Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, 61 ετών. Βιογραφικό [video]

1
421

Από τι πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης νεότατος μόλις 61 χρονών;

Μετά από σκληρή μάχη άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης.

 

Ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών από καρίνο. Πάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γιώργος Γεωργιάδης Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής.

Η πρώτη αποστολή του έγινε το 1982 ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο ενώ στην πορεία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Μέση Ανατολή και το Παλαιστινιακό, έφυγε για αποστολές στο Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και άλλες περιοχές πολέμου.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Τότε βρέθηκε και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Γιώργος Γεωργιάδης – Η συγκλονιστική ανταπόκριση από τον Περσικό Κόλπο:

 

 

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης βρισκόταν και για φυσικές καταστροφές όπως τους σεισμούς σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, αλλά και το τσουνάμι στη Σρι Λάνκα.

Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Ο ίδιος έδινε τους τελευταίους μήνες άνιση μάχη με τον καρκίνο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …αξιοπρεπέστατος δημοσιογράφος, από τους λίγους που τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας!!! Καλό σου ταξίδι κ.Γεωργιάδη…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ