Πέθανε ο ιδρυτής του TRT Άγγελος Αντωνίου

0
310

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο  ιδιοκτήτης του Ράδιο Βέρα και τέως ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TRT  Άγγελου Αντωνίου. 

Ο Άγγελος Αντωνίου άφησε χτες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες με ανίατη ασθένεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του γνωστού επιχειρηματία και πρώην καναλάρχη επιδεινώθηκε με συνέπεια χθες βράδυ να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών το 1989 δημιούργησε το Ράδιο Βέρα, στο οποίο παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ ύστερα από την επιτυχημένη, επαγγελματική του δραστηριότητα στις γραφικές τέχνες, ενώ αρχές της δεκαετίας του ‘90, πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην τηλεόραση με την TRT μέχρι και το 2015 που ο επιχειρηματίας Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε την TRT.

Το 1970 ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία γραφικών τεχνών Antopack, όντας μέλος της τρίτης γενιάς στελεχών της οικογένειας Αντωνίου. Τότε είχε αναλάβει υπεύθυνος οικονομικού, την εποχή που η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετάβαση στο offset. Στις αρχές του 2000 δημιούρηγσε το εμπορικό κέντρο Old City στα Παλαιά Βόλου. Το 2015 αποφασίζει να μεταβιβάσει τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού TRT στον επιχειρηματία Γιάννη Καραγιώργη ο οποίος το εντάσσει στο δίκτυό του Hellas Net. Διατέλεσε πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας καθώς και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου το 1982. Με την σύζυγό του Μαρτίνα ευτύχησε να δει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Τέα και ένα εγγονό.

 

Το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ιδιοκτήτη του Ράδιο Βέρα και τέως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TRT  Άγγελου Αντωνίου, για τον αδόκητο χαμό του.

Αρκετοί συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης μας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εργάστηκαν και εργάζονται ακόμη στα δύο ΜΜΕ που δημιούργησε από το 1990, πρωτοπορώντας σε πολλούς τομείς της τοπικής ενημέρωσης.

Παρά τις όποιες συνδικαλιστικές, εργατικές διαφορές και αντιπαραθέσεις υπήρχαν διαχρονικά με διοικήσεις της Ένωσης μας, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα, αλλά και το όραμα του αποθανόντα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ