«Πάγωσαν» οι γονείς που επισκέφθηκαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη (video)

0
688

 

Βαρύ ήταν για μια ακόμη φορά το κλίμα στο επισκεπτήριο που πραγματοποίησαν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Και αυτό γιατί πήγαν με την ελπίδα να μάθουν ποιο είναι το ακριβές κατηγορητήριο για τα παιδιά τους, αλλά και το λόγο για τον οποίο κρατούνται ακόμη στις τουρκικές φυλακές, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες και στόματα.

Οι αντοχές των οικογενειών των δύο Ελλήνων μοιάζουν να εξαντλούνται, καθώς μοιάζει αδιανόητο να μην επηρεάζονται ψυχολογικά από τα τουρκικά «καψόνια» και το «σκοτσέζικο ντους» στο οποίο υποβάλλονται από τις αρχές καθημερινά, μετά και την απόρριψη της ένστασης επί της άρνησης αποφυλάκισης που είχαν υποβάλλει.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως προσερχόμενοι στις φυλακές, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση, συνειδητοποιώντας πως δεν θα κάνουν Πάσχα με τα παιδιά τους. Το ίδιο, δε, έπραξαν και κατά την έξοδό τους.

Το μόνο που ανέφερε ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη ήταν ένα «περιμένουμε»…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί τέλος πως αυτό ήταν το τέταρτο επισκεπτήριο που πραγματοποιούν οι γονείς των δύο στρατιωτικών (όπως κάθε φορά, η συνάντηση έγινε πίσω από ένα προστατευτικό τζάμι με την χρήση ενός τηλεφώνου), από τη στιγμή που συνελήφθησαν την πρώτη Μαρτίου και το πρώτο μετά την απόρριψη του αιτήματος για την αποφυλάκισή τους από την τουρκική δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ