Κούκλατζη: Βλέπουμε τα παιδιά μας μια φορά το μήνα | Τουρκικό «καψόνι» στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

0
345

Με εμφανή την αγωνία για την τύχη του γιου του, ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη – ο οποίος κρατείται για 18η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη – απευθύνει δραματική έκκληση «να γυρίσουν γρήγορα τα παιδιά μας».

«Ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες όπου και όπως πρέπει όπως μας διαβεβαιώνουν στρατιωτική και πολιτική ηγεσία», τόνισε αρχικά ο κ. Κούκλατζης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (18/03) στον ΣΚΑΪ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, από την εβδομάδα που ξεκινά θα μιλούν κάθε Τετάρτη τηλεφωνικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, αφού συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη 1η Μαρτίου στον Έβρο.

«Την Παρασκευή θα κάνουμε το ραντεβού με τα παιδιά μας. Για μια ώρα είναι το ραντεβού αλλά δεν ξέρουμε πώς θα τα δούμε. Μέχρι σήμερα η μια συνάντηση στις φυλακές έγινε με τζάμι και η άλλη σε ανοιχτό χώρο. Αρχικά είχαμε ενημερωθεί ότι το ένα ραντεβού το μήνα θα είναι σε ανοιχτό χώρο και τα άλλα με τζάμι», εξήγησε ο κ. Κούκλατζης όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι συναντήσεις στη φυλακή με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αλλαγή της ημέρας των επαφών, εξηγώντας πως ενημερώθηκε από το προξενείο για το «καψώνι» εκ μέρους της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, οι τουρκικές αρχές ακύρωσαν προγραμματισμένο επισκεπτήριο των οικογενειών των δυο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς να δώσουν σαφή απάντηση για τους λόγους της αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Αντί αυτού επέτρεψαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κρατουμένων και των οικογενειών τους την προσεχή Τετάρτη, ενώ το επισκεπτήριο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Ερωτηθείς, δε, για το ηθικό των δύο στρατιωτικών ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη απάντησε ότι «από τη Δευτέρα που τους είδαμε ήταν σε καλή κατάσταση. Τώρα αν από καιρού εις καιρόν πέφτει το ηθικό δεν το ξέρουμε. Και οι δύο ελπίζουν σύντομα να βγουν».

Καταλήγοντας, ο κ. Κούκλατζης αποκάλυψε πως «δεν μας έχει πάρει κάποιος πολιτικός αρχηγός αλλά αρκετοί βουλευτές κομμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ