Δήμος Βερύκιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τη συντριβή του Mirage 2000-5

1
1220

Γιώργος Μπαλταδώρος: Tι λέει ο έμπειρος δημοσιογράφος, επί σειρά ετών διαπιστευμένος συντάκτης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Δήμος Βερύκιος, για το τραγικό περιστατικό που πάγωσε όλη την Ελλάδα; – Να σημειώσουμε παράλληλα, ότι εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (13/04) από αλιευτικό σκάφος στη Σκύρο η σορός του άτυχου σμηναγού – Χθες λίγες ώρες μετά την τραγωδία είχαν βρεθεί προσωπικά του αντικείμενα – Διαβάστε τι είπε για τις συνθήκες της τραγωδίας ο Δήμος Βερύκιος σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha. 

Ο Δήμος Βερύκιος, βετεράνος του ρεπορτάζ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε σήμερα το πρωί πώς έγινε το τραγικό περιστατικό στη Σκύρο. Οι πληροφορίες του είναι από έμπειρους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν άντεξαν τα ανθρώπινα όρια είπε ο Δημος Βερύκιος περιγράφοντας τις συνθήκες που χάθηκε το ελληνικό Μιράζ που κατέπεσε στη Σκύρο αφαιρώντας τη ζωή του Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Η θυσια του Γιώργου Μπαλταδωρου ήταν ένας συνδυασμός από τραγικές συμπτώσεις κακιάς τύχης και ώρας . Ο 34χρονος πιλότος έλαβε εντολή να φύγει από τη Σκύρο για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά καθώς είχε αργήσει η αλλαγή του και έφυγε για νέα αναχαίτιση επειδή ήταν έτοιμος από την προηγούμενη. Πετούσε σε ύψος 20,000 ποδών για να μην καίει πολλά καύσιμα όταν ξαφνικά μπήκε στον αέρα σε μια αράχνη από σύννεφα και έχασε τον προσανατολισμό του. Πρόκειται για την αρρώστια των πιλότων την ποιο επικίνδυνη ασθένεια τον μεγαλύτερο κίνδυνο που τους απειλεί!

Ενα δεύτερο τραγικό συμβάν είναι ότι προς αναζήτηση του χαμένου μιράζ έσπευσε το αεροσκάφος με τους άντρες της αλλαγής του που μόλις είχε φύγει και βρισκόταν στον αέρα…».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι πιλότοι έχουν ένα σλόγκαν. Το κεφάλι μέσα και κοιτάς τα όργανα. Δεν βασίζονται στο τι νομίζουν ότι βλέπουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι μέσα στα σύννεφα μπορούν να μπερδευτούν. Αν ήταν έτσι κάθε χρόνο θα χάναμε δεκάδες αεροπλάνα και πιλότους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ