Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι – Τα επικίνδυνα σημεία για απόβαση από τις Οινούσσες ως τη… Γαύδο!

7
1795

Την ώρα που οι Τούρκοι με όλα τα μέσα αυξάνουν την προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ επανέρχεται στη δημοσιότητα με δηλώσεις πολιτικών τόσο από τον κυβερνών κόμμα όσο και της τουρκικής αντιπολίτευσης το ζήτημα… κατάληψης τουρκικού εδάφους από την Ελλάδα. Η Τουρκία μετά τις γκρίζες ζώνες πέρασε σε διεκδίκηση εδαφών που περιλαμβάνουν 152 νησιά και βραχονησίδες από το βόρειο Αιγαίο ως τη Γαύδο, νότια της Κρήτης!

Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” με τα νησιά που έχει βάλει σε γκρίζα ζώνη η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

ΦΟΥΡΝΟΙ ΘΥΜΑΙΝΑ

ΑΡΚΙΟΙ

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ

ΠΛΑΤΗ

ΚΙΝΑΡΟΣ

ΛΕΒΙΘΑ

ΓΥΑΛΙ

ΣΥΡΝΑ

ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ

ΓΑΥΔΟΣ

Πηγή χάρτη εφημερίδα Τα Νέα

Άφωνη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα πρώτα παρακολούθησε μια τουρκική ακταιωρό να επιδιώκει σύγκρουση με περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού και ύστερα το τουρκικό σκάφος να εμβολίζει το περιπολικό του Λιμενικού. Στη συνέχεια ήρθε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο με την τουρκική πλευρά να σπάει μια “παράδοση” που ήθελε να λύνονται επί τόπου τέτοιου είδους ζητήματα και ύστερα η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ δεκαετιών για τη μη διενέργεια ασκήσεων κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών. Η κλιμάκωση είναι σαφής και σε όλα τα επίπεδα, καθώς δεν είναι μόνο η ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού την 25η Μαρτίου και το Πάσχα στο Αιγαίο, αλλά και κάποιες κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων των τελευταίων ημερών που στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα στην Αθήνα.

Μια τριπλή άσκηση έγινε σε συγκεκριμένα και πολύ ευαίσθητα για την Ελλάδα σημεία. Από 12 ως 16 Μαρτίου οι Τούρκοι έκαναν ασκήσεις απέναντι από τη Σαμοθράκη, απέναντι από τη Χίο και απέναντι από τη Ρόδο. Ειδικά στην περίπτωση της Χίου υπάρχει η τουρκική βάση στον κόλπο της Φώκαιας όπου χτυπάει η καρδιά του αποβατικού στόλου και της περιβόητης ταξιαρχίας πεζοναυτών, μιας ταξιαρχίας που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να απειλεί τα απέναντι ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες.

Μπορεί “ξαφνικά” τα τουρκικά σκάφη να “εξαφανίστηκαν” από την περιοχή των Ιμίων και η τουρκική πλευρά να αποφεύγει στο συγκεκριμένο σημείο τις προκλήσεις, ωστόσο σε σχεδόν καθημερινή βάση υπάρχουν στρατηγικού τύπου κινήσεις (όπως η παραπάνω άσκηση) οι οποίες στέλνουν συγκεκριμένο μήνυμα.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο δρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική δεν υπάρχει το εάν, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα υπάρξει μια εμπλοκή.

Άλλωστε μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τακτική του Ερντογάν που πέρασε από την απλή διεκδίκηση κάποιων κατά την Τουρκία “γκρίζων” περιοχών στον χάρτη στην αμφισβήτηση της ίδιας της συνθήκης της Λωζάννης που καθορίζει τα σύνορα των δύο χωρών.

.newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενημερώνω τους συντρόφους ότι οποίος μας υπενθυμίζει ότι 2 Έλληνες στρατιώτες είναι αιχμάλωτοι του Ερντογαν εδώ και βδομαδες, είναι φασίστας.

  2. Δηλαδή τί θέλετε σύντροφοι; Να εκνευρισουμε τον Ταγιπ ασκώντας τα κυριαρχικά μας συνοριακά δικαιώματα ?

    • Τι λες βρε ανθελληνα αθεε ακροαριστερε προδότη της ελλαδας που θέλετε μία χώρα ξεφραγη χωρίς σύνορα σημαία , θεό κ οικογένεια, που μιλάτε για σκοταδισμό κ μεσαίωνα, όταν έχετε εσείς σκοτάδι κ καταιγιδα στο μυαλό σας,εχουν υπνωθει τα μάτια της ψυχής σας, κ βλέπεται μόνο μέχρι την μύτη σας.Να τον εκνευρισουμε τον Φασίστα τον ερτογαν γιατί μήπως θέλεις να του παραχωρεισουμε κ κάποιο νησί;Για να μην ξεβολευτεις; Χθες ήταν ή κυπρος αύριο εμείς, καταλαβες; ΟΧΙ Όπως πολέμησαν οι πρόγονοί μας ,έτσι θα πολεμήσουμε κ εμείς.Ειναι ελληνικά χώματα ρε, Αυτοί δεν είχαν κράτος δεν υπήρχε τουρκια, από την μογγολια ήρθανε καταλαβες ; Αριστερες Γιαυτό πρέπει να υπάρχει στρατός που εσείς οι αριστεροί βγαζεται καντήλες όταν βλέπεται στολη. Να σας δω όταν θα επιτεθούν οι τούρκοι, γιατί όπως βλέπετε,δεν σταματάνε να προκαλούν, κ όπως έγραψε ο Άγιος Παισιος ή επόμενη γενιά πολιτικών θα μας επιτέθουν, τότε θα βλέπετε τον στρατό μας σαν σωτήρες.Τωρα τους ταυτίζεται με την χουντα, τόσο σκοτάδι εχετε,που δεν μπηκατε καν στον κόπο να σκεφτηται ,ότι οι χουντικοί ήταν άτομα με ψυχοπαθεια ,άρρωστη για εξουσία.

      • 150 βραχια και 2-3 νησια θελει για να μας αφηση ησυχους. Μακαρι να του τα δωσει ο συντροφος Αλεκσις να ηρεμησουμε. Ας ειναι και η κως αναμεσα τους

  3. Να φας την γλώσσα σου αναρχοκουμουνιστη, πρόσεχε τι λες φιλομουσουλμανε γιατί όταν αρχίσουν να πέφτουν ή βόμβες, δεν θα ξεχωρίσουν , ποιος είναι χριστιανός, ή μουσουλμάνος. ΟΧΙ μόνο δεν τα δώσουμε τα νησιά, αλλά οι προφητείες λένε, ότι θα διαλύσουν οι ξένες δυνάμεις την τουρκια, ή οποία στην αρχή θα φαίνεται σαν να νικάει αλλά μετά θα διαμελιστει .Τότε θαπάρουμε πίσω κ εμείς τις αλυτρωτες πατρίδες μας.Μην χαίρεσαι λοιπόν κ μην ονειρευεσαι γιατί θα δεις γεγονότα κ θα τρελαθεί από τον φόβο σου, καταλαβες; Ή ορθόδοξη ελλαδα δεν θα πάθει τίποτα μόνο γρατσουνιές προφητεια, Αγίου παισιού, κ ξερεις γιατί φιλομουσουλμανε, γιατί είναι ορθόδοξη ξέρεις τι θα πει ορθοδοξια; Ορθή πίστη κ όχι μωαμεθ με 7 γυναίκες κ ή μικρότερη 9 ετών κ επιβαλωντας στους πιστούς να σκοτώνουν για να πάνε στον παράδεισο .

    • εχεις δικιο, πρεπει να καταργησουμε ολο το στρατο γιατι οι προφητειες λενε οτι δεν θα προλαβουμε να παρουμε μερος στον πολεμο. θα μας τα δωσουν ολα ετοιμα. πατα τωρα το κουμπι να δεις σαρβαιβορ

      • Θέλεις δηλαδή αραληκι αναρχία ,κ μία κου κου ρου κου ασοβαρη χωρίς πειθαρχία χώρα .Τότε ρε μεγάλε γιατί όλες οι χώρες του κόσμου έχουν στρατό; Κ εξαλου τεμπέλη αριστερε έχουμε κ βοριοδυτικα της χώρας εχθρούς συμμάχους του ερτογαν.Αλλα για όλα αυτά φταίει ή παιδιά που παίρνει ο καθένας από το σπίτι του,αν οι γονείς δεν φυτρώνουν μέσα στην καρδιά του παιδιού την αγάπη για την πατρίδα, κ την πίστη προς την αληθινή πίστη,τοτε ζει ο άνθρωπος σε ένα ψεύτικο γυάλινο κοσμο.Τα γεγονότα έρχονται σιγά σιγά κ δεν θα επέμβει ο δικός μας στρατός να ξέρεις όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν είμαστε πολεμοχαρ ,αλλά αυτό είναι το σχέδιο του θεού κατά ομολογία γερόντων του αγίου όρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ