Ξεκάθαρη Τουρκική απειλή: Δώστε μας τους πραξικοπηματίες αλλιώς ξεχάστε τους δύο στρατιωτικούς…

0
438

Επιμένει η Τουρκία: «Ύψωσαν τη σημαία και εμείς την κατεβάσαμε» – Νέες απειλές για τους αξιωματικούς

Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», κάτι που η Αθήνα έχει διαψεύσει – Απειλές για τη μη έκδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Μετά το υπουργικό συμβούλιο στη γείτονα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα και εμείς την κατεβάσαμε».

Παράλληλα, ο Μποζντάγ κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις «προβοκατόρικες» και «επιθετικές» ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν «ανεπιθύμητα περιστατικά γύρω από τα νησιά του Αιγαίου».

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», σημείωσε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, απείλησε με τη μη έκδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών, δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. Εάν η Ελλάδα κάνει ένα θετικό βήμα, θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και για τις δύο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα, η Τουρκία θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μποζντάγ, ανέφερε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει με δίκαιο ή αντικειμενικό τρόπο την Τουρκία.

Νωρίτερα, η έκθεση προόδου που δημοσίευσε η Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να άρει άμεσα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ